Το πρωθυπουργικό C-130

Η μοναδική εμπειρία τού πρωθυπουργού στο ταξίδι για τη Ρίγα με το ειδικά διαμορφωμένο C-130

Βελούδινες μπλε πολυθρόνες (ασορτί με τη μοκέτα) και τραπέζι συσκέψεων περιλάμβανε η ειδική διαμόρφωση του C-130 για τη VIP μετακίνηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και των συνεργατών του στη Ρίγα της Λετονίας, αν και, όπως φαίνεται από τις φωτογραφίες που δόθηκαν στη δημοσιότητα, κάποιοι από την αποστολή φρόντισαν να λάβουν… προληπτικά μέτρα γνωρίζοντας πως το στρατιωτικό αεροσκάφος δεν έχει τις ανέσεις του πρωθυπουργικού.

Ετσι, ορισμένοι προμηθεύτηκαν ωτοασπίδες για τον ανυπόφορο θόρυβο των τεσσάρων κινητήρων του C-130, ενώ ο Ευκλείδης Τσακαλώτος ακολουθώντας τον λιτό βίο που διακηρύσσει ο προϊστάμενός του φρόντισε να πάρει πρωινό σε αλουμινόχαρτο, προφανώς μη γνωρίζοντας πως θα σερβιριστεί από τους ιπτάμενους φροντιστές της Πολεμικής Αεροπορίας. Για τέτοιου είδους ταξίδια δε στο μεταγωγικό αεροσκάφος τοποθετείται χημική τουαλέτα.

Στις αναπαυτικές πολυθρόνες

Ο Αλέξης Τσίπρας φαίνεται πάντως στις φωτογραφίες να απολαμβάνει την πτήση -ή μάλλον τα πρώτα λεπτά της- καθισμένος στις αναπαυτικές πολυθρόνες και συνομιλώντας με τους συνεργάτες του, διαβάζοντας εφημερίδες, αλλά και φακέλους που προφανώς αφορούσαν στα θέματα των διαπραγματεύσεων με τους ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ενωσης στη σύνοδο κορυφής. Το ταξίδι του πρωθυπουργού και των συνεργατών του (Νίκος Παππάς, Ευκλείδης Τσακαλώτος, Νίκος Χουντής, Γαβριήλ Σακελλαρίδης, Βαγγέλης Καλπαδάκης και Θεόδωρος Μιχόπουλος) αποφασίστηκε να γίνει με C-130, καθώς και τα τρία «πρωθυπουργικά» αεροσκάφη βρίσκονται καθηλωμένα στο έδαφος, ελλείψει ανταλλακτικών. Κάτι που φέρεται ότι γνώριζε ο πρωθυπουργός πριν κλειστεί το ταξίδι με το στρατιωτικό ιπτάμενο μέσο.

Το C-130 απογειώθηκε από την αεροπορική βάση της Ελευσίνας περίπου στις 11.00 χθες το πρωί και προσγειώθηκε στην πρωτεύουσα της Λετονίας στις 15.15. Η πτήση διήρκεσε περίπου μία ώρα και ένα τέταρτο περισσότερο απ’ ό,τι η αυτή με ένα αεροσκάφος τζετ.

Ο πρωθυπουργός και το επιτελείο του στο C-130 για τη Λετονία:

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Χεράκι χεράκι Γκαγκάκη και Καπράλος

Πού πετύχαμε το ζεύγος.Πιο ερωτευμένη από ποτέ φαίνεται πως...

Σταματίνα Τσιμτσιλή: Το βραδινό look με δαντελένιο κορμάκι στο πλευρό του Θέμη Σοφού

Με μια εμφάνιση που ισορροπεί ανάμεσα στο κομψό και...

Κατερίνα Καινούργιου: Η πρώτη έξοδος μετά τη γέννηση της κόρης της

Την πρώτη της έξοδο, τρεις εβδομάδες μετά τη γέννηση...

Χριστίνα Παππά: Η βοήθεια σε γυναίκα που κατέληξε σε καταγγελία – «Φοβάμαι για τη ζωή μου»

Σε μια ιδιαίτερα ανησυχητική καταγγελία προχώρησε η Χριστίνα Παππά,...

Ο πατέρας της Μυρτώς ρίχνει ευθύνες στη μητέρα της – Τα μηνύματα τα ξημερώματα που δεν έμαθε ποτέ εκείνος

Ο πατέρας της άτυχης 19χρονης που έχασε τη ζωή της στην Κεφαλονιά μίλησε στην εκπομπή «Το πρωινό» για τα μηνύματα που αντάλλαξε η κόρη με τη σύζυγό του και δεν το γνώριζε.

Ο Γαβαλάς έκανε απόλυτη ξεφτίλα την 70χρονη Βίσση

Νέα «καρφιά» από τον Γαβαλά στην 70χρονη Βίσση για...

Πέτρος Κωστόπουλος: Συγκινήθηκε όταν είδε το πατρικό του – «Έφυγα 16 χρονών»

Μια συγκινητική έκπληξη περίμενε τον Πέτρο Κωστόπουλο το μεσημέρι...

«Χρυσό» deal στο Κολωνάκι

Μόνο στην ESPRESSOΤο ακίνητο-φιλέτο πάνω στην πλατεία Κολωνακίου (πλατεία...