Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Τζορτζ Κρίστι: Ο ομογενής ήταν για δεκαετίες αρχηγός λέσχης των Hells Angels

Ομογενής στις ΗΠΑ που επί 40 χρόνια υπήρξε αρχηγός...

«Εκαψαν» την Πισπιρίγκου με τις καταθέσεις τους οι τρεις νοσηλεύτριες του νοσοκομείου...

«Φωτιά» για τη Ρούλα Πισπιρίγκου ήταν οι καταθέσεις που...

Αλμπέρτο Εσκενάζη: Ζεν πρεμιέ στο πλευρό του Κόκκαλη!

Ο 72χρονος ηθοποιός Αλμπέρτο Εσκενάζη είναι υποψήφιος ευρωβουλευτής με...

Απόδραση αποτοξίνωσης σε ελληνικά νησιά

Ομάδα γυμναστών έβαλε τη Σκιάθο στους αγαπημένους προορισμούς των fit

Με μότο το αρχαίο γνωμικό «νους υγιής εν σώματι υγιεί» μια ομάδα κορυφαίων Ελλήνων ειδικών από τον χώρο της άθλησης έχει βάλει τα δυνατά της με στόχο να συμπεριλάβει την Ελλάδα στη λίστα με τους αγαπημένους προορισμούς των φαν της γυμναστικής και της καλής διατροφής και όσους θέλουν να γίνουν… fit σε λίγες ημέρες! Η καινοτομία, που είναι διαδεδομένη στο εξωτερικό και ξεκίνησε πιλοτικά πέρυσι το καλοκαίρι από τη Σκιάθο, εφαρμόζεται ξανά αυτές τις ημέρες με ακόμη πιο επαγγελματικό χαρακτήρα. Την προσπάθεια που ξεκίνησε στις 8 Μαΐου σε ξενοδοχείο στην Αγία Παρασκευή Σκιάθου «υπογράφουν» η γυμνάστρια Τώνια Γουνιτσιώτη και η πρωταθλήτρια Ευρώπης στο πόλο Αγγελική Γερόλυμου, που έχουν δημιουργήσει την ομάδα Street Workout Athens.

32rf 1Οι φετινές συμμετοχές ξεπερνούν κατά πολύ τον περσινό αριθμό, με τους περισσότερους να έχουν εξασφαλίσει θέσεις εδώ και τέσσερις μήνες: «Είναι εντυπωσιακό, διότι μόλις ανακοινώσαμε το φετινό Retreat Detoxification (απόδραση αποτοξίνωσης), δεχτήκαμε και τις πρώτες συμμετοχές. Υπάρχουν άτομα που έρχονται από διάφορα σημεία του κόσμου προκειμένου να παρακολουθήσουν το πρόγραμμα που έχουμε ετοιμάσει, απολαμβάνοντας ταυτόχρονα τις ανέσεις του ξενοδοχείου και τις ομορφιές του νησιού».

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει sport activities, yoga, pilates, trekking aqua, meditation, mindful training. Οπως προσθέτουν οι εμπνευστές, «εκτός από γυμναστική και χαλάρωση, σημαντική είναι η βοήθεια που προσφέρουμε στους συμμετέχοντες σε θέματα διατροφής μέσω διαιτολόγου που βρίσκεται μαζί μας. Στόχος είναι να βοηθήσουμε όσους θέλουν να αλλάξουν διατροφικές συνήθειες και να απαλλαγούν από τα κιλά που τους ταλαιπωρούν. Υπάρχουν και άτομα που ακολουθούν ήδη διατροφικά προγράμματα, γι’ αυτό έχουμε ετοιμάσει μια σειρά από διαφορετικά μενού, ώστε να καλύψουμε όλα τα γούστα και τις απαιτήσεις. Το ίδιο έχουμε κάνει και με τις κατηγορίες εκγύμνασης, αφού δεν θέλουμε να αφήσουμε κανέναν παραπονεμένο».

Οι ειδικοί της ομάδας Street Workout Athens έχουν φροντίσει να μάθουν τα πάντα για εκείνους που συμμετέχουν μέσα από ειδικά ερωτηματολόγια που έχουν συμπληρώσει. «Εχουμε μάθει πολλά για τον καθέναν ξεχωριστά και αυτό επειδή πρέπει να γνωρίζουμε σε ποια φυσική κατάσταση βρίσκονται, την ηλικία τους, το βάρος τους, το φύλο τους, αλλά και τι περιμένει ο καθένας από το πρόγραμμα» εξηγεί η γυμνάστρια Τώνια Γουνιτσιώτη και προσθέτει: «Ο 32rf 3καθένας έχει το δικαίωμα της επιλογής καθ’ όλη τη διάρκεια του Retreat Detoxification. Ετσι, κάποιος που θέλει να γνωρίσει τις ομορφιές του νησιού, μπορεί να επιλέξει το πρόγραμμα γυμναστικής που τον ενδιαφέρει και να έχει τον χρόνο να απολαύσει μια βόλτα στην πόλη ή στις παραλίες. Η Σκιάθος είναι μαγευτική αυτή την εποχή, κάτι που έχουν φροντίσει να μάθουν όλοι μέσα από το site του 4 αστέρων “Atrium Hotel” στο οποίο μένουν». Οι επαγγελματίες της

Εφικτός στόχος

Σημαντική υποστήριξη έχουν εισπράξει η Τώνια Γουνιτσιώτη και η ομάδα της από τον αγαπημένο personal trainer των επωνύμων Τάσο Χαμπέρη, ο οποίος ήρθε πρώτη φορά σε επαφή με την πρωτοποριακή ιδέα όταν ζούσε στη Γερμανία εκπαιδεύοντας προσωπικότητες όπως η Χάιντι Κλουμ, η Ζιζέλ Μπούντχεν και η Κλόντια Σίφερ. «Το πρόγραμμα που παρουσιάζουν η Τώνια και η ομάδα είναι πολύ επαγγελματικό και δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από αντίστοιχα του εξωτερικού. Η χώρα μας θα μπορούσε να δρέψει σημαντικούς καρπούς από την εφαρμογή του με τους φαν του training και του fitness που θα την επιλέγουν για τις διακοπές τους. Η καλή γυμναστική και η σωστή διατροφή στο εξωτερικό είναι τρόπος ζωής, όχι απλώς μια συνήθεια lifestyle όπως για κάποιους -ευτυχώς λίγους- στην Ελλάδα. Υποστηρίζω την προσπάθεια, επειδή ήρθε η ώρα η χώρα από την οποία ξεκίνησαν οι Ολυμπιακοί Αγώνες και γεννήθηκε το αθλητικό ιδεώδες να καθιερωθεί και σε ένα άλλο είδος αναπτυσσόμενου τουρισμού» καταλήγει ο Τάσος Χαμπέρης.

Θάνος Μακρογαμβράκης 


{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Μπηχτές Μαραντίνη για χωρισμό και συνεπιμέλεια

Ο Θοδωρής Μαραντίνης έδωσε συνέντευξη στη «Real Life», μίλησε...

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. ο μάνατζερ του τράπερ Trannos για όσα έγιναν στου Ρέντη

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις από την αστυνομική επιχείρηση «μαμούθ»...

Ανδρέας Ανδρεόπουλος: Ο ηθοποιός άφησε το Σπίτι του Ηθοποιού και στέκεται πάλι όρθιος

Νέα ζωή για τον Τίμο Δράκο της θρυλικής τηλεοπτικής...

Η Πωλίνα Σανταλοβάκη έδωσε σημεία ζωής

Ενώ είναι μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας η...

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...