Οι… απόγονοι του Αστερίξ στην Καβάλα

Το ταξίδι (με την ονομασία «Ο γύρος της Ευρώπης») 42 νεαρών Γάλλων, που θέλουν να μεταφέρουν σε 18 χώρες το μήνυμα του εθελοντισμού

Από την πατρίδα του… Αστερίξ ταξίδεψαν με αυτοκίνητα μέχρι την Καβάλα 42 νεαροί Γάλλοι, οι οποίοι έβαλαν στόχο να «γράψουν» 10.000 χιλιόμετρα και να μεταφέρουν το μήνυμα του εθελοντισμού σε 18 χώρες!

rq34tw3tw3 1Οι τολμηροί απόγονοι των Γαλατών, οι οποίοι είναι ηλικίας 18 ώς 25 ετών, αποφάσισαν να διανύσουν τη μεγάλη απόσταση με ένα κομβόι 12 αυτοκινήτων και να επιστρέψουν στη χώρα τους με τις αποσκευές τους γεμάτες νέες εμπειρίες και γνώσεις.

Μάλιστα «βάφτισαν» την πρωτοβουλία τους αυτή Europ’Raid, υποδηλώνοντας την επιδίωξή τους να συνδέσουν λαούς και πολιτισμούς.

Ο «γύρος της Ευρώπης», όπως τον εμπνεύστηκε η παρέα των νεαρών φοιτητών από τη Γαλλία, ξεκίνησε την 1η Αυγούστου και θα ολοκληρωθεί στα τέλη του μήνα.

Οι σταθμοί

Ενας από τους σταθμούς των ταξιδιωτών (και η μοναδική ελληνική πόλη) ήταν η Καβάλα, όπου έμειναν για λιγότερο από ένα εικοσιτετράωρο, προτού φορτώσουν πάλι τα πράγματά τους και φύγουν με προορισμό την Κωνσταντινούπολη. Ο Δήμος Καβάλας φιλοξένησε τους 42 Γάλλους, οι οποίοι φάνηκαν ενθουσιασμένοι από την υποδοχή. Μάλιστα, χαριτολογώντας με τη δήμαρχο Δήμητρα Τσανάκα, είπαν ότι έρχονται από την πατρίδα του Αστερίξ! Στο δείπνο που τους παρέθεσε η συζήτηση περιστράφηκε γύρω από την ιστορία της πόλης, ενώ δεν έλειψαν και οι ερωτήσεις για τη σημερινή κατάσταση στην Ελλάδα. Οπως ανέφεραν ο επικεφαλής της ομάδας Benjamin Laidin, καθώς και ο Jeremy Blandin, η δράση αυτή διοργανώνεται δεύτερη χρονιά και στόχος της είναι να ευαισθητοποιηθούν οι τοπικές κοινωνίες των χωρών σε θέματα εθελοντισμού και αλληλεγγύης.

Το Europ’Raid είναι υποψήφιο για τρία ευρωπαϊκά βραβεία και στη Γαλλία υποστηρίζεται από την Τοπική Αυτοδιοίκηση και από πολλές επιχειρήσεις.

 

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ