Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Ο ντελιβεράς που είχε αφοδεύσει σε ασανσέρ και πασάλειψε τους τοίχους μονοκατοικίας...

Δεν έχουν περάσει παρά μόνο δυόμισι μήνες από εκείνο...

Ένοχος για βιασμό ο Ηλίας Μίχος – Αθώα η μητέρα της 12χρονης...

Ένοχο έκρινε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο τον Ηλία Μίχο...

H Mαριαγάπη του «GNTM» μίλησε για την περιπέτεια με τον καρκίνο του...

Η Μαριαγάπη Ξυπολιά αποκάλυψε πως πρόλαβε τον καρκίνο του...

Συγκλονίζουν οι αποκαλύψεις 21χρονης για τον εφιάλτη που έζησε στα χέρια μεγαλογαιοκτήμονα...

Δεν έχουν τέλος οι αποκαλύψεις για τον 57χρονο μεγαλογαιοκτήμονα,...

Λεπτό προς λεπτό η φρίκη της Υδρας

Μέσα σε 15 λεπτά έσβησε ο εστιάτορας Μανώλης Οικονόμου.Οι φερόμενοι ως δράστες πριν από τη ληστεία μετά φόνου είχαν φάει ως πελάτες στην ταβέρνα του

Μέσα σε 15 λεπτά έσβησε ο εστιάτορας Μανώλης Οικονόμου.Οι φερόμενοι ως δράστες πριν από τη ληστεία μετά φόνου είχαν φάει ως πελάτες στην ταβέρνα του

Ανατριχίλα προκαλεί ο τρόπος δράσης της αδίστακτης συμμορίας των εννέα Γεωργιανών που βασάνισαν άγρια τον 67χρονο οικογενειάρχη και εστιάτορα στην Υδρα προτού ξεψυχήσει. Ψύχραιμοι οι κακοποιοί, που αγωνιούσαν μόνο για τη διαφυγή τους από το νησί, ολοκλήρωσαν τη φονική ληστρική εισβολή τους σε 20 λεπτά.

ΑΠΟ ΤΟΝ ΘΕΟΔΟΣΗ Π. ΠΑΝΟΥ
[email protected]

Φωτό: Χρήστος Ζήνας

2 47 0Ο Μανώλης Οικονόμου «έσβησε» (από ασφυξία, εσωτερική αιμορραγία και έμφραγμα) σε 15 λεπτά, ενώ συγκλονιστική είναι η κατάθεση της 57χρονου συζύγου του αδικοχαμένου εστιάτορα των εφοπλιστών Χριστίνας Μερτζάνη, η οποία (προτού πέσει σε λήθαργο από το υπνωτικό) κατάλαβε ότι ο άντρας της αργοπέθαινε στο σπίτι τους στη θέση Ξερή Ελιά, όπου διατηρούν την ταβέρνα Γειτονικό.
«Ακουγα τα μουγκρητά του άντρα μου από τους πόνους στον κάτω όροφο του σπιτιού. Κατάλαβα ότι του έκαναν βασανιστήρια για να τους πει πού έχει τα χρήματα. Εμένα με είχαν δέσει στην καρέκλα και με είχαν φιμώσει. Με φύλαγαν δύο από τους ληστές» είπε στην κατάθεσή της. Τα βασανιστήρια στα οποία υπέβαλαν οι κακοποιοί τον αγαπητό σε όλους στο νησί της Υδρας Μανώλη Οικονόμου, πατέρα δύο παιδιών, προκύπτουν από το πόρισμα του ιατροδικαστή. Αναφέρεται -μεταξύ άλλων- πως ο 67χρονος έχει σπασμένα πλευρά και ρήξη σπλήνας.

Πάντως η ψυχραιμία και η παρατηρητικότητα της συζύγου του άτυχου εστιάτορα έδωσαν στοιχεία στην Αστυνομία που οδήγησαν άμεσα τους αστυνομικούς του Τμήματος Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής στην εξιχνίαση του άγριου εγκλήματος. Σύμφωνα με πληροφορίες, η 57χρονη μίλησε στους αστυνομικούς για τις σκόρπιες κουβέντες που άκουσε μεταξύ των δραστών κατά τις εφιαλτικές στιγμές. Η γυναίκα κατάλαβε ότι επρόκειτο για Γεωργιανούς, καθώς στην ταβέρνα απασχολείται (εδώ και 15 χρόνια) ένα ζευγάρι από τη Γεωργία, που αποδεικνύεται πως ουδεμία σχέση έχει με το τραγικό περιστατικό.

Σύμφωνα με άριστα διασταυρωμένες πληροφορίες της «Espresso», η σκληρή ομάδα των εννέα -ανάμεσά τους και το ζευγάρι Γεωργιανών που πρόλαβε να διαφύγει με θαλάσσιο ταξί και έχει αρχηγικό ρόλο στη συμμορία- έφτασε σταδιακά στο νησί μέχρι τις 22.20 το βράδυ του Σαββάτου.

Διαφορετικές παρέες

Αμέσως σχημάτισαν τρεις διαφορετικές παρέες και πήγαν στην ταβέρνα του «κυρ Μανώλη». Κάθισαν σε ξεχωριστά τραπέζια με θέα όλες τις πλευρές του διώροφου σπιτιού του ζευγαριού, που βρίσκεται ακριβώς δίπλα στο κατάστημα, προκειμένου να πραγματοποιήσουν ενδελεχή κατόπτευση των «τρωτών» σημείων του κτιρίου. Εφαγαν και ήπιαν σαν κύριοι (!), ενώ λίγο μετά τις 00.30 ο Μανώλης Οικονόμου και η σύζυγός του έκλεισαν το μαγαζί.
Ακολούθησαν οι κακοποιοί, που αργότερα μπήκαν από τον δεύτερο όροφο σκίζοντας τη σήτα στο παράθυρο του μπάνιου. Ηταν περίπου 3.30 τα ξημερώματα, όταν το αρχηγικό ζευγάρι έφυγε με θαλάσσιο ταξί προς τη Βάρκιζα έχοντας μαζί του τα 47.000 ευρώ που είχε αρπάξει από τον άτυχο εστιάτορα.

Στις 5.00 τα ξημερώματα προσπάθησαν να διαφύγουν και οι υπόλοιποι πέντε Γεωργιανοί, επίσης με θαλάσσιο ταξί, αλλά δεν υπολόγισαν τον αστυνομικό του τμήματος της Υδρας, ο οποίος κάλεσε τον ιδιοκτήτη του σκάφους να γυρίσει αμέσως πίσω! Οταν εκείνοι κατάλαβαν πως όλα έχουν τελειώσει, άρχισαν να πετούν στη θάλασσα τα κινητά τηλέφωνά τους!
Νωρίτερα οι δύο Γεωργιανοί που είχαν ξεμείνει στο λιμάνι είχαν μιλήσει στο τηλέφωνο με τους συνεργούς τους. «Δεν βρίσκουμε ταξί με τίποτα» είπαν αγωνιώντας, σύμφωνα με πληροφορίες, και ο συνεργός απάντησε: «Βρείτε άμεσα τρόπο να φύγετε από το νησί. Πάση θυσία!»

Δεν «σπάνε» μπροστά στους αστυνομικούς οι σκληροί κακοποιοί

Ανέκφραστοι, με παγωμένο βλέμμα, οι επτά Γεωργιανοί που συνελήφθησαν για τη στυγερή δολοφονία του εστιάτορα Μανώλη Οικονόμου πέρασαν χθες το πρωί το κατώφλι του ανακριτή Πειραιά και ζήτησαν προθεσμία (για αύριο και μεθαύριο) προκειμένου να ετοιμάσουν τις απολογίες τους. Οι σκληροί Γεωργιανοί της αδίστακτης συμμορίας των εννέα -ακόμη αναζητείται ένα ζευγάρι ομοεθνών τους, το οποίο διέφυγε με θαλάσσιο ταξί και εκτιμάται ότι έχει αρχηγικό ρόλο στην υπόθεση- οδηγήθηκαν λίγο μετά τις 10.30 το πρωί της Τρίτης στο Δικαστικό Μέγαρο Πειραιά συνοδεία ισχυρής αστυνομικής δύναμης.

Με σκυμμένα κεφάλια αλλά και πρόσωπα «σκληρά», επιβιβάστηκαν τέσσερις ώρες μετά στο βαν της Αστυνομίας, έχοντας λάβει προθεσμία για να απολογηθούν σε δύο ομάδες. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι συλληφθέντες της δολοφονικής «παρέας» εξακολουθούν να κρατούν την ίδια αμετανόητη στάση που είχαν αμέσως μετά τη σύλληψή τους, αφού φέρεται ότι δεν «σπάνε» και αρνούνται οποιαδήποτε συμμετοχή στη δολοφονία του 67χρονου ιδιοκτήτη της ταβέρνας Γειτονικό. Είναι ενδεικτικό ότι ισχυρίζονται ότι βρίσκονταν στην Υδρα για διακοπές! Σε βάρος τους ο εισαγγελέας άσκησε δίωξη για ληστεία κατά συναυτουργία, που διαπράχθηκε με ιδιαίτερη σκληρότητα, και ανθρωποκτονία, που σημαίνει ότι στη δίκη «κινδυνεύουν» ακόμη και με ποινή δις ισοβίων, καθώς είναι αντιμέτωποι με βαρύτατα κακουργήματα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ορισμένοι εκ των συλληφθέντων που χτύπησαν και φίμωσαν τον 67χρονο (βάζοντάς του πανί μέσα στο στόμα αλλά και πετσέτα σε στόμα και μύτη), με συνέπεια να «σβήσει» από ασφυξία, εσωτερική αιμορραγία και έμφραγμα, είναι σεσημασμένοι για κλοπές και ληστείες. Ο ένας αποφυλακίστηκε πριν από έναν μήνα, καθώς του είχε επιβληθεί 12ετής ποινή κάθειρξης για ληστείες, κλοπές και ξυλοδαρμούς. Εξέτισε τρία χρόνια.

ΜΑΡΙΑ ΜΕΪΜΑΡΗ

11 5

{{-PCOUNT-}}18{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Σάλος στη Μύκονο με τη θαμμένη εκκλησία σε έκταση ιδιοκτησίας των Ρέμου και Πηλαδάκη

Αλγεινή εντύπωση και έντονες αντιδράσεις προκαλεί η είδηση ότι...

Ερωτευμένα ζευγάρια σε νυχτερινές περιπλανήσεις

Κοσμικές εξορμήσεις στην Αθήνα για τέσσερα ερωτευμένα ζευγάρια της...

Η Κιμ Καρντάσιαν έπαθε… Σενσόρι

«Κιμ Σενσόρι» αποκαλούν την Κιμ Καρντάσιαν οι followers της...

«Χωρισμός» για Καινούργιου και Μικρούτσικο!

Εκαναν αμφότεροι «μπαμ»! Διαζύγιο κοινή συναινέσει θα είναι αυτό...

Νέα… άσφαλτος στην «Οδό Ζαρίφη» για να σωθεί η εκπομπή του Open

«Ανακαίνιση» στην «Οδό Ζαρίφη» και στο «Καλύτερα δε γίνεται!»....

Ιωάννα Τούνη: Τα επίμαχα «κεφάλαια» του βουλεύματος που στέλνει σε δίκη τους δύο άντρες

Συγκλονιστικά στοιχεία για την υπόθεση revenge porn εις βάρος...