Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Καμπάνα σε 74χρονο που «έλουζε» με χυδαία υπονοούμενα νεαρή σερβιτόρα στην Καβάλα

Καταδικάστηκε από το δικαστήριο για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας ένας...

Παπαθωμά και Πετράκος αμφισβητούν την ύπαρξη της αφρικανικής σκόνης

«Μας ψεκάζουν, μας σκοτώνουν με χημικά» βροντοφώναξαν η Θεοφανία...

Ο Ιλον Μασκ ενθουσιάστηκε με την Ελένη Τσολάκη

Ενθουσιάστηκε -με χρονοκαθυστέρηση!- ο Ιλον Μασκ, μεγάλο αφεντικό της...

Ντου διαρρηκτών στο σπίτι του Λούκα Βιλντόζα!

Θύμα διάρρηξης έπεσε το βράδυ της Τρίτης ο Αργεντινός...

Κυνηγώντας μια «χαραμάδα» για εργασία!

«Φρέσκες» ιδέες, start up, εκατοντάδες φοιτητές και απόφοιτοι στον χώρο τού πέμπτου Job Fair Athens!

«Φρέσκες» ιδέες, start up, εκατοντάδες φοιτητές και απόφοιτοι στον χώρο τού πέμπτου Job Fair Athens!

Εκατοντάδες φοιτητές και απόφοιτοι πολυτεχνικών, τεχνολογικών και οικονομικών σχολών, οι οποίοι διεκδικούν μια θέση στον αυριανό εργασιακό χάρτη, και δεκάδες εταιρίες που αναζητούν νέο αίμα και δραστήρια επιχειρηματικά μυαλά που ήδη «τρέχουν» τις δικές τους start up εταιρίες συναντήθηκαν χθες στο Εκθεσιακό Κέντρο Περιστερίου. Από νωρίς το πρωί έως αργά το απόγευμα πλήθος νέων μπαινόβγαινε στον χώρο του πέμπτου Job Fair Athens (συνεχίζεται και σήμερα) κυνηγώντας μια ευκαιρία στον εργασιακό τομέα. Αλλοι στήνονταν στην ουρά του «CV Corner» (παροχή συμβουλών για σωστή σύνταξη βιογραφικού), κάποιοι παρακολουθούσαν ομιλίες από έμπειρους επαγγελματίες και άλλοι είχαν κατακλύσει τα περίπτερα εταιριών, όπου περνούσαν από μίνι συνεντεύξεις ως υποψήφιοι εργαζόμενοι!

Πέρα όμως από τις γνωστές επιχειρήσεις, δεν είναι λίγες οι πρωτότυπες και φρέσκες start up, όπου νέοι άνθρωποι -συχνά συνομήλικοι με τους ενδιαφερόμενους- παρουσιάζουν τη δουλειά τους και αναζητούν νέους συναδέλφους. Το κοινό μάλιστα φαίνεται ότι προτιμά τις νεοσύστατες εταιρίες, που «προσφέρουν δημιουργική απασχόληση και σύγχρονη ματιά», όπως έλεγαν χθες αρκετοί παρευρισκόμενοι. Ενδεικτική είναι η παρουσία της City Tales που αναμένεται πολύ σύντομα να βγάλει στον «αέρα» μια πρωτότυπη εφαρμογή για κινητά.

«Δημιουργούμε αρχιτεκτονικές αφηγήσεις μέσα στην πόλη. Είμαστε μια πενταμελής παρέα, όλοι αρχιτέκτονες, που “χαρτογραφούμε” την αρχιτεκτονική ιστορία της πόλης μας» είπε στην «Espresso» η Γιούλη Φραδέλου, ιδρυτικό μέλος της City Tales, συμπληρώνοντας: «Το application εντοπίζει το στίγμα του κάθε χρήστη και με βάση τις προτιμήσεις που ο ίδιος έχει καταχωρίσει στο προφίλ του δωρεάν, του προτείνουμε μια ενδιαφέρουσα διαδρομή, συνοδεία ιστορικών στοιχείων και περιγραφών που αφορούν τα κτίρια και τους ανθρώπους που έχουν φιλοξενήσει ή τους αρχιτέκτονες που τα έχουν δημιουργήσει! Ουσιαστικά είναι ένας προσωποποιημένος ταξιδιωτικός οδηγός, προσαρμοσμένος στα ενδιαφέροντα του καθενός ξεχωριστά».

Και ενώ οι εκπρόσωποι επιχειρήσεων και οι διευθυντές ανθρώπινου δυναμικού «ψάρευαν» νέους υπαλλήλους, μεγάλες ουρές σχηματίζονταν χθες στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο «CV Corner». Ειδικοί σύμβουλοι παρέδιδαν μαθήματα express για τους βασικούς κανόνες τους οποίους πρέπει οι υποψήφιοι να ακολουθούν κατά τη διαδικασία σύνταξης βιογραφικού σημειώματος, ενώ παραχωρούσαν μικρά σεμινάρια για τον κατάλληλο τρόπο αυτοπαρουσίασης σε μια συνέντευξη! Είναι ενδεικτικό ότι οι νέοι έμπαιναν σε λίστα αναμονής προκειμένου να έχουν μια ευκαιρία να αναθεωρήσουν το βιογραφικό τους και περίμεναν υπομονετικά πολλή ώρα, μέχρι να καταφέρουν να καθίσουν με τους συμβούλους.

Νίκη Κλεισούρα

Σωστό βιογραφικό

Ο ΤΡΟΠΟΣ σύνταξης ενός βιογραφικού σημειώματος έχει πλέον αναχθεί σε… επιστήμη, αφού «οι θέσεις εργασίας είναι περιορισμένες και η ζήτηση αυξάνεται συνεχώς», όπως περιγράφουν ειδικοί σύμβουλοι διοίκησης ανθρώπινου δυναμικού. Η Γιώτα Ταμτάμη (φωτό), που συμμετέχει για δεύτερη χρονιά στο πρόγραμμα του «CV Corner» στο Job Fair Athens και καθοδηγεί τους νέους, περιγράφει στην «Espresso» το βασικό «προφίλ» του σωστού βιογραφικού: «Δεν πρέπει να ξεχνάμε ποτέ πως είναι απαραίτητη η αφαιρετική λογική. Οι εταιρίες δέχονται καθημερινά αμέτρητα βιογραφικά, οπότε αφιερώνουν ελάχιστο χρόνο. Επομένως, η δική μας πληροφορία θα πρέπει να είναι απλή και να κάνει τη διαφορά. Παράλληλα, το CV θα πρέπει να είναι μικρό σε έκταση, οι πληροφορίες ορθά δομημένες και να παρέχουμε και την αγγλική εκδοχή του». Η ίδια υποστηρίζει πως οι νέοι είναι σε πολύ προχωρημένο επίπεδο σε σχέση με τις προηγούμενες γενιές, καθώς «μέσω των social media είναι πλέον εξοικειωμένοι με την πληροφορία και ξέρουν πώς να τη διαχειριστούν».

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Ο Σταϊκούρας θαυμαστής της sexy Μαρίας Τζινέρη

Δεν ήταν και λίγοι οι παρευρισκόμενοι σε εγκαίνια έργων...

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. ο μάνατζερ του τράπερ Trannos για όσα έγιναν στου Ρέντη

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις από την αστυνομική επιχείρηση «μαμούθ»...

Η Πωλίνα Σανταλοβάκη έδωσε σημεία ζωής

Ενώ είναι μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας η...