Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

Άστραψαν τα φλας σε εκδήλωση εταιρίας ρούχων

Στο event της εταιρίας ρούχων του Νίκολας Γεωργίου συναντήθηκαν...

Η Καρρέρ αποκάλυψε το μυστικό μακροζωίας του Μίμη Πλέσσα

Στα μυστικά μακροζωίας του αγαπημένου της συζύγου Μίμη Πλέσσα...

Η πρωτοποριακή συνεργασία του Lil Koni με το ανθρωποειδές Sophia

Αυτό κι αν είναι είδηση: Ελληνας καλλιτέχνης έκανε ντουέτο...

Aνέστης Μενεξές: Ο party man της Θεσσαλονίκης

Τον Ανέστη Μενεξέ τον γνώρισα ως θαμώνας σε μαγαζί...

Deal Κασιδόκωστα με τον Τομ Κρουζ!

Ο ωραίος Πάρης (που βρίσκεται στις Κάννες με τη μητέρα του Μαριάννα για το κινηματογραφικό φεστιβάλ) χρηματοδοτεί τη νέα ταινία του star

4rwty 3Χολιγουντιανές μπίζνες με τον Τομ Κρουζ κάνει ο Πάρης Κασιδόκωστας. Ο Ελληνας Κροίσος, που αυτές τις μέρες βρίσκεται στις Κάννες μαζί με τη μητέρα του Μαριάννα και διάφορους συνεργάτες του με αφορμή το φημισμένο κινηματογραφικό φεστιβάλ, ανέλαβε να συν-χρηματοδοτήσει τη νέα ταινία «Mena», στην οποία πρωταγωνιστεί ο διάσημος Αμερικανός ηθοποιός.

Πηγαίνοντας ένα βήμα παραπέρα την επαγγελματική δράση του στα διεθνή κινηματογραφικά πλατό, ο Πάρης, ιδρυτής εδώ και χρόνια σε συνεργασία με τον καλό του φίλο Τέρι Ντούγκας της παραγωγού εταιρίας με το επαναστατικό όνομα 1821 Media,
4rwty 1προχώρησε πρόσφατα στη σύσταση του Hercules Film Fund. Πρόκειται για μια καινούργια επιχειρηματική κίνηση του ισχυρού Ελληνα, η οποία έγινε γνωστή μέσα από τις ιστοσελίδες των έγκυρων κινηματογραφικών περιοδικών «Deadline» και «Variety» κάνοντας σε χρόνο ρεκόρ τον γύρο των ελληνικών sites.

4rwty 2Το fund με έδρα το Λουξεμβούργο πήρε το όνομά του από τον μεγαλύτερο ήρωα της ελληνικής μυθολογίας και έχει σκοπό να κάνει πιο εύκολο τον «ηράκλειο άθλο» της χρηματοδότησης ενός φιλμ. Παράλληλα, πάλι μαζί με τον συνέταιρό του Τέρι Ντούγκας, ο Πάρης ίδρυσε και άλλη μία νέα εταιρία, ονόματι Rhea, η οποία θα αναλάβει την παραγωγή όλων των φιλμ που θα χρηματοδοτεί το fund.

Το πρώτο κινηματογραφικό πρότζεκτ του «Ηρακλή» δεν θα μπορούσε, φυσικά να μην έχει ένα χολιγουντιανό αστέρα στην κορυφή του καστ. Ο 52χρονος Τομ Κρουζ είναι ο πρωταγωνιστής του θρίλερ καταιγιστικής δράσης «Mena», το οποίο γυρίζεται αυτή την εποχή στην Ατλάντα των ΗΠΑ. Μάλιστα πριν από ένα εικοσιτετράωρο είδαν το φως της δημοσιότητας οι πρώτες εικόνες από τα γυρίσματα, με έναν Κρουζ πολύ διαφορετικό απ’ ό,τι έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε στο σινεμά.

Το σενάριο

Το σενάριο της ταινίας τοποθετείται στη δεκαετία του ’80 και βασίζεται στην αληθινή ιστορία του Μπάρι Σιλ, ενός εμπόρου ναρκωτικών που έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην προσπάθεια της CIA να ανατρέψει την κομμουνιστική κυβέρνηση των Σαντινίστας στη Νικαράγουα. Για τις ανάγκες του ρόλου του ο Κρουζ «τσαλάκωσε» την εικόνα του και εμφανίζεται στις πρώτες εικόνες ταλαιπωρημένος, μελανιασμένος και με ένα δόντι λιγότερο!

Σύμφωνα με πληροφορίες, η ταινία «Mena» αποτέλεσε το κυρίαρχο θέμα σε συζητήσεις με άλλους κινηματογραφικούς παραγωγούς που έκανε ο Πάρης στις Κάννες. Ο Ελληνας Κροίσος ταξίδεψε εκεί με τη θαλαμηγό που φέρει το όνομά του, έχοντας βεβαίως στο πλευρό του την πάντοτε κομψή μητέρα του Μαριάννα Λάτση. Να σημειωθεί ότι παράλληλα με τη δράση του νέου fund συνεχίζεται και η παραγωγή ταινιών από την 1821 Media. Το πιο πρόσφατο από τα πρότζεκτ της είναι το γουέστερν «Jane got a gun» με πρωταγωνίστρια τη Νάταλι Πόρτμαν.

Ηλίας Μαραβέγιας 

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η Ελένη Προκοπίου αγκαζέ με τον Δημήτρη της

Μια σπάνια εμφάνιση από μια ακριβοθώρητη ηθοποιό. Τη σπουδαία...

Η διπλή gay ζωή γόνου εφοπλιστή

Νέος, όμορφος, γόνος εφοπλιστικής οικογένειας και ιδιαίτερα προβεβλημένος όχι...

Η Καρρέρ αποκάλυψε το μυστικό μακροζωίας του Μίμη Πλέσσα

Στα μυστικά μακροζωίας του αγαπημένου της συζύγου Μίμη Πλέσσα...

Ο Νίκος Γαρεφαλάκης, που εμφανίστηκε στο «Κωνσταντίνου και Ελένης», ήταν μέλος στη μαφία των 4 τροχών

«Εχει παρατήσει την υποκριτική κι έχει γίνει άλλος άνθρωπος»...

Ζόρικα τα… πράγματα για τη Χατζίδου

«Δυστυχώς, τα πράγματα είναι λίγο πιο σοβαρά απ’ ό,τι...