Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

«TV Queens»: Χριστοπούλου στον ρόλο της καθηγήτριας

Τα αστέρια θα περάσουν από το Οpen! Nα και...

«Ο Παράδεισος των κυριών»: Η Αμαλία είναι απογοητευμένη με τον Ντίνο

Στο αποψινό επεισόδιο της σειράς «Ο παράδεισος των κυριών»...

Στο… μικροσκόπιο 20 Ελληνες Influencers που ελέγχονται για παραπλανητικές πρακτικές

Στο μικροσκόπιο των ελεγκτικών μηχανισμών μπαίνουν 20 Ελληνες influencers...

Ο Σκάι καλοβλέπει το τηλεπαιχνίδι «Still Standing» με παρουσιάστρια την Καραβάτου

Τα δημοφιλή τηλεπαιχνίδια δεν πεθαίνουν ποτέ! Από τα χέρια...

Ανατροπή για τη δολοφονία του αρχιμανδρίτη στη Μεσσηνία

Ο Γεωργιανός κατηγορούταν για τη δολοφονία του αρχιμανδρίτη Φώτη Ζαχαρόπουλου το 2014 στην Πύλο

Με ανατροπή ολοκληρώθηκε η δίκη για την υπόθεση της στυγερής δολοφονίας του αρχιμανδρίτη Φώτη Ζαχαρόπουλου, τον Φεβρουάριο του 2014, στη Χώρα του Δήμου Πύλου – Νέστορος Μεσσηνίας. Ο 25χρονος Γεωργιανός, που κατηγορούταν για την ανθρωποκτονία από πρόθεση κατά συναυτουργία (καθώς και για ληστεία τελεσθείσα κατά συναυτουργία με ιδιαίτερη σκληρότητα και οπλοφορία – οπλοχρησία από κοινού) αθωώθηκε από το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο Καλαμάτας.

Λίγο μετά τις 11.00 τη νύχτα της Δευτέρας το δικαστήριο (τρεις τακτικοί δικαστές και τέσσερις ένορκοι) έκρινε ομόφωνα αθώο τον 25χρονο, απόφαση που ο ίδιος δέχτηκε με δάκρυα χαράς ενώ δεν σταματούσε να κάνει τον σταυρό του. Ο Γεωργιανός αρνήθηκε τα πάντα, ισχυριζόμενος ότι οι αστυνομικοί κατασκεύασαν την ομολογία του σε μια προσπάθεια να βρουν τον δεύτερο ένοχο, ενώ, όπως είπε ο ανακριτής Κυπαρισσίας, δεν κάλεσε τον Ρουμάνο τον οποίο επικαλέστηκε ως άλλοθί του. Ο 25χρονος υποστήριξε ότι τις ώρες που κατηγορούταν ότι σκότωσε τον αρχιμανδρίτη, ο ίδιος και ο Ρουμάνος είχαν πάει βόλτα στην Πύλο.

Πάντως ο εισαγγελέας Δημήτρης Σταύρου προκάλεσε αίσθηση με την αγόρευση-καταπέλτη για τον 25χρονο, αφού απέδωσε το έγκλημα σε οικονομικά κίνητρα, λέγοντας ότι ο κατηγορούμενος και ο ανήλικος (έχει ήδη καταδικαστεί για απλή συνέργεια) ήταν αποφασισμένοι να ληστέψουν και να σκοτώσουν τον 54χρονο αρχιμανδρίτη για να του κλείσουν το στόμα!

Κεντρικό πρόσωπο

Σχολίασε επίσης ότι το θύμα τελικά ήταν το κεντρικό πρόσωπο σε αυτή τη δίκη, με βάση όσα ακούστηκαν κατά την ακροαματική διαδικασία, όπως αναφορές σε σεξουαλικά σκάνδαλα, κακοποιήσεις και ασέλγειες σε βάρος αγοριών επ’ αμοιβή. Αναρωτήθηκε, επίσης, για ποιο λόγο η σεξουαλική ζωή του άτυχου αρχιμανδρίτη αξιοποιήθηκε ως υπερασπιστικό στοιχείο!

Ο εισαγγελέας αναφέρθηκε και στον 18χρονο -σήμερα- Νίκο Πουλακίδα, γιο του ψάλτη στη Χώρα Μεσσηνίας, ο οποίος έχει καταδικαστεί από τον Ιούλιο του 2014 σε 15 χρόνια κάθειρξης για απλή συνέργεια στη δολοφονία από το Τριμελές Δικαστήριο Ανηλίκων Κυπαρισσίας. Ο εισαγγελέας σημείωσε ότι στο σπίτι του ανηλίκου βρέθηκαν δύο σιδερογροθιές με το DNA του, ενώ δεν υπήρξαν ευρήματα για κανέναν από τους δύο ότι είχε συνουσιαστεί με το θύμα.

Τον άτυχο ιεροκήρυκα της Ιεράς Μητρόπολης Τριφυλίας και Ολυμπίας Φώτη Ζαχαρόπουλο που λειτουργούσε στον ναό του Αγίου Νικολάου στη Χώρα Μεσσηνίας είχε εντοπίσει νεκρό το πρωί της 16ης Φεβρουαρίου 2014 ο νεωκόρος της εκκλησίας, που είχε ανησυχήσει επειδή ο ιερωμένος δεν εμφανίστηκε για την κυριακάτικη λειτουργία. Το θύμα ήταν γυμνό και πεσμένο μπρούμυτα στο δάπεδο της κουζίνας του σπιτιού του, έχοντας τυλιγμένο σφιχτά γύρω από τον λαιμό του ένα πουκάμισο ενώ ήταν εμφανή τα δυνατά χτυπήματα που είχε δεχτεί από σιδερογροθιά στο κεφάλι.

Εύα Παπαδάτου 

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Το Open είναι… ανοιχτό για τους «Παγιδευμένους»

To Open θέλει τον δημοφιλή ηθοποιό Μιχάλη Λεβεντογιάννη στους κόλπους...

Νίκος Αποστολόπουλος: «Η Φαίη Σκορδά είναι σαν τους αναστενάρηδες, λες και περπατάει σε αναμμένα κάρβουνα»

Ο Νίκος Αποστολόπουλος παραχώρησε μια συνέντευξη στην εκπομπή «Mega...