Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Tρεις τελευταίες παραστάσεις από τον Διονύση Ζάχο στο Mayor

Επιστρέφει, ύστερα από μια μικρή παύση, ο Διονύσης Ζάχος...

Η κίνηση στα social media από Λάλο και Μαυρίδου που επιβεβαιώνει την...

Το αποκλειστικό πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της «Espresso» για τον χωρισμό-βόμβα...

Είναι πολλά τα λεφτά για το «GNTM», Ηλιάνα

Μαύρες πλερέζες... για την Ηλιάνα Παπαγεωργίου, καθώς το «GNTM»...

«Χωρισμός» για Καινούργιου και Μικρούτσικο!

Εκαναν αμφότεροι «μπαμ»! Διαζύγιο κοινή συναινέσει θα είναι αυτό...

«Θα χυθεί αίμα»

Ανεξέλεγκτες καταστάσεις και επεισόδια στην Κω. Σε ασφυκτικό κλοιό το νησί από 7.000 μετανάστες. Σήμα κινδύνου από τον δήμαρχο

4rq243trqw4 4Στο απροχώρητο έχει φτάσει η κατάσταση στα νησιά του Αιγαίου εξαιτίας των αναρίθμητων μεταναστών που καταφθάνουν καθημερινά από τα τουρκικά παράλια. Ειδικά στην Κω το πρόβλημα είναι τεράστιο, με τον δήμαρχο να προειδοποιεί για κίνδυνο αιματοχυσίας!

Στο νησί επικρατεί χάος καθώς έχουν συγκεντρωθεί περισσότεροι από 7.000 μετανάστες. Ο δήμαρχος Γιώργος Κυρίτσης δήλωσε ότι το πρόβλημα δεν είναι πλέον διαχειρίσιμο από την Τοπική Αυτοδιοίκηση και ζήτησε από την κυβέρνηση να αναλάβει τις ευθύνες της, αφού «είναι πλέον υπαρκτός ο κίνδυνος να χυθεί αίμα και να οδηγηθούμε σε ανεξέλεγκτες καταστάσεις».

Πάντως χθες αναχώρησαν εσπευσμένα από την Αθήνα δύο διμοιρίες ΜΑΤ με αεροσκάφος C-130, για να ενισχύσουν τις τοπικές αστυνομικές δυνάμεις. Προηγήθηκε συνάντηση του προεδρείου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων και εκπροσώπων των Ενώσεων αστυνομικών του Ανατολικού Αιγαίου, με τον αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ., αντιστράτηγο Δημήτριο Τσακνάκη και τον Βασίλειο Μαστρογιάννη, διευθυντή του Γραφείου του αναπληρωτή υπουργού Γιάννη Πανούση.

Για υποστελέχωση των υπηρεσιών, που έχει οδηγήσει τα στελέχη του λιμενικού στα όρια τους, έκανε λόγο, σε ανακοίνωσή της, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Προσωπικού Λιμενικού Σώματος: «Λιμενικοί εργάζονται από 16 έως 20 ώρες την ημέρα προκειμένου να αντεπεξέλθουν στα περιστατικά».

4rq243trqw4 3Ο κ. Κυρίτσης τόνισε επίσης ότι στην Κω «έχει καταλυθεί οτιδήποτε μπορεί να θεωρηθεί έννομη τάξη», αφού οι μετανάστες έφτασαν στο σημείο να δείρουν αστυνομικούς! Αποκάλυψε μάλιστα ότι σε ένδειξη διαμαρτυρίας οι αστυνομικοί έκαναν κατάληψη στο τμήμα τους! Ο δήμαρχος κατηγόρησε την αναπληρώτρια υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής Τασία Χριστοδουλοπούλου ότι «δεν έχει κάνει τίποτα» για την αντιμετώπιση του προβλήματος και ότι μόνο επιρρίπτει ευθύνες στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Διαμαρτυρίες

Την ίδια ώρα τον γύρο του κόσμου 4rq243trqw4 1κάνουν νέες φωτογραφίες που δείχνουν επεισόδια μεταξύ αστυνομικών και μεταναστών στο νησί κατά τη διάρκεια ελέγχων με σκοπό τη μετακίνησή τους στο παλιό στάδιο του Ανταγόρα. Χθες το μεσημέρι πλήθος παράνομοι μετανάστες συγκεντρώθηκαν κατά μήκος της παραλιακής οδού Βασιλέως Γεωργίου παρεμποδίζοντας την κυκλοφορία και φωνάζοντας ότι θέλουν να φύγουν, ενώ τοπικά μέσα δημοσίευσαν βίντεο που δείχνει ορισμένους αλλοδαπούς να εκτοξεύουν μπουκάλια σε διερχόμενο αυτοκίνητο.

Σύμφωνα με επίσημα στατιστικά στοιχεία της ΕΛ.ΑΣ., φέτος έχει πενταπλασιαστεί ο αριθμός των εισερχόμενων μεταναστών, καθώς το πρώτο επτάμηνο του 2015 συνελήφθησαν 156.726 μη νόμιμοι μετανάστες έναντι 32.070 πέρυσι! Από αυτούς, οι 126.250 εισήλθαν παράνομα στη χώρα μας από τα ελληνοτουρκικά θαλάσσια σύνορα.

 

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ερωτευμένα ζευγάρια σε νυχτερινές περιπλανήσεις

Κοσμικές εξορμήσεις στην Αθήνα για τέσσερα ερωτευμένα ζευγάρια της...

Η χλιδάτη απόδραση της Σκορδά, την ώρα που το τηλεοπτικό μέλλον της παραμένει αβέβαιο

Η Φαίη στο Ντουμπάι και οι τηλεοπτικοί μνηστήρες αναστενάζουν!...

Σάλος στη Μύκονο με τη θαμμένη εκκλησία σε έκταση ιδιοκτησίας των Ρέμου και Πηλαδάκη

Αλγεινή εντύπωση και έντονες αντιδράσεις προκαλεί η είδηση ότι...

Η Κιμ Καρντάσιαν έπαθε… Σενσόρι

«Κιμ Σενσόρι» αποκαλούν την Κιμ Καρντάσιαν οι followers της...

Νέα… άσφαλτος στην «Οδό Ζαρίφη» για να σωθεί η εκπομπή του Open

«Ανακαίνιση» στην «Οδό Ζαρίφη» και στο «Καλύτερα δε γίνεται!»....