Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Πιτσιρικάδες είχαν πετάξει αβγά στην Καρυοφυλλιά Καραμπέτη!

Ποιος να το περίμενε ότι η καλύτερη Ελληνίδα ηθοποιός...

Τα σχέδια Κάβουρα και Τζαβέλλα για το Πάσχα

Μια σύντομη απόδραση για τις ημέρες του Πάσχα έχουν...

Στον χώρο του παλιού αεροδρομίου εντοπίστηκαν 314 βόμβες Αεροπορίας από τον Β’...

Οχι μία ούτε δύο, αλλά… 314 βόμβες Αεροπορίας από...

Ελεύθερος μετά την απολογία του ο πρώην βουλευτής των «Σπαρτιατών» Κωνσταντίνος Φλώρος

Για ένα «ατυχές περιστατικό», το οποίο, όπως είπε, αν...

Η μελωδική «δικαίωση» για τον Arva

Ο γιος του γνωστού σκηνοθέτη Δ.Αρβανίτη υπογράφει μουσικά σειρές του πατέρα του

Ο γιος του γνωστού σκηνοθέτη Δ.Αρβανίτη υπογράφει μουσικά σειρές του πατέρα του

Μπορεί να μεγάλωσε μέσα στα τηλεοπτικά στούντιο βλέποντας τον πατέρα του να υπογράφει πολλά πετυχημένα σίριαλ, ωστόσο εκείνος συνειδητοποίησε νωρίς ότι τα δικά του επαγγελματικά όνειρα ήταν άρρηκτα συνδεδεμένα με τις νότες. Ο Γιώργος Αρβανίτης, γιος του σκηνοθέτη των «Κλεμμένων ονείρων» και της «Δικαίωσης» Δημήτρη Αρβανίτη, είναι ένας ταλαντούχος μουσικός που επιθυμεί να γράψει τη δική του ιστορία.

Ο Arva, όπως είναι το καλλιτεχνικό ψευδώνυμό του, έβαλε πρόσφατα την υπογραφή του στο «Promise», ένα δυνατό, ηλεκτρονικό κομμάτι, με το οποίο έκανε το ντεμπούτο της στη δισκογραφία η Μυριέλλα Κουρεντή. Λεπτομέρεια που κάνει τη διαφορά; Η νεαρή 1 10ηθοποιός ανακάλυψε το ταλέντο της στο τραγούδι στο σόου «Just the 2 of Us», όπου μεταξύ των μελών της κριτικής επιτροπής τον πρώτο καιρό ήταν και ο σκηνοθέτης Δημήτρης Αρβανίτης. «Τη Μυριέλλα τη γνώρισα στα γυρίσματα των “Κλεμμένων ονείρων” και το συγκεκριμένο τραγούδι ηχογραφήθηκε πρώτη φορά στο στούντιο της Ανωσης» λέει ο Αρβανίτης Τζούνιορ στην «Espresso» και συνεχίζει: «Η συνέχεια μάς βρήκε να συνεργαζόμαστε με τη δισκογραφική εταιρία Stigma Records, όπου το κομμάτι πήρε την τελική μορφή του με τη συμβολή των Tesis 5 και Young Dime. Θεωρώ ότι η Μυριέλλα μπορεί να πετύχει πολύ σημαντικά πράγματα και στον χώρο της μουσικής».

Γεννημένος στην Αθήνα και μεγαλωμένος στα βόρεια προάστια, ο Γιώργος Αρβανίτης θυμάται πολύ έντονα την εποχή που ο πατέρας του σκηνοθετούσε το σίριαλ «Εραστής δυτικών προαστίων» με τον Αλέξη Γεωργούλη. «Ηταν μια από τις αγαπημένες μου σειρές και δεν ήταν λίγες οι φορές που πήγαινα στα γυρίσματα. Αυτή η αντιπαλότητα που είχε δημιουργηθεί τότε ανάμεσα στα βόρεια και τα δυτικά προάστια είχε γούστο. Από τότε με φώναζαν Arva για συντομία. Εξ ου και η απόφασή μου να χρησιμοποιήσω αυτό το καλλιτεχνικό ψευδώνυμο» θυμάται. Από πιτσιρικάς πάντως είχε δείξει έφεση στη μουσική και ο πατέρας του, που το αντιλήφθηκε, του έκανε δώρο την πρώτη του κάρτα ήχου, ενώ τον συμβούλευσε να κυνηγήσει το όνειρό του.

2 7Τελειώνοντας το σχολείο, παρ’ όλα αυτά, ο Arva θέλησε να δοκιμάσει τις δυνάμεις του ως ηθοποιός. Ετσι πήρε μέρος σε ένα άλλο, πετυχημένο σίριαλ του Δημήτρη Αρβανίτη. «Επαιξα στη “Ζωή της άλλης”. Ημουν ο ορφανός ανιψιός του σεφ που υποδυόταν ο Μάνος Παπαγιάννης». Την επόμενη χρονιά αποφάσισε να φύγει για σπουδές μουσικής τεχνολογίας στην Αγγλία. Και φυσικά ο πατέρας του δεν του έφερε αντίρρηση, αφού ήξερε ότι αυτό ήταν που του ταίριαζε. «Ανήκω στη μουσική από μικρός. Κανείς δεν μπόρεσε να με βγάλει ποτέ απ’ αυτόν τον δρόμο. Δεν θέλησα να εκμεταλλευτώ τη θέση και το όνομα του πατέρα μου για να ασχοληθώ με κάτι που δεν θα μου άρεσε τόσο πολύ. Επέλεξα τον δρόμο της μουσικής».

Και σε αυτόν τον δρόμο πάντως βρήκε μπροστά του τον πατέρα του. «Επιστρέφοντας στην Ελλάδα με το πτυχίο μου έγραψα τη μουσική για την τελική σκηνή της σειράς “Μια στιγμή, δυο ζωές”. Αυτή ήταν η πρώτη συνεργασία μου με τον πατέρα μου. Επειτα συνέθεσα τη μουσική του σίριαλ “Κλεμμένα όνειρα” και φέτος έγραψα τις μελωδίες στη “Δικαίωση”, τόσο το τραγούδι των τίτλων όσο και τις ορχηστρικές μουσικές που ακούγονται σε διάφορες σκηνές» συνεχίζει ο γιος του Δημήτρη Αρβανίτη. Οσο για την κριτική που δέχεται από τον σκηνοθέτη; «Ο πατέρας μου είναι αυστηρός κριτής της δουλειάς μου. Πολύ δύσκολα θα μείνει ευχαριστημένος, ενώ ακόμη κι όταν συμβεί αυτό, δεν αφήνει τα μυαλά μου να πάρουν αέρα. Με προσγειώνει λέγοντας “πάμε στο επόμενο”».

Είναι το επόμενο μεγάλο στοίχημα το «Music Mall»

Το επόμενο πρότζεκτ που ετοιμάζουν ο Δημήτρης Αρβανίτης και ο γιος του Γιώργος είναι το σίριαλ «Music Mall», το οποίο αφορά τον κόσμο της μουσικής βιομηχανίας. «Πρόκειται για ένα μεγάλο στοίχημα για μένα, αφού η συγκεκριμένη δουλειά θα είναι βασισμένη στη μουσική και θα πρέπει να γράφω συνεχώς τραγούδια. Ο ρόλος μου στο “Music Mall” θα είναι σίγουρα πιο εμφανής» σημειώνει ο Arva, ο οποίος έχει πειραματιστεί με όλα τα είδη, από ηλεκτρονική μουσική και ροκ μέχρι μέταλ, ποπ, ακόμη και λαϊκή.

Ηλίας Μαραβέγιας


{{-PCOUNT-}}13{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου, παρουσία και του...

Κεραυνοβόλος έρωτας για τον Κασσελάκη

Εχασε τα πρωτεία στην αγάπη του συζύγου του ο...