Σάββατο, 13 Απριλίου, 2024

Η Μέριλιν των ουσιών

Βαθιά βυθισμένο στην κόλαση της ηρωίνης ήταν μοντέλο που...

Οι αθέατοι γαμομπελάδες του «Μπόρατ»

Προβλήματα που «σέρνονταν» για χρόνια κρύβονται πίσω από το...

Η επιστολή του «σφαγέα» των Αγίων Αναργύρων στην άτυχη Κυριακή

Ανατριχίλα προκαλεί το περιεχόμενο μιας από τις επιστολές που...

Selfie θανάτου για αισθητικό

Μια selfie κόστισε τη ζωή σε Ρωσίδα αισθητικό με...

Ημέρα χωρίς ασανσέρ για πιο υγιεινή και fit ζωή

ΑΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΜΕΝΟΙ θα είναι αύριο πολλοί… ανελκυστήρες στην Ευρώπη, στο πλαίσιο της πρώτης ευρωπαϊκής ημέρας χωρίς ασανσέρ!

ΑΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΜΕΝΟΙ θα είναι αύριο πολλοί… ανελκυστήρες στην Ευρώπη, στο πλαίσιο της πρώτης ευρωπαϊκής ημέρας χωρίς ασανσέρ! Στην πρωτότυπη δράση συμμετέχουν περισσότερες από 50 πόλεις σε 15 ευρωπαϊκές χώρες, που θα κλείσουν τους ανελκυστήρες σε πάνω από 200 κτίρια. Η εκστρατεία έχει στόχο την προώθηση του μαζικού αθλητισμού, της φυσικής άσκησης και της σωματικής δραστηριότητας. «Πάρτε τις σκάλες αντί το ασανσέρ και γίνετε πιο υγιείς και χαρούμενοι.

Ανεβαίνοντας τις σκάλες καίτε διπλάσιες θερμίδες απ’ ό,τι με το περπάτημα (περίπου 8-11 kcal ανά λεπτό). Ανεβαίνοντας δύο ορόφους με τις σκάλες κάθε μέρα μπορείτε να καταφέρετε απώλεια βάρους έως 2,7 κιλά σε έναν χρόνο» λένε οι διοργανωτές, συμπληρώνοντας ότι τα σκαλοπάτια αποτελούν μια λύση με την οποία οι πολυάσχολοι άνθρωποι μπορούν να βάλουν τη φυσική άσκηση στην καθημερινή ζωή τους.

Στην Ελλάδα έχουν δηλώσει συμμετοχή η Περιφερειακή Ενότητα Βόρειου Τομέα Αθηνών, οι Δήμοι Φιλοθέης – Ψυχικού, Κοζάνης, Σκύδρας, Δράμας, Φαρσάλων, Παύλου Μελά και Θεσσαλονίκης, το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο και η Τροχαία Θεσσαλονίκης. «Σήμερα έχουμε τη δυνατότητα να απολαύσουμε μια πληθώρα τεχνολογικών επιτευγμάτων που μας γλιτώνουν από πολύ χρόνο και προσπάθεια. Ωστόσο έχουν οδηγήσει το ανθρώπινο σώμα στην ακινησία» εξηγεί ο συντονιστής της εκστρατείας στην Ελλάδα Γιώργος Φαρφαράς.

Οι διοργανωτές έχουν προσκαλέσει οργανισμούς και ιδιώτες να συμμετάσχουν στην πρωτοβουλία, κλείνοντας μερικούς από τους ανελκυστήρες τους. Οι δράσεις θα είναι εθελοντικές και θα υπολογίζονται οι ανάγκες προσβασιμότητας για άτομα με αναπηρία.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η «καταραμένη» φαμίλια της Ηλιούπολης: Εκτέλεσε τη μάνα του με καραμπίνα και αυτοκτόνησε

Δολοφονία και αυτοχειρία φαίνεται πως είναι το επικρατέστερο σενάριο...

Παράταση για τον «Ασχημο»

Με περισσότερες από 120 παραστάσεις από την αρχή της...

Τα… βρόντηξε από το «My style rocks» η Φωτεινή Μπαρνασά, από τα φαβορί του reality

Σκάει «βόμβα» στο «My style rocks». Ενα από τα...

Χειροπέδες σε… ξαναμμένο κοκάκια μέσα σε ροζ μασατζίδικο!

Τα «ξέρασε» όλα στην ανακρίτρια, εν είδει ψυχοθεραπείας, ένας...