Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Tρεις τελευταίες παραστάσεις από τον Διονύση Ζάχο στο Mayor

Επιστρέφει, ύστερα από μια μικρή παύση, ο Διονύσης Ζάχος...

Η κίνηση στα social media από Λάλο και Μαυρίδου που επιβεβαιώνει την...

Το αποκλειστικό πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της «Espresso» για τον χωρισμό-βόμβα...

Είναι πολλά τα λεφτά για το «GNTM», Ηλιάνα

Μαύρες πλερέζες... για την Ηλιάνα Παπαγεωργίου, καθώς το «GNTM»...

«Χωρισμός» για Καινούργιου και Μικρούτσικο!

Εκαναν αμφότεροι «μπαμ»! Διαζύγιο κοινή συναινέσει θα είναι αυτό...

Πρότυπο πληρότητας και ποιότητας ο νέος Απολογισμός Υπευθυνότητας της INTERAMERICAN

Σημαντικά βήματα απολογιστικής προόδου στην κοινωνική υπευθυνότητα έχει σημειώσει η INTERAMERICAN, κορυφώνοντας τις σχετικές επιδόσεις της μετά από μία ακολουθία έξι ετησίων εκθέσεων, από το 2009 έως σήμερα.

Σημαντικά βήματα απολογιστικής προόδου στην κοινωνική υπευθυνότητα έχει σημειώσει η INTERAMERICAN, κορυφώνοντας τις σχετικές επιδόσεις της μετά από μία ακολουθία έξι ετησίων εκθέσεων, από το 2009 έως σήμερα. Ο Απολογισμός EKE της Εταιρείας, σύμφωνα με τη δήλωση επαλήθευσης του εξωτερικού ελεγκτή, έχει καλύψει τις απαιτήσεις για το Α+ επίπεδο εφαρμογής της έκδοσης G3.1 των κατευθυντηρίων οδηγιών του Global Reporting Initiative. Ειδικότερα, ο Απολογισμός της INTERAMERICAN ανταποκρίνεται στο σύνολο των 154 δεικτών – πλήρως στους 153 και μερικώς σε ένα. Ακόμη, στην έκθεση –όπως και στην καθημερινή λειτουργία της Εταιρείας– έχουν ενσωματωθεί μέσω των πρακτικών οι δέκα αρχές που προτείνει το Οικουμενικό Σύμφωνο του ΟΗΕ, στοιχείο που φέρει τον Απολογισμό στο επίπεδο GC Advanced του Global Compact.

H INTERAMERICAN παρουσιάζει στον Απολογισμό της όλο το εύρος των θεμάτων που άπτονται της οικονομικής, περιβαλλοντικής και κοινωνικής επίδρασης της Εταιρείας. Η έκθεση είναι συγκρίσιμη με τις προηγούμενες εκδόσεις, καθώς διατηρείται η βασική δομική αντίληψη στην παρουσίαση της ύλης και των στοιχείων διευκολύνοντας, έτσι, την αξιολόγηση της προόδου από έτος σε έτος. Πέραν των οδηγιών του GR1-G3.1 και των αρχών του Global Compact, για τη σύνταξη του Απολογισμού έχουν ληφθεί υπ’ όψιν το ΑΑ1000 Πρότυπο Αρχών Υπευθυνότητας (Accountability Principles Standard) 2008, η φύση των ασφαλιστικών δραστηριοτήτων της Εταιρείας, καθώς επίσης το ενδιαφέρον και οι προσδοκίες των ενδιαφερομένων μερών.

Το Περιεχόμενο

Με βάση την αρχή της ουσιαστικότητας (materiality) και το πλαίσιο που θέτουν τα προαναφερθέντα πρότυπα, στην έκθεση έχει δοθεί έμφαση στους πιο σημαντικούς για την INTERAMERICAN τομείς, που αφορούν στο Ανθρώπινο Δυναμικό, τη σχέση της με την Αγορά, την Εταιρική Διακυβέρνηση, την προστασία του Περιβάλλοντος και τη συνεισφορά στην Κοινωνία.

Σε κάθε κεφάλαιο αναδεικνύονται τα σημαντικά θέματα, όπως αυτά έχουν αναγνωριστεί και ιεραρχηθεί κατά προτεραιότητα, στη βάση των ευρημάτων του εξειδικευμένου materiality analysis workshop που έχει πραγματοποιηθεί. Αποσκοπώντας στη μεγιστοποίηση της αποτελεσματικότητας των πρωτοβουλιών που αναλαμβάνει, η INTERAMERICAN διαχειρίζεται την κοινωνική υπευθυνότητα βασιζόμενη στις αρχές της συμμετοχικότητας, της ουσιαστικότητας, του πλαισίου αειφορίας και της πληρότητας.

Η Εταιρική Στρατηγική

Στρατηγικά, η INTERAMERICAN προσεγγίζει τα ζητήματα υπευθυνότητας στους άξονες της συμμόρφωσης, της συστηματικής διαχείρισης και της απολογιστικής έκθεσης. Το μετρήσιμο κοινωνικό προϊόν της Εταιρείας ως οικονομική αξία υπολογίζεται ετησίως κατά την τελευταία τριετία, κατά μέσο όρο, περί τα 200 εκατ. ευρώ (αμοιβές, παροχές, εισφορές, φόροι, πληρωμές σε παρόχους  κεφαλαίου, επενδύσεις και δαπάνες για πρακτικές κοινωνικής υπευθυνότητας).

Η δέσμευση δράσεων της INTERAMERICAN αναφέρεται στη δημιουργία προστιθέμενης αξίας για τους μετόχους, τους πελάτες, τους εργαζομένους, τους συνεργάτες, τις τοπικές  κοινωνίες, την επιχειρηματική κοινότητα, τις μη κυβερνητικές οργανώσεις, την πολιτεία-τις δημόσιες αρχές και τα μέσα μαζικής ενημέρωσης. Στην πράξη, η Εταιρεία συνδέει άρρηκτα την κοινωνική υπευθυνότητα με την υπεύθυνη επιχειρηματικότητα, με έμφαση στη διαφύλαξη της εταιρικής ακεραιότητας και των αξιών που πρεσβεύει. Διαχειριστικά και συντονιστικά, τα ζητήματα υπευθυνότητας εμπίπτουν στην αρμοδιότητα της Διεύθυνσης Δημοσίων Σχέσεων και Ε.Κ.Ε., που αναφέρεται στην Επιτροπή Ε.Κ.Ε. με προεδρεύοντα των Διευθύνοντα Σύμβουλο και μέσω αυτής, στην Εκτελεστική Επιτροπή.

“Η υπευθυνότητα καθοδηγεί τις επιλογές και τα βήματά μας και έχουμε την πεποίθηση πως έτσι μόνον θα μπορέσουμε να ανταποκριθούμε στις απαιτήσεις των καιρών, αναγνωρίζοντας και αξιοποιώντας τις προκλήσεις, ώστε να συμβάλλουμε  στη βελτίωση της ποιότητας ζωής και στην κοινωνική ειρήνη και συνοχή” τονίζει ο Γιώργος Κώτσαλος, Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου. Ο Γιάννης Ρούντος, Διευθυντής Δημοσίων Σχέσεων και Ε.Κ.Ε. της INTERAMERICAN, επισημαίνει   : “Επιζητούμε έναν επιχειρηματικό πολιτισμό βασισμένο στο ατομικό και συλλογικό αίσθημα ευθύνης, που μπορεί να στερεώσει τη σύνθεση καλών ιδεών και πράξεων σταθερά και με συνέπεια – έναν τέτοιο πολιτισμό, τον χρειάζεται και η ασφαλιστική αγορά στον τόπο μας.” 

Πρακτικές κοινωνικού οφέλους 

Ειδικότερα για την κοινωνία, η INTERAMERICAN αποτυπώνει με λεπτομέρεια στον Απολογισμό της ενέργειες και μεγέθη της αποδιδόμενης αξίας, στο πλέγμα πέντε ευδιάκριτων περιοχών που συνιστούν δομικά το σχέδιο δράσης “Πράξεις Ζωής” και αφορούν: στη φροντίδα για την Υγεία, στην αντιμετώπιση Κινδύνων (φυσικών, οδικών κ.ά.), στην ενίσχυση Ευπαθών Ομάδων, στην υποστήριξη του Πολιτισμού και της Παιδείας και τέλος, στο Περιβάλλον. Για ανάλογες δράσεις, η Εταιρεία διέθεσε κατά το έτος  αναφοράς του Απολογισμού ποσόν ίσο με το 1,25% των προ φόρων κερδών της, με επιπλέον σημαντική συνεισφορά του ACHMEA Foundation σε ένα ειδικό πρόγραμμα περίθαλψης προσφύγων με τη συνεργασία των Γιατρών χωρίς Σύνορα.

Στις πρακτικές της, η INTERAMERICAN έχει προσαρμόσει τον σχεδιασμό των ενεργειών της στην αντιμετώπιση των συνεπειών της οικονομικής και κοινωνικής κρίσης και χρησιμοποιεί επιχειρησιακές δυνατότητες  –υποδομές, τεχνογνωσία, εθελοντικό ανθρώπινο δυναμικό– ενώ ανταποκρίνεται κατ’ αναλογία και σε ανάγκες των εργαζομένων με επιπλέον παροχές, ιδιαίτερα στον τομέα  της πρόληψης  (υγεία, ασφάλεια). Η Εταιρεία επιλέγει να συνεργαστεί με αξιόπιστους και αναγνωρισμένους για το κοινωνικό και περιβαλλοντικό έργο τους φορείς και οργανισμούς. Η διασπορά των ενεργειών ΕΚΕ σε ευρείς πληθυσμούς αποδεκτών με  διαφορετικές ανάγκες (παιδιά, ηλικιωμένα άτομα, περιθωριακές ομάδες κ.λπ.), ώστε να είναι πιο διεισδυτική η θετική επίδραση της INTERAMERICAN στην κοινωνική ζωή, αποτελεί βασικό χαρακτηριστικό  του σχεδίου “Πράξεις Ζωής”, που υλοποιείται εξελικτικά, επικαιροποιείται και εμπλουτίζεται συνεχώς από το 2003.

(ανάρτηση Απολογισμού στο www.interamerican.gr/apologismos.csr)

2.photo

 

{{-PCOUNT-}}17{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η Κιμ Καρντάσιαν έπαθε… Σενσόρι

«Κιμ Σενσόρι» αποκαλούν την Κιμ Καρντάσιαν οι followers της...

Σάλος στη Μύκονο με τη θαμμένη εκκλησία σε έκταση ιδιοκτησίας των Ρέμου και Πηλαδάκη

Αλγεινή εντύπωση και έντονες αντιδράσεις προκαλεί η είδηση ότι...

Ερωτευμένα ζευγάρια σε νυχτερινές περιπλανήσεις

Κοσμικές εξορμήσεις στην Αθήνα για τέσσερα ερωτευμένα ζευγάρια της...

Νέα… άσφαλτος στην «Οδό Ζαρίφη» για να σωθεί η εκπομπή του Open

«Ανακαίνιση» στην «Οδό Ζαρίφη» και στο «Καλύτερα δε γίνεται!»....

«Χωρισμός» για Καινούργιου και Μικρούτσικο!

Εκαναν αμφότεροι «μπαμ»! Διαζύγιο κοινή συναινέσει θα είναι αυτό...

Ιωάννα Τούνη: Τα επίμαχα «κεφάλαια» του βουλεύματος που στέλνει σε δίκη τους δύο άντρες

Συγκλονιστικά στοιχεία για την υπόθεση revenge porn εις βάρος...