Απίστευτη πρόκληση Φίλη

Χαρακτήρισε «εμπόριο πίστης» το σκήνωμα της Αγ. Βαρβάρας!

Σε προκλητικές δηλώσεις για «απάτη» και «εμπόριο πίστης» προχώρησε χθες ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Φίλης, αναφερόμενος στη μεταφορά του σκηνώματος της Αγίας Βαρβάρας στην Ελλάδα έπειτα από χίλια χρόνια. Σε ένα παιχνίδι εντυπώσεων και λαϊκισμού, μιλώντας σε τηλεοπτικό σταθμό προκάλεσε το θρησκευτικό συναίσθημα των ορθοδόξων δημιουργώντας και ενδοκυβερνητικό πρόβλημα, επιτιθέμενος στον υπουργό Αμυνας Πάνο Καμμένο για τις τιμές αρχηγού κράτους που αποδόθηκαν στο σκήνωμα κατά την υποδοχή.

«Ο κ. Καμμένος συνθηκολόγησε με τον αναχρονισμό με αυτή την πράξη του» είπε ο κ. Φίλης, αγνοώντας προφανώς ότι η Αγία Βαρβάρα είναι η προστάτιδα του Πυροβολικού. Οι δηλώσεις-δηλητήριο του κ. Φίλη έγιναν μάλιστα την ώρα που καταγραφόταν μαζική συμμετοχή των πιστών στο προσκύνημα, κάτι που σε συνδυασμό με τις ξεχωριστές τιμές φαίνεται ότι «ενόχλησε» τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ.

«Αυτό είναι εμπόριο λειψάνων. Αυτή η πράξη δεν προάγει την κοινωνία και παραπέμπει στον Μεσαίωνα. Είναι λάθος να δίνουμε το σήμα ότι μπορεί να αντικατασταθεί η Ιατρική» είπε με αφορμή τη μεταφορά των λειψάνων (το Σαββατοκύριακο) στο νοσοκομείο Αγιος Σάββας, παρουσία μάλιστα του υπουργού Υγείας (του ΣΥΡΙΖΑ!) Παναγιώτη Κουρουμπλή, προκειμένου να τα προσκυνήσουν όσοι καρκινοπαθείς επιθυμούν.

Επίσης με ένα παντελώς άστοχο παράδειγμα υπενθύμισε τι είχε συμβεί με το νερό του Καματερού, υπονοώντας εμμέσως ότι η επίσημη Εκκλησία λειτουργεί όπως διάφοροι επιτήδειοι κομπογιαννίτες και απατεώνες!

Μορφή ειδωλολατρίας

Τέλος, προχώρησε και σε θρησκευτικού περιεχομένου κρίσεις λέγοντας « θα υποταχθούμε στη λογική ότι θα θεραπεύσουν τα λείψανα τους καρκινοπαθείς; Αυτό είναι μορφή ειδωλολατρίας».

Οι αναφορές του κ. Φίλη προκάλεσαν την άμεση αντίδραση του διευθυντή Τύπου της Αρχιεπισκοπής Χάρη Κονιδάρη που του απάντησε σε εξαιρετικά αυστηρό ύφος: «Εμπόριο λειψάνων κάνει ο ίδιος ο κ. Φίλης. Εμπορεύεται τα λείψανα ενός δήθεν αριστερού αντικληρικαλισμού, ο οποίος και παραπέμπει σε περιόδους Μεσαίωνα, αφού επιδιώκει να περιορίσει τη συνταγματικά κατοχυρωμένη ελευθερία της θρησκείας. Καλό είναι ο κ. Φίλης να ερωτήσει ο ίδιος τους ασθενείς που νοσηλεύονται στο νοσοκομείο εάν επιθυμούν ή όχι τη μεταφορά του ιερού λειψάνου, αλλά και να διδαχθεί από τη στάση του πρωθυπουργού της χώρας κ. Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος σέβεται απόλυτα το θρησκευτικό συναίσθημα των Ελλήνων και αποφεύγει να πέφτει στην παγίδα παρωχημένων “προοδευτικών” λαϊκισμών».

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ