Τέλη Ι.Χ. με τον μήνα!

Στις 100 δόσεις και οι κλήσεις, με νέα τροπολογία από τη Νάντια Βαλαβάνη

Επανέρχεται το μέτρο της ανάκτησης κατατεθειμένων πινακίδων κυκλοφορίας Ι.Χ. με την καταβολή του ποσού εκείνου των τελών κυκλοφορίας που αντιστοιχεί στους εναπομείναντες μήνες μέχρι το τέλος του έτους.

Παράλληλα παρατείνεται έως τις 30 Ιουνίου 2015 η προθεσμία υποβολής δηλώσεων Ε9 για μεταβολές στοιχείων ακινήτων στη διάρκεια του 2014 και εντάσσονται στη ρύθμιση των 100 δόσεων και μη φορολογικές οφειλές (π.χ. τα πρόστιμα Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας).

Ολα αυτά περιλαμβάνονται σε τροπολογία την οποία κατέθεσε χθες στη Βουλή η αναπληρώτρια υπουργός Οικονομικών Νάντια Βαλαβάνη. Συγκεκριμένα:

Σε περίπτωση άρσης ακινησίας οχήματος, αυτοκινήτου ή μοτοσικλέτας ιδιωτικής χρήσης εντός του 2015, τα τέλη κυκλοφορίας του έτους αυτού καταβάλλονται πριν από την άρση ακινησίας, αναλογικά για τους υπόλοιπους μήνες μέχρι το τέλος του έτους, συμπεριλαμβανομένου και του μήνα της άρσης ακινησίας.

Οπως προκύπτει από την τροπολογία, αν, για παράδειγμα, ένας φορολογούμενος ο οποίος έχει καταθέσει τις πινακίδες του αυτοκινήτου του τον περασμένο Δεκέμβριο για το 2015 θελήσει να τις πάρει πίσω τον Ιούνιο, θα κληθεί να καταβάλει τα 7/12 των ετήσιων τελών κυκλοφορίας χωρίς πρόστιμο.

Οσον αφορά το Ε9: Παρατείνεται μέχρι τις 30 Ιουνίου η προθεσμία για τροποποιήσεις στην ακίνητη περιουσία του 2014 και του 2015 προκειμένου «να δοθεί ο απαραίτητος χρόνους στους φορολογουμένους για να είναι συνεπείς στις φορολογικές τους υποχρεώσεις αλλά και για την άμεση και διαρκή ενημέρωση του περιουσιολογίου.

Η προθεσμία αφορά τις μεταβολές που πραγματοποιήθηκαν στην ακίνητη περιουσία από την 1η Ιανουαρίου 2014 έως και την 31η Δεκεμβρίου 2014, καθώς και αυτές που πραγματοποιήθηκαν από την 1η Ιανουαρίου 2015 έως και την 31η Μαΐου 2015.

Σε άλλη διάταξη ορίζεται ότι μπορούν να ενταχθούν στη ρύθμιση των 100 δόσεων και μη φορολογικές οφειλές (π.χ. τα πρόστιμα Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας)

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ