Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Πατρόν Τεχνητής Νοημοσύνης

Η Τεχνητή Νοημοσύνη και... στη μόδα! Για πρώτη φορά...

«Σασμός»: H Μαρίνα με τη γιαγιά Ειρήνη συμφιλιώνονται

Όσα θα δούμε στο αποψινό επεισόδιο του «Σασμού».Η Θοδώρα...

Μαριάντα Πιερίδη: Ερωτικό ταξιδάκι στο Λονδίνο

Απόδραση στο Λονδίνο με το νέο της αμόρε για...

Ο ντελιβεράς που είχε αφοδεύσει σε ασανσέρ και πασάλειψε τους τοίχους μονοκατοικίας...

Δεν έχουν περάσει παρά μόνο δυόμισι μήνες από εκείνο...

Ραντεβού με την Ιστορία

Οι «ερυθρόλευκοι» δηλώνουν αποφασισμένοι να κατακτήσουν την Ευρωλίγκα

Ο διάσημος συγγραφέας Ερνεστ Χέμινγουεϊ έλεγε πως «κανείς δεν πηγαίνει για ύπνο στη Μαδρίτη πριν “σκοτώσει” τη νύχτα. Τα ραντεβού με έναν φίλο δίνονται συνήθως σε ένα καφέ, μετά τα μεσάνυχτα…».

Η ισπανική πρωτεύουσα αποτέλεσε πηγή έμπνευσης για τα βιβλία του, και στην ίδια πόλη η ομάδα μπάσκετ του Ολυμπιακού φιλοδοξεί να γράψει μία ακόμη λαμπρή σελίδα στη δική της ιστορία. Η αποστολή των «ερυθρόλευκων» έφτασε χτες στη Μαδρίτη για το Final-4 της Ευρωλίγκας, στην 9η παρουσία τους σε «4άδα», και ευελπιστούν πως, όποια ώρα κι αν κοιμηθούν, θα ξυπνήσουν το πρωί της Δευτέρας με τον 4ο τίτλο τους, και 3ο την τελευταία 4ετία. Δίνοντας νέο «ραντεβού» με την Ιστορία…

«Ξέρουμε ποιοι είμαστε»

Η ομάδα του κόουτς Γιάννη Σφαιρόπουλου αντιμετωπίζει αύριο (19.00, ΝΕΡΙΤ-NS1), στον πρώτο ημιτελικό, την ΤΣΣΚΑ Μόσχας, ομάδα που νίκησαν στον τελικό του 2012 και στον ημιτελικό του 2013. Με τον τεχνικό του Ολυμπιακού να επισημαίνει κατά την αναχώρηση πως «παίζουμε εναντίον μιας ομάδας που έχει έρθει με το καλύτερο ρεκόρ, και τρεις ήττες στη σεζόν, και είναι το φαβορί. Ξέρουμε ποια είναι η ΤΣΣΚΑ, ξέρουμε όμως ποιοι είμαστε κι εμείς. Εχουμε εμπιστοσύνη στις δυνατότητές μας, στην ομάδα και στους παίκτες. Εχουμε την ποιότητα και την εμπειρία από τέτοιους αγώνες. Πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι και είναι σημαντικό το ότι έχουμε όλους τους παίκτες στη διάθεσή μας».

Ο κ. Σφαιρόπουλος, βοηθός προπονητή στη ρωσική ομάδα το 2011-2012 (υπό τον κόουτς Γιόνας Καζλάουσκας), ξεκαθάρισε πως «δεν με ενδιαφέρει τι λένε στην ΤΣΣΚΑ, αν είμαστε εμείς το φαβορί ή όχι. Εμένα με απασχολεί τι κάνει η δική μας ομάδα, και όχι οι τίτλοι του φαβορί. Εξάλλου, οι αριθμοί μιλάνε από μόνοι τους, η ΤΣΣΚΑ έχασε τρεις φορές φέτος κι εμείς επτά». Από τους παίκτες του Ολυμπιακού μίλησε μόνο ο Κώστας Σλούκας, που τόνισε πως «όλα τα παιδιά θα παλέψουν για το καλύτερο. Πάνω από όλα είναι η ομάδα. Ο Ολυμπιακός είναι πιο έμπειρος σε σχέση με πέρυσι, και η ομάδα είναι διψασμένη για να πετύχει». Εντονο το ελληνικό στοιχείο στην ΤΣΣΚΑ (14ο Final-4 και δύο τίτλοι, συνολικά μετρά 6 Κύπελλα Πρωταθλητριών), με κόουτς τον Δημήτρη Ιτούδη, βοηθό τον Ανδρέα Πιστιόλη και γυμναστή τον Κώστα Χατζηχρήστο.

Επιμέλεια
Γιώργος Αδαμόπουλος 

«Πίστευα στον Ολυμπιακό»

Ο αυριανός δεύτερος ημιτελικός του 27ου Final-4 (22.00, ΝΕΡΙΤ-NS1) ανάμεσα σε Ρεάλ Μαδρίτης και Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ είναι η αναμέτρηση της γηπεδούχου με την πρωτάρα «Φενέρ», η οποία όμως έχει στον πάγκο της τον Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς, των 14 Final-4 και των 8 τίτλων! Η ισπανική ομάδα του διεθνούς σέντερ Γιάννη Μπουρούση, στον 7ο ημιτελικό της, θέλει να εκμεταλλευτεί την έδρα της, ενώ, στην τουρκική πλευρά, ο Νίκος Ζήσης δεν αναφέρθηκε μόνο στο ματς της Παρασκευής. Αλλά και στον κουμπάρο του, και αρχηγό του Ολυμπιακού, Βασίλη Σπανούλη.

«Πίστευα στην πρόκρισή του Ολυμπιακού, παρότι η Μπαρτσελόνα, που αντιμετώπισε στα πλέι-οφ, είναι μια εξαιρετική ομάδα. Αυτό μπορεί να σας το πει και ο Βασίλης, καθώς, μιλήσαμε και του το είπα πριν από τα προημιτελικά».

Στον Ολυμπιακό αναφέρθηκε και ο Τούρκος σέντερ της Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ Ογκούζ Σαβάς, σχολιάζοντας ότι «κάθε χρόνο λέμε ότι έχει χαμηλό μπάτζετ, όμως τον βλέπουμε συνέχεια στα Final-4!». Καταλήγοντας ότι «ο Ζήσης έχει εμπειρία από Final-4 και είναι ο βετεράνος μας».

Ο Παππάς προτιμάει την ΤΣΣΚΑ

Ο Νίκος Παππάς σχολίασε σε οπαδική ραδιοφωνική εκπομπή του Παναθηναϊκού το Final-4 της Ευρωλίγκας, λέγοντας πως «θέλω να το κατακτήσει η ΤΣΣΚΑ, ώστε να καταλάβουν όλοι με τι είχαμε να κάνουμε στα πλέι οφ!». Ο λογαριασμός του στο facebook γέμισε από σχόλια, και ο γκαρντ των «πράσινων» έγραψε στην ίδια ιστοσελίδα: «Ηθελα να είμαι ειλικρινής. Δεν είχα διάθεση για λαϊκισμούς, οπαδιλίκια. Ο Ολυμπιακός αξίζει να είναι στο Final-4 και εύχομαι καλή επιτυχία».

Ο Παππάς πέτυχε 6π. στη χτεσινή νίκη 98-71 του «τριφυλλιού» (Μπατίστα 23π.) επί του Κολοσσού (Λαρεντζάκης 15π.) στο «κεκλεισμένων των θυρών» ΟΑΚΑ, στην πρεμιέρα των πλέι οφ. Οι «πράσινοι» πέτυχαν το 1-0 και χρειάζονται μία νίκη το Σάββατο, στη Ρόδο, ώστε να προκριθούν στα ημιτελικά. Το πρώτο βήμα έκανε και ο ΠΑΟΚ (Μπρέμερ 13π.), γυρίζοντας από το -15 του 25′ και νικώντας 66-59 το Ρέθυμνο (Σάφτεανααρ 20π.).

{{-PCOUNT-}}15{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Σάλος στη Μύκονο με τη θαμμένη εκκλησία σε έκταση ιδιοκτησίας των Ρέμου και Πηλαδάκη

Αλγεινή εντύπωση και έντονες αντιδράσεις προκαλεί η είδηση ότι...

Ερωτευμένα ζευγάρια σε νυχτερινές περιπλανήσεις

Κοσμικές εξορμήσεις στην Αθήνα για τέσσερα ερωτευμένα ζευγάρια της...

Η Κιμ Καρντάσιαν έπαθε… Σενσόρι

«Κιμ Σενσόρι» αποκαλούν την Κιμ Καρντάσιαν οι followers της...

«Χωρισμός» για Καινούργιου και Μικρούτσικο!

Εκαναν αμφότεροι «μπαμ»! Διαζύγιο κοινή συναινέσει θα είναι αυτό...

Νέα… άσφαλτος στην «Οδό Ζαρίφη» για να σωθεί η εκπομπή του Open

«Ανακαίνιση» στην «Οδό Ζαρίφη» και στο «Καλύτερα δε γίνεται!»....

Ιωάννα Τούνη: Τα επίμαχα «κεφάλαια» του βουλεύματος που στέλνει σε δίκη τους δύο άντρες

Συγκλονιστικά στοιχεία για την υπόθεση revenge porn εις βάρος...