Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Love is in the air: Είπε το «ναι» την ώρα της πτήσης

Η αγάπη σε κάνει να πετάς στα σύννεφα, οπότε...

Ανέβηκε επικίνδυνα η θερμοκρασία με τη νέα φωτογράφιση της Ταραμπάνκο

Η Κάτια Ταραμπάνκο έφερε τον «καύσωνα» μέσα στον Απρίλιο....

Καμπάνα σε 74χρονο που «έλουζε» με χυδαία υπονοούμενα νεαρή σερβιτόρα στην Καβάλα

Καταδικάστηκε από το δικαστήριο για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας ένας...

Παπαθωμά και Πετράκος αμφισβητούν την ύπαρξη της αφρικανικής σκόνης

«Μας ψεκάζουν, μας σκοτώνουν με χημικά» βροντοφώναξαν η Θεοφανία...

Τρεις ώρες στην ουρά για ένα θαύμα!

Χιλιάδες άτομα από κάθε γωνιά της χώρας για να προσκυνήσουν το σκήνωμα της Αγίας Βαρβάρας

Ατελείωτες ουρές πιστών από κάθε γωνιά της Ελλάδας, την Κύπρο και το εξωτερικό σχηματίζονται καθημερινά στον Ιερό Ναό της Αγίας Βαρβάρας στον ομώνυμο δήμο προκειμένου να προσκυνήσουν το σκήνωμα της μεγαλομάρτυρος. Ηλικιωμένοι, μαθητές (κυρίως όσοι ξεκινούν πανελλήνιες), γονείς με τα μωρά στα καροτσάκια τους περιμένουν καρτερικά τουλάχιστον τρεις ώρες για το θαύμα! Ωσπου να φτάσει η σειρά τους να προσκυνήσουν το ιερό σκήνωμα της αγίας που επέστρεψε από τη Βενετία σε ορθόδοξα χέρια πρώτη φορά έπειτα από 1.000 χρόνια.

w45twe45ty 6Η πίστη ενώνει

Οι εικόνες που κατέγραψε χθες στον ναό η «Espresso» μαρτυρούν ότι η πίστη ενώνει τους ανθρώπους, καλλιεργεί την υπομονή και αυξάνει τις αντοχές.

Μες στη ζέστη χιλιάδες άνθρωποι περιμένουν υπομονετικά να έρθει η ώρα για το ευλαβικό προσκύνημα, αντιμετωπίζοντας τον καυτό ήλιο με καπέλα και ομπρέλες. «Μας έφερε εδώ η πίστη μας. Θα περιμένουμε όσο χρειαστεί για να προσκυνήσουμε το ιερό σκήνωμα, διότι φέρει θεία χάρη» λένε ο Γιώργος και η σύζυγός του Αναστασία.

Στην ουρά στέκει μια νεαρή, η Ελένη από το Περιστέρι: «Προσπαθώ εδώ και έξι χρόνια να κάνω παιδί. Εχω πίστη πως η Αγία Βαρβάρα θα με βοηθήσει». Δίπλα της, ο Τάκης σημειώνει: «Ηρθα από τον Πειραιά και περιμένω δυόμιση ώρες. Αλλά δεν με ενοχλεί ούτε η αναμονή ούτε η ζέστη. Ηρθα για την αγία μας και αυτή με οπλίζει με υπομονή».

Μόνο την Τρίτη πέρασαν από την Αγία Βαρβάρα περισσότεροι από 4.000 πιστοί, όπως αποκαλύπτει ο Βασίλης, ο επιστάτης του ναού. «Και σήμερα (σ.σ.: Τετάρτη) υπολογίζουμε ότι προσκύνησαν άλλοι τόσοι.

w45twe45ty 8»Υπάρχει σειρά προτεραιότητας για παιδιά, αρρώστους και ηλικιωμένους. Στις 6.00 το πρωί ήδη υπήρχε ουρά! Το προσκύνημα ολοκληρώνεται στις 9.30 το βράδυ. Ομως την Τρίτη κλείσαμε στις 12.30 τα μεσάνυχτα!» τονίζει.

Κανείς απ’ όσους βρίσκονταν χθες στον ναό δεν θα ξεχάσει την εικόνα ενός 10χρονου με παράλυση, τον οποίο είχαν φέρει τα τρία αδέλφια του για προσκύνημα. «Μόλις βρέθηκε μπροστά στα λείψανα χαμογέλασε και σήκωσε το χεράκι του να τα αγγίξει» εξιστορεί συγκινημένος ο Βασίλης.

Ασθενοφόρο

Συγκινητική ήταν και η στιγμή που έφτασε ένα ασθενοφόρο μεταφέροντας έναν άνδρα από το νοσοκομείο όπου νοσηλεύεται, καθώς ζήτησε από τους συγγενείς του να προσευχηθεί. Λίγο πιο πέρα, μια γυναίκα κλαίει με λυγμούς. Η Λαρίσα είναι Ουκρανή και προσευχήθηκε στην αγία να προστατεύει το 23χρονο μοναχοπαίδι της!

Πάντως, η απόφαση της Εκκλησίας να μεταφερθεί το λείψανο την Παρασκευή στο αντικαρκινικό νοσοκομείο «Αγιος Σάββας» προκειμένου να το προσκυνήσουν ασθενείς πυροδότησε τις δηλώσεις-πρόκληση για το θρησκευτικό αίσθημα από τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ Νίκο Φίλη π και έπειτα με την αντίθετη τοποθέτηση του βουλευτή Γιάννη Μιχελογιαννάκη.

Γιούλη Σταρίδα
Φωτό: Δημ. Γκολφομήτσος

{{-PCOUNT-}}14{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Ο Σταϊκούρας θαυμαστής της sexy Μαρίας Τζινέρη

Δεν ήταν και λίγοι οι παρευρισκόμενοι σε εγκαίνια έργων...