Μικροσυσκευή για ανώδυνη λήψη αίματος!

Αναμένεται να κυκλοφορήσει στο εμπόριο εντός του 2016

Σχεδόν πάντα και μόνο η ιδέα της ένεσης προκαλούσε από φόβο έως κρίσεις πανικού και ατελείωτα κλάματα στα παιδιά! Ακόμη και οι ενήλικες όμως σε πολλές περιπτώσεις φροντίζουν να γυρίζουν αλλού το κεφάλι τους κάθε φορά που πρέπει είτε να δώσουν αίμα είτε να κάνουν μια σειρά από αιματολογικές εξετάσεις.

Ισως για τους λόγους αυτούς λοιπόν η είδηση ότι κατασκευάστηκε μια μικρή συσκευή που είναι ικανή να συλλέξει την απαραίτητη ποσότητα αίματος από το ανθρώπινο σώμα χωρίς ενέσεις αρκεί, ώστε να φτιάξει τη μέρα σε μικρούς και μεγάλους! Η εν λόγω πρωτοποριακή συσκευή, που ονομάζεται HemoLink, κατασκευάστηκε από τους επιστήμονες του πανεπιστημίου του Wisconsin-Madison στις ΗΠΑ και την εταιρία Tasso και αναμένεται να κυκλοφορήσει στο εμπόριο στις αρχές του 2016.

Πρόκειται για μια κυλινδρική συσκευή σε μέγεθος μπαλίτσας του πινγκ πονγκ, την οποία κρατάμε για δύο περίπου λεπτά πάνω στο μπράτσο μας ή στην περιοχή της κοιλιάς. Η HemoLink, δημιουργώντας κενό, συλλέγει το αίμα μέσω τον τριχοειδών αγγείων. Η διαδικασία είναι πανεύκολη και εντελώς ανώδυνη!

Η ποσότητα του αίματος που συλλέγει η HemoLink είναι όση ακριβώς χρειάζεται ώστε να γίνουν εργαστηριακές εξετάσεις για χοληστερίνη, σάκχαρο, μολύνσεις και ύπαρξη νεοπλασματικών κυττάρων.

Απλή διαδικασία

Σύμφωνα με τον Μπεν Καζέιβαντ, ηγετικό μέλος της ερευνητικής ομάδας που δημιούργησε την πρωτοποριακή συσκευή, ένα από τα βασικά προβλήματα -της απλής κατά τα άλλα διαδικασίας- είναι η διατήρηση του αίματος για τον χρόνο που είναι αναγκαίος έως ότου το δείγμα φτάσει στο εργαστήριο.

Οι επιστήμονες που ασχολούνται με το συγκεκριμένο εγχείρημα ερευνούν έναν τρόπο, ώστε το αίμα να μπορεί να διατηρηθεί μέσα στη συσκευή για μία εβδομάδα και σε θερμοκρασίες έως 60 βαθμούς Κελσίου. Με αυτό τον τρόπο δεν θα χρειάζονται ειδικές συνθήκες συντήρησης και μεταφοράς του δείγματος. Ο Καζέιβαντ εξηγεί επίσης ότι χάρη σε μια γενναία χρηματοδότηση από τα Εθνικά Ινστιτούτα Υγείας των ΗΠΑ, οι έρευνές τους προσανατολίζονται τώρα και σε μια ανάλογη συσκευή συλλογής αίματος, που χρησιμοποιεί τη μικροροϊκή τεχνολογία, η οποία θα προορίζεται για τη διάγνωση του AIDS.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ