Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Πιτσιρικάδες είχαν πετάξει αβγά στην Καρυοφυλλιά Καραμπέτη!

Ποιος να το περίμενε ότι η καλύτερη Ελληνίδα ηθοποιός...

Τα σχέδια Κάβουρα και Τζαβέλλα για το Πάσχα

Μια σύντομη απόδραση για τις ημέρες του Πάσχα έχουν...

Στον χώρο του παλιού αεροδρομίου εντοπίστηκαν 314 βόμβες Αεροπορίας από τον Β’...

Οχι μία ούτε δύο, αλλά… 314 βόμβες Αεροπορίας από...

Ελεύθερος μετά την απολογία του ο πρώην βουλευτής των «Σπαρτιατών» Κωνσταντίνος Φλώρος

Για ένα «ατυχές περιστατικό», το οποίο, όπως είπε, αν...

Τρανσέξουαλ η Ωραία Ελένη

Η Φένια Αποστόλου ζωντανεύει στο σανίδι μια σύγχρονη εκδοχή της ηρωίδας της μυθολογίας

3edaew45yaeg 3Η ωραία Ελένη της Τροίας κάνει pole dancing και είναι τρανσέξουαλ! Πρόκειται για τη σύγχρονη θεατρική εκδοχή της ηρωίδας της ελληνικής μυθολογίας, η οποία εδώ και λίγες μέρες ζωντανεύει στο Από Μηχανής Θέατρο, με πρωταγωνίστρια την τρανσέξουαλ ηθοποιό, χορογράφο και σκηνοθέτρια Φένια Αποστόλου.

Πρόκειται για ένα έργο που κατακεραυνώνει τη σημερινή κατάσταση που επικρατεί στη χώρα μας, η οποία, σύμφωνα με τον συγγραφέα του Δημήτρη Φοινίτση, παρουσιάζει μια τρανς εκδοχή. Να αναφέρουμε ότι η «Belleλen» -όπως είναι το όνομα της ηρωίδας, αλλά και ο τίτλος της παράστασης-, κυνηγημένη όχι από τον Πάρη αλλά από την κρίση του χρηματοπιστωτικού συστήματος, καταφεύγει σε ευημερούσες οικονομίες της Δύσης προσφέροντας επί χρήμασι την -ακόμη- σφύζουσα από ηδονή σάρκα της. Ως καυτή χορεύτρια υπόσχεται στιγμές άκρατου πάθους στα αρσενικά, αλλά αυτό που επιδιώκει κατά βάθος είναι να κάνει τους απανταχού μισοκοιμισμένους άντρες να ξυπνήσουν και να δουν την ψυχή της και όχι το κορμί της.

3edaew45yaeg 1«Στο έργο αυτό, που ο συγγραφέας το εμπνεύστηκε από εμένα με την έννοια της ταυτότητάς μου ως τρανσέξουαλ, λέει τα πράγματα με το όνομά τους σε ό,τι αφορά την Ελλάδα του σήμερα. Στο τέλος του έργου ο μονόλογος της ηρωίδας έχει ένα ιδιαίτερο κρεσέντο, καθώς ξεσπάει για όλα αυτά τα άσχημα που ζούμε σήμερα στη χώρα μας» λέει στην «Espresso» η Φένια Αποστόλου, η οποία ύστερα από αρκετά χρόνια ενασχόλησης με τον χορό ως αγόρι, έγινε τρανσέξουαλ το 2008, μια απόφαση που πήρε μετά τη συμμετοχή της στην ταινία «Ο γιος του Τσάρλι» του Κάρολου Ζωναρά.

«Μου έδιναν γυναικείους ρόλους»

«Στο φιλμ υποδύθηκα μια τρανς, την Πάμελα, κι από τότε φόρεσα τα φουστάνια και στην προσωπική μου ζωή. Οι δημιουργοί πάντα μου έδιναν να υποδύομαι γυναικείους ρόλους, ωστόσο ύστερα από αυτή την ταινία έκανα το μεγάλο βήμα της αλλαγής, γιατί κατάλαβα πως πάντα ήθελα να είμαι κοπέλα» εξομολογείται η ίδια.

Η Φένια Αποστόλου σπούδασε χορό στην Κρατική Σχολή Ορχηστικής Τέχνης και στο Κέντρο Μελέτης Χορού Ντάνκαν. Συνεργάστηκε με την «Ομάδα Χοροέρευνας» του Βαγγέλη Σειληνού, την «Οκτάνα» του Κωνσταντίνου Ρήγου, το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος, τον Δήμο Αθηναίων και αποτέλεσε μέλος της χορογραφικής ομάδας των τελετών έναρξης και λήξης των Ολυμπιακών Αγώνων το 2004. Πριν από μερικά χρόνια δημιούργησε τη δική της χοροθεατρική ομάδα «Λυδία Λίθος», με την οποία έχει παρουσιάσει μια σειρά από ενδιαφέρουσες παραστάσεις χορού και θεάτρου. Αυτή την περίοδο παίζεται στον πολυχώρο Vault η παράσταση «Other side», ένα αντιπολεμικό love story του Dejan Dukovski, σε δική της σκηνοθεσία.

Αλκίνοος Μπουνιάς 
Φωτό: Βαγγέλης Μασιάς 

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου, παρουσία και του...