Σάββατο, 13 Απριλίου, 2024

Χάρης Βεραμόν: Το θρίλερ 348 σελίδων με άλυτες αστυνομικές υποθέσεις

Ιδιωτικός ερευνητής, δημιουργός true crime σειράς ντοκιμαντέρ στο YouTube...

ΗΠΑ: Ζευγάρι αδιανόητης διαστροφής

Παντρεμένη νοσοκόμα και ο σύζυγός της, που έχουν δύο...

Η κόρη της Κιμ Καρντάσιαν και του Γουέστ κερδίζει 28.000 ευρώ για...

Η 10χρονη Νορθ Γουέστ, που στο πλευρό του διάσημου...

«Akis’ Food Tour»: Κόνιτσα, Ζαγοροχώρια, Μαστοροχώρια

Το γαστρονομικό οδοιπορικό του Άκη Πετρετζίκη συνεχίζεται με ένα...

Σκάνδαλο με παιδεραστή φροντιστή !

Σοκ στην Ιταλία από την αποκάλυψη ότι ο 40χρονος κακοποίησε σεξουαλικά δέκα ποδοσφαιριστές ηλικίας 13-17 ετών, εκμεταλλευόμενος τον ρόλο του στην ομάδα

Σοκ στην Ιταλία από την αποκάλυψη ότι ο 40χρονος κακοποίησε σεξουαλικά δέκα ποδοσφαιριστές ηλικίας 13-17 ετών, εκμεταλλευόμενος τον ρόλο του στην ομάδα

Νέο σκάνδαλο παιδεραστίας συνταράζει την Ιταλία, με θύματα αυτήν τη φορά νεαρούς ποδοσφαιριστές τοπικής ομάδας. Αυτή τη φορά δεν είναι ρασοφόροι της Καθολικής Εκκλησίας, πίσω από το έγκλημα, αλλά ένας 40χρονος φροντιστής της ομάδας νέων του Καστελφράνκο Βένετο, περιοχής που βρίσκεται κοντά στο Τρεβίζο. Ομολόγησε ενώπιον του ανακριτή ότι βίαζε τους ανήλικους ποδοσφαιριστές με κάθε ευκαιρία που του δινόταν, εκμεταλλευόμενος τον ρόλο του στην ομάδα. Σύμφωνα με τα στοιχεία που υπάρχουν, κατά την περίοδο 2012-2015 κακοποίησε σεξουαλικά 10 παιδιά ηλικίας 13 έως 17 ετών. Είναι μάλιστα η δεύτερη φορά τα τελευταία χρόνια που ποδοσφαιριστές της ίδιας ομάδας έχουν πέσει θύματα παιδεραστή.

Ο φροντιστής έχαιρε της απόλυτης εμπιστοσύνης της ομάδας αλλά και των γονιών των παιδιών. Ηταν υπεύθυνος να τα πηγαινοφέρνει με το αυτοκίνητό του από το σπίτι στο γήπεδο, να φροντίζει για την προετοιμασία τους στα αποδυτήρια και για ό,τι χρειάζονταν κατά την προπόνηση. Είχε κερδίσει σε τέτοιο βαθμό την εμπιστοσύνη των γονέων, ώστε μπορούσε να συνοδεύει τα παιδιά μέχρι το δωμάτιό τους στο σπίτι, για να μιλήσουν, όπως έλεγε, για θέματα της ομάδας.
Οπως ομολόγησε στον ανακριτή της Πάντοβα, Ρομπέρτο Πιτσιόνε, κακοποιούσε σεξουαλικά τους νεαρούς σε κάθε ευκαιρία. Τους βίαζε στα αποδυτήρια, στο αυτοκίνητο προτού τους συνοδεύσει στο σπίτι, ακόμη και όταν ήταν μέσα στο γήπεδο. Δεν αρκούνταν όμως μόνο σε αυτό. Μέσω sms και whatsapp τούς έστελνε συνεχώς γυμνές φωτογραφίες αλλά και βίντεο στα κινητά τους τηλέφωνα, πιέζοντάς τους να ανταποδώσουν.

Αντίστροφη μέτρηση

Ο ίδιος επιβεβαίωσε στον Πιτσιόνε τον βιασμό 10 ποδοσφαιριστών της ομάδας, που κατοικούν στην ευρύτερη περιοχή ανάμεσα σε Τρεβίζο, Πάντοβα και Βιτσένσα. Την ομολογία του επιβεβαίωσε έρευνα που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί του Καστελφράνκο Βένετο στο σπίτι του. Βρήκαν τα επίμαχα βίντεο, τις φωτογραφίες που έστελνε στα θύματά του καθώς και δεκάδες dvd με πορνογραφικό υλικό.

Η αντίστροφη μέτρηση για τον φροντιστή παιδεραστή άρχισε πριν από έναν μήνα, όταν 16χρονος ποδοσφαιριστής εξομολογήθηκε σε δάσκαλό του όσα περνούσε στα χέρια του 40χρονου. Δεν ήξερε πώς να τον σταματήσει. Οπως του είπε χαρακτηριστικά, μια φορά τον βίασε στο υπνοδωμάτιό του, την ώρα που οι γονείς του βρίσκονταν στο διπλανό δωμάτιο. Ο δάσκαλος ενημέρωσε τους γονείς του νεαρού, οι οποίοι έκαναν καταγγελία στην αστυνομία. Η έρευνα που ακολούθησε οδήγησε στην ανάκριση του φροντιστή, κατά την οποία ομολόγησε τις πράξεις του.

Η ίδια ομάδα συνταράχτηκε από άλλο σκάνδαλο παιδεραστίας το 2011, όταν είχε συλληφθεί ο 77χρονος τότε μασέρ. Καταδικάστηκε σε επτά χρόνια φυλάκισης, επειδή αποδείχτηκε ότι είχε βιάσει τρεις ανήλικους ποδοσφαιριστές.
Βασίλης Χονδρογιάννης

Βασίλης Χονδρογιάννης

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η «καταραμένη» φαμίλια της Ηλιούπολης: Εκτέλεσε τη μάνα του με καραμπίνα και αυτοκτόνησε

Δολοφονία και αυτοχειρία φαίνεται πως είναι το επικρατέστερο σενάριο...

Παράταση για τον «Ασχημο»

Με περισσότερες από 120 παραστάσεις από την αρχή της...

Τα… βρόντηξε από το «My style rocks» η Φωτεινή Μπαρνασά, από τα φαβορί του reality

Σκάει «βόμβα» στο «My style rocks». Ενα από τα...

Χειροπέδες σε… ξαναμμένο κοκάκια μέσα σε ροζ μασατζίδικο!

Τα «ξέρασε» όλα στην ανακρίτρια, εν είδει ψυχοθεραπείας, ένας...

Αστραψαν τα φλας στη βράβευση επιτυχημένων επιχειρηματιών και δημόσιων προσώπων της Θεσσαλονίκης

Επιτυχημένοι επιχειρηματίες και δημόσια πρόσωπα της Θεσσαλονίκης βραβεύτηκαν στο...