Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Μαριάντα Πιερίδη: Ερωτικό ταξιδάκι στο Λονδίνο

Απόδραση στο Λονδίνο με το νέο της αμόρε για...

Ο ντελιβεράς που είχε αφοδεύσει σε ασανσέρ και πασάλειψε τους τοίχους μονοκατοικίας...

Δεν έχουν περάσει παρά μόνο δυόμισι μήνες από εκείνο...

Ένοχος για βιασμό ο Ηλίας Μίχος – Αθώα η μητέρα της 12χρονης...

Ένοχο έκρινε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο τον Ηλία Μίχο...

H Mαριαγάπη του «GNTM» μίλησε για την περιπέτεια με τον καρκίνο του...

Η Μαριαγάπη Ξυπολιά αποκάλυψε πως πρόλαβε τον καρκίνο του...

Στην Αθήνα το σκήνωμα της Αγ. Βαρβάρας

Το ιερό λείψανο έγινε δεκτό με τιμές αρχηγού κράτους! Το υποδέχτηκαν χιλιάδες πιστοί στο Αιγάλεω με δάκρυα στα μάτια

4q3rqwer 2Επειτα από μία χιλιετία, τα ιερά λείψανα της Αγίας Βαρβάρας μεταφέρθηκαν από τη Βασιλική του Αγίου Μάρκου της Βενετίας στην Αθήνα, όπου αφίχθησαν χθες το απόγευμα στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» και έγιναν δεκτά με τιμές αρχηγού κράτους. Χιλιάδες πιστοί κάθε ηλικίας υποδέχθηκαν στο Αιγάλεω με κατάνυξη και δάκρυα στα μάτια το ιερό σκήνωμα, που μεταφέρθηκε με αυτοκινητοπομπή στον ομώνυμο Ιερό Ναό της Αγίας Βαρβάρας, όπου εκτίθεται σε 15ημερο προσκύνημα.

Τα ιερά λείψανα υποδέχτηκε ο μητροπολίτης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής Νικόλαος και τοποθετήθηκαν σε κιλλίβαντα πυροβόλου όπλου, για να παραδοθούν με λιτανευτική πομπή στον Ιερό Ναό της Αγίας Βαρβάρας. Εκεί ο επίσκοπος Μεθώνης Κλήμης και ο επίσκοπος Φαναρίου Αγαθάγγελος παρέδωσαν τα ιερά λείψανα της μεγαλομάρτυρος στον εμφανώς συγκινημένο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμο, ο οποίος τα προσκύνησε και συνόδευσε την πομπή στο εσωτερικό του ναού.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της λιτανείας παιάνιζε εμβατήρια η μπάντα του Πολεμικού Ναυτικού, ενώ λόχος οπλιτών απέδιδε τιμές. Μεταξύ άλλων, παρέστησαν ο 4q3rqwer 1υφυπουργός Επικρατείας παρά τω πρωθυπουργώ Τέρενς Κουίκ, η υπουργός Τουρισμού Ελενα Κουντουρά, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ν.Δ. Κυριάκος Μητσοτάκης, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ στρατηγός Μιχαήλ Κωσταράκος, εκπρόσωποι της τοπικής Αυτοδιοίκησης, των σωμάτων ασφαλείας και ξένων διπλωματικών αποστολών.

Κατόπιν εντολής του αρχηγού ΓΕΕΘΑ, στη λιτανεία παραβρέθηκαν όλοι οι αξιωματικοί του Πυροβολικού που υπηρετούν σε μονάδες του λεκανοπεδίου, αφού η Αγία Βαρβάρα είναι η προστάτιδα του όπλου.

Με το πέρας της δοξολογίας ο Αρχιεπίσκοπος χαρακτήρισε τη μεταφορά των λειψάνων της αγίας «ιστορικό και θαυμαστό γεγονός, που οφείλεται στον δραστήριο γενικό διευθυντή της Αποστολικής Εκκλησίας, επίσκοπο Φαναρίου Αγαθάγγελο» και έστειλε μήνυμα ενότητας, προκειμένου η χώρα να ξεπεράσει τους σκοπέλους.

Ο επίσκοπος Φαναρίου ευχαρίστησε τον Αρχιεπίσκοπο και του ευχήθηκε υγεία και δύναμη. Στο πλαίσιο παραμονής των λειψάνων στον Ιερό Ναό της Αγίας Βαρβάρας, συγκεντρώνονται καθημερινά παραπλεύρως της εκκλησίας φάρμακα και υγειονομικό υλικό από το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Σάλος στη Μύκονο με τη θαμμένη εκκλησία σε έκταση ιδιοκτησίας των Ρέμου και Πηλαδάκη

Αλγεινή εντύπωση και έντονες αντιδράσεις προκαλεί η είδηση ότι...

Η Κιμ Καρντάσιαν έπαθε… Σενσόρι

«Κιμ Σενσόρι» αποκαλούν την Κιμ Καρντάσιαν οι followers της...

«Χωρισμός» για Καινούργιου και Μικρούτσικο!

Εκαναν αμφότεροι «μπαμ»! Διαζύγιο κοινή συναινέσει θα είναι αυτό...

Ερωτευμένα ζευγάρια σε νυχτερινές περιπλανήσεις

Κοσμικές εξορμήσεις στην Αθήνα για τέσσερα ερωτευμένα ζευγάρια της...

Νέα… άσφαλτος στην «Οδό Ζαρίφη» για να σωθεί η εκπομπή του Open

«Ανακαίνιση» στην «Οδό Ζαρίφη» και στο «Καλύτερα δε γίνεται!»....