Και τώρα τι κάνουμε;

Οι διακοπές αρχίζουν, ωστόσο φεύγοντας από το σπίτι το ένστικτό σας σας λέει ότι έχετε λησμονήσει κάτι, το οποίο θα εντοπίσετε μόνο όταν ανοίξετε τη βαλίτσα, αφού φθάσετε στον προορισμό σας.

Οι διακοπές αρχίζουν, ωστόσο φεύγοντας από το σπίτι το ένστικτό σας σας λέει ότι έχετε λησμονήσει κάτι, το οποίο θα εντοπίσετε μόνο όταν ανοίξετε τη βαλίτσα, αφού φθάσετε στον προορισμό σας.

ΑΠΟ ΤΗΝ
ΚΑΤΙΑ ΓΙΑΠΑΛΑΚΗ

Εχει συμβεί στους περισσότερους κι εκείνοι οι λίγοι που το έχουν γλιτώσει… πού θα πάει, θα τους συμβεί. Το πρώτο αντικείμενο που κάποιος ξεχνά να πάρει στις διακοπές είναι ο φορτιστής του κινητού και του tablet. Ακολουθούν, κατά συχνότητα, διαβατήρια, εισιτήρια, άδεια οδήγησης και φάρμακα.

Σε πρόσφατη έρευνα της βρετανικής ιστοσελίδας FairFX, περισσότερα από 2.000 άτομα κλήθηκαν να θυμηθούν πράγματα που ξεχνούν να πάρουν μαζί τους όταν ταξιδεύουν. Παράλληλα τους ζητήθηκε να συμπληρώσουν στοιχεία, όπως το φύλο και η ηλικία τους. Το 16% των ερωτηθέντων παραδέχτηκε ότι ξεχνά τον φορτιστή, με έναν στους τρεις να είναι μεταξύ 16 και 24 ετών. Αντίθετα, το 75% των 55άρηδων δήλωσε ότι κάνει λίστα με τα πράγματα που θα πάρει μαζί του, οπότε σπάνια ξεχνά κάτι. Ενας στους 20 ερωτηθέντες παραδέχτηκε ότι είχε ξεχάσει φάρμακα, ενώ 2% είχαν φύγει από το σπίτι χωρίς να πάρουν το διαβατήριό τους. Μεταξύ άλλων, ξεχνιούνται επίσης αντηλιακά, ξυριστικά, κάμερα και σαγιονάρες.

Τα ευρήματα

Αλλα ενδιαφέροντα ευρήματα είναι επίσης ότι οι άνδρες και οι γυναίκες έχουν τις ίδιες πιθανότητες να ξεχάσουν κάτι, σε ποσοστό 37%, ενώ το 2% των ερωτηθέντων είχε ξεχάσει να κάνει check-in εκ των προτέρων και να εκτυπώσει την κάρτα επιβίβασης στο αεροπλάνο. Αυτό το λάθος είναι δαπανηρό, ειδικά στις low cost αεροπορικές εταιρίες, που χρεώνουν έξτρα κάθε υπηρεσία τους. Υπάρχει βεβαίως και το ποσοστό 1% που έχει κάνει το κορυφαίο, να ξεχάσει δηλαδή στο σπίτι ολόκληρη τη βαλίτσα.

 

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ