Τηλεδιάσκεψη ΟΠΑΠ για τα αποτελέσματα α’ τριμήνου 2015

Σαφές μήνυμα για την αδειοδότηση των 24 στοιχηματικών εταιριών και τα αποκλειστικά δικαιώματα του ΟΠΑΠ στο online, έστειλε ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΠΑΠ κ .Καμίλ Ζίγκλερ.

Σαφές μήνυμα για την αδειοδότηση των 24 στοιχηματικών εταιριών και τα αποκλειστικά δικαιώματα του ΟΠΑΠ στο online, έστειλε ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΠΑΠ κ .Καμίλ Ζίγκλερ. «Η θέση μας για τα αποκλειστικά δικαιώματα στο διαδίκτυο είναι γνωστή στην κυβέρνηση και θα συνεχίσουμε να ενημερώνουμε τους αρμοδίους για τα δικαιώματά μας, προς πάσα κατεύθυνση. Έχουμε εμπιστοσύνη στο Ελληνικό Δημόσιο ότι θα σεβαστεί τα αποκλειστικά δικαιώματα της ΟΠΑΠ στη βάση της σύμβασης παραχώρησης μεταξύ της ΟΠΑΠ και της Ελληνικής Δημοκρατίας, καθώς και της εθνικής νομοθεσίας.

Η Ελληνική Δημοκρατία, σεβόμενη τα δικαιώματά μας, θα στείλει ένα σαφές θετικό μήνυμα προς τους διεθνείς επενδυτές, και θα ενισχυθούν οι προσπάθειες της ελληνικής κυβέρνησης στην προσέλκυση διεθνούς επενδυτικού ενδιαφέροντος». Μάλιστα χαρακτήρισε την κατάσταση που επικρατεί στον διαδικτυακό στοιχηματισμό ως κατάσταση «Μίκυ Μάους».

Για την ανάπτυξη των VLTs

Αναφορικά με την ανάπτυξη των VLTs σημείωσε ότι: «Προχωράμε με ταχύτατους ρυθμούς, ώστε η έναρξη της λειτουργίας τους να πραγματοποιηθεί βάσει του προγραμματισμού μας μέχρι το τέλος Ιούνιου. Είμαστε έτοιμοι τόσο λειτουργικά όσο και επιχειρηματικά».

Μέχρι στιγμής έχουμε παραλάβει 4.000 παιγνιομηχανές οι οποίες βρίσκονται στις αποθήκες μας. Έχουμε έτοιμα συμβόλαια με ιδιοκτήτες Gaming Hall, προχωράμε σε όλες τις απαραίτητους ελέγχους σε τεχνικό και λειτουργικό επίπεδο και στόχος μας είναι να έχουμε θέσει σε λειτουργία τον αναμενόμενο αριθμό Gaming Hall μέχρι το τέλος της χρονιάς ή το αργότερο μέχρι τον Ιανουάριο του 2016.

Ήδη έχουμε δεχτεί 7.500 αιτήσεις από ιδιοκτήτες ακινήτων. Είμαστε πανέτοιμοι για το ξεκίνημα. Υπάρχουν όμως παράμετροι οι οποίες δεν εξαρτώνται από εμάς και έχουν να κάνουν με το αυστηρό πλαίσιο λειτουργίας και ειδικότερα την απόσταση, όσον αφορά στην εξεύρεση των κατάλληλων χώρων. Για παράδειγμα σας επισημαίνω ότι το όριο των 200 μέτρων απόστασης από σχολεία δημιουργεί περιορισμούς στην εξεύρεση των κατάλληλων χώρων.

Σχετικά με τα οικονομικά οφέλη που προκύπτουν από τη λειτουργία των VLTs, ο κύριος Ζίγκλερ είπε ότι το ύψος των δημοσίων εσόδων από τα VLTs θα είναι αξιοσημείωτο.

Σε ερώτηση επενδυτών σχετικά με το τι ποσοστό της παράνομης αγοράς θα μπορούσε να μετατραπεί σε νόμιμη με αξιοσημείωτα οφέλη για το κράτος, στελέχη του ΟΠΑΠ τόνισαν ότι ο παράνομος τζόγος είναι μια μάστιγα για την οικονομία και την κοινωνία. Πιστεύουμε ακράδαντα ότι σε συνεργασία με την Ελληνική Πολιτεία και τη Ρυθμιστική Αρχή θα καταφέρουμε να τον περιορίσουμε και να εξασφαλίσουμε στο κράτος σημαντικά έσοδα, με υπεύθυνο πάντα τρόπο και με σεβασμό στην κοινωνία και τους παίκτες.

Σε σχέση με τη νέα ηγεσία της εποπτικής αρχής παιγνίων ο κύριος Ζίγκλερ τόνισε ότι «αναμένουμε την ανάληψη των καθηκόντων από τον κύριο Στεργιώτη. Πιστεύουμε ότι θα έχουμε μια εποικοδομητική συνεργασία. Η ΟΠΑΠ έχει συγκεκριμένες θέσεις και προτάσεις που με υπεύθυνο τρόπο ωφελήσουν την εθνική οικονομία και κοινωνία»

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ