Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Άγριο κράξιμο στην Κιμ Καρντάσιαν για το fake μακροβούτι

Πάλι καλά που η Κιμ Καρντάσιαν δεν καρφώθηκε με...

Γιάννης Ευαγγελίδης: Ο αρχηγός της Αστυνομίας του Φώσκολου στο «Καλημέρα ζωή» αναπολεί...

«Η δουλειά κάνει τους άντρες». Αυτός είναι ο τίτλος...

Οι αστρολογικές προβλέψεις της ημέρας για το Σάββατο 20 Απριλίου

ΚΡΙΟΣ: Για να μην παρεξηγηθείτε, πείτε τη γνώμη σας...

Στη φόρα βίντεο με επτάχρονο να ξυλοκοπά οκτάχρονο στην Πάτρα για να...

Δεν έχει προηγούμενο το νέο περιστατικό βίας ανηλίκων που...

Αφησαν τα ίχνη τους στο σπίτι της φρίκης

Ταυτοποιήθηκαν τα αποτυπώματα τριών Γεωργιανών που βρέθηκαν στην κατοικία του δολοφονημένου Μανώλη Οικονόμου στην Υδρα. Ποιους έκαψαν τα κινητά και ο ρόλος της ξανθιάς γυναίκας

Ταυτοποιήθηκαν τα αποτυπώματα τριών Γεωργιανών που βρέθηκαν στην κατοικία του δολοφονημένου Μανώλη Οικονόμου στην Υδρα. Ποιους έκαψαν τα κινητά και ο ρόλος της ξανθιάς γυναίκας

Την παρουσία στο σπίτι του δολοφονημένου εστιάτορα της Υδρας Μανώλη Οικονόμου έχουν ήδη εξακριβώσει οι αστυνομικοί για τρεις εκ των επτά συλληφθέντων Γεωργιανών. Χθες κρίθηκαν προσωρινά κρατούμενοι οι πρώτοι τρεις που απολογήθηκαν, ενώ σήμερα ακολουθούν οι υπόλοιποι.

ΑΠΟ ΤΟΥΣ Μ.ΜΕΪΜΑΡΗ, Θ.ΠΑΝΟΥ
[email protected]

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι ειδικοί των εργαστηρίων της ΕΛ.ΑΣ. εντόπισαν γενετικό υλικό ενός εκ των κατηγορουμένων για το άγριο φονικό -συγκεκριμένα του Aleksandre Tsetskhladze- σε τουλάχιστον δύο σημεία στο ισόγειο τις διώροφης κατοικίας στη θέση Ξερή Ελιά. Παράλληλα, από την πρώτη στιγμή βρέθηκαν στο παράθυρο της τουαλέτας αλλά και σε ένα κουτί στο εσωτερικό του σπιτιού τα αποτυπώματα του Igor Shakhmazov και του Soso Sorozanishvili, ο οποίος μάλιστα είχε αποφυλακιστεί τον Ιούλιο από τον Κορυδαλλό. Επίσης, η σχέση που έχουν μεταξύ τους οι επτά Γεωργιανοί επιβεβαιώνεται και από την άρση απορρήτου τηλεφωνικών επικοινωνιών, καθώς έχουν εντοπιστεί στα κινητά τους κλήσεις τόσο πριν όσο και μετά τη φονική ληστρική εισβολή.

Εψαχναν για ταξί

Ωστόσο οι κατηγορούμενοι στις καταθέσεις τους υποστηρίζουν ότι δεν γνωρίζονται μεταξύ τους, αλλά βρέθηκαν στο νησί για διακοπές, κάτι που ανατρέπεται από τις έρευνες, καθώς προκύπτει, σύμφωνα με την Αστυνομία, ότι έφθασαν στο νησί λίγο πριν από τις 20.00 το βράδυ του Δεκαπενταύγουστου και λίγες ώρες μετά έψαχναν εναγωνίως θαλάσσιο ταξί για να φύγουν! Στη δικογραφία υπάρχουν μαρτυρικές καταθέσεις που επιβεβαιώνουν την παρουσία των επτά συλληφθέντων στην ταβέρνα του θύματος, όπως έχει αποκαλύψει από την πρώτη στιγμή η «Espresso». Ενας υπάλληλος της ταβέρνας Γειτονικό μιλά στην κατάθεσή του για την ξανθιά γυναίκα που φέρεται ότι παίζει ηγετικό ρόλο στη συμμορία και τελικά ήταν η πρώτη που εξαφανίστηκε μαζί με τον άνδρα, σύμφωνα με τις Αρχές, έχοντας μαζί της τα κλεμμένα χρήματα.

1 82
Οπως περιέγραψε ο υπάλληλος, αρχικά στην ταβέρνα πήγε το ζεύγος: «Στις 22.00 ήταν μια ξανθιά γυναίκα με κοντά κουρεμένα τα μαλλιά από τη μία μεριά και από την άλλη με φράντζα, συνοδευόμενη από έναν άνδρα, τα χαρακτηριστικά του οποίου δεν συγκράτησα». Συνεχίζοντας, ο σερβιτόρος υποστηρίζει ότι το ζευγάρι δεν βρήκε τραπέζι και επέστρεψε στις 23.00: «Μαζί με άλλους άνδρες μεταξύ των οποίων ήταν και ένας που είχε ύψος 1.60 μ., εύσωμος με μούσι, και φορούσε καπέλο».

Ο ίδιος θυμάται ότι ο συγκεκριμένος άνδρας είχε ξαναπάει στην ταβέρνα πριν από περίπου δύο τρεις εβδομάδες: «Τα άτομα αυτά επέλεξαν να καθίσουν σε τραπέζι στην πίσω αυλή της ταράτσας, στον πρώτο όροφο της ταβέρνας, δίπλα στην είσοδο». Οπως σημειώνεται στο διαβιβαστικό της Ασφάλειας: «Εκτιμάται ότι τα άτομα αυτά μετέβησαν στην ταβέρνα προκειμένου να κατοπτεύουν τον χώρο, η δε χωροταξική θέση του τραπεζιού που επέλεξαν τους επέτρεπε να έχουν οπτική επαφή με την κεντρική είσοδο της οικίας αλλά και με το παράθυρο που βρέθηκε παραβιασμένο».

Τα αρνούνται όλα οι τρεις σκληροί που προφυλακίστηκαν

Τον δρόμο για τη φυλακή πήραν χθες οι τρεις από τους τέσσερις της «σκληρής» παρέας των Γεωργιανών, που οδηγήθηκαν χθες στον ανακριτή κατηγορούμενοι για τη στυγερή δολοφονία του 67χρονου εστιάτορα Μανώλη Οικονόμου. Ο ένας ζήτησε και έλαβε προθεσμία για να απολογηθεί σήμερα, μαζί με τη δεύτερη «φουρνιά» των συνολικά επτά συλληφθέντων. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 27χρονος Aleksandre Tsetskhladze ζήτησε προθεσμία λόγω των νέων στοιχείων που προσκομίστηκαν χθες από τα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. και αφορούν την ταυτοποίηση του γενετικού υλικού του, το οποίο βρέθηκε στο ισόγειο του σπιτιού, όπου τουλάχιστον επί μισή ώρα οι κακοποιοί, σύμφωνα με τις κατηγορίες, είχαν δέσει, φιμώσει και βασάνιζαν τον άτυχο εστιάτορα.

Απ’ όσα έγιναν γνωστά, στις απολογίες τους οι τρεις συλληφθέντες, που κρίθηκαν προφυλακιστέοι, αρνήθηκαν ότι είχαν συμμετοχή στη ληστεία που οδήγησε στον θάνατο του 67χρονου και επανέλαβαν ότι βρίσκονταν στην Υδρα για διακοπές! Μάλιστα, μετά την ανάκριση και ενώ τους οδηγούσαν στο βαν της Αστυνομίας ήταν ιδιαίτερα προκλητικοί και ο ένας από αυτούς έφτυσε επιδεικτικά στο έδαφος. Εξερχόμενος από το Δικαστικό Μέγαρο Πειραιά, ο συνήγορος ορισμένων εκ των κατηγορουμένων Γιώργος Ψαρρής είπε: «Συνεχίζεται αύριο η ανάκριση. Είναι πολύωρη και εξαντλητική».

{{-PCOUNT-}}13{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Θύμα και… η αδελφή της Μηλιού – Η υπόθεση του άγριου ξυλοδαρμού από τον σύντροφό της

Την ώρα που το πανελλήνιο προσπαθεί να συνέλθει από...

Οσα έγιναν στο παρασκήνιο και οδήγησαν στο… διαζύγιο του Mega από την Ελένη Μενεγάκη

Τη στιγμή που γίνεται μεγάλος ντόρος στα δημοσιογραφικά γραφεία...

Νίκος Αποστολόπουλος: «Η Φαίη Σκορδά είναι σαν τους αναστενάρηδες, λες και περπατάει σε αναμμένα κάρβουνα»

Ο Νίκος Αποστολόπουλος παραχώρησε μια συνέντευξη στην εκπομπή «Mega...

Φίλος «οχιά» και δολοφόνος του άτυχου καρκινοπαθούς Γερμανού στην Κρήτη

Τον δρόμο για τη φυλακή πήρε χθες, μετά την...

Το Open είναι… ανοιχτό για τους «Παγιδευμένους»

To Open θέλει τον δημοφιλή ηθοποιό Μιχάλη Λεβεντογιάννη στους κόλπους...

Η τοποθέτηση Παπανώτα περί κακοποίησης και η αντίδραση Κασσελάκη

«Καλύτερα να μασάς παρά να… πολυμιλάς» είναι η φράση...

«Βράζει» η Νίσυρος με την αποκάλυψη πως δημόσιος υπάλληλος παρέσυρε αγόρια ηλικίας 10-15 ετών

Σοκ προκαλεί η αποκάλυψη πως ο αρχαιοφύλακας του μουσείου...