Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Love is in the air: Είπε το «ναι» την ώρα της πτήσης

Η αγάπη σε κάνει να πετάς στα σύννεφα, οπότε...

Ανέβηκε επικίνδυνα η θερμοκρασία με τη νέα φωτογράφιση της Ταραμπάνκο

Η Κάτια Ταραμπάνκο έφερε τον «καύσωνα» μέσα στον Απρίλιο....

Καμπάνα σε 74χρονο που «έλουζε» με χυδαία υπονοούμενα νεαρή σερβιτόρα στην Καβάλα

Καταδικάστηκε από το δικαστήριο για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας ένας...

Παπαθωμά και Πετράκος αμφισβητούν την ύπαρξη της αφρικανικής σκόνης

«Μας ψεκάζουν, μας σκοτώνουν με χημικά» βροντοφώναξαν η Θεοφανία...

Ο Ελληνας «ήρωας» που ακούει Ρέμο

Ποιος είναι ο 22χρονος ομογενής στρατιώτης Αλεκ Σκαρλάτος που έδωσε μάχη με τον Μαροκινό τζιχαντιστή σε γαλλική υπερταχεία

Με ξέγνοιαστες βόλτες στα σοκάκια της γραφικής Χαϊδελβέργης και του Αμστερνταμ, τρώγοντας λουκάνικα με τους φίλους του και φορώντας παραδοσιακά βαυαρικά καπέλα, είχαν ξεκινήσει οι καλοκαιρινές διακοπές του Αλεκ Σκαρλάτου στην Ευρώπη, που έμελλαν να τον αναδείξουν σε εθνικό ήρωα της Γαλλίας και των ΗΠΑ.

Εχοντας επιστρέψει μόλις τον Ιούλιο από πολύμηνη θητεία στο Αφγανιστάν, ο 22χρονος ελληνικής καταγωγής στρατιώτης από το Ορεγκον είχε σχεδιάσει αυτό το ταξίδι με τους φίλους του προκειμένου να ξεχάσει για λίγο τις εικόνες φρίκης που έζησε εκεί, ωστόσο η μοίρα είχε για εκείνον άλλα σχέδια.

43eqw4tras 3
Οπαδός της Μπάγερν Μονάχου και λάτρης του Αντώνη Ρέμου, ο Αλεκ Σκαρλάτος είναι ένας νέος άντρας έξω καρδιά, με πολλά ενδιαφέροντα. Δεινός παίκτης του λακρός, λάτρης της ζωγραφικής και των εξορμήσεων στη φύση, αρέσκεται να ρουφά την κάθε στιγμή της ζωής. 

Βαθιά στην ψυχή του

Αν και έχει γεννηθεί στο Σακραμέντο της Καλιφόρνιας από Ελληνα πατέρα και Αμερικανίδα μητέρα, φαίνεται πως κρατά την Ελλάδα βαθιά μες στην ψυχή του, καθώς στο προφίλ του στο facebook, ανάμεσα στα έργα που έχει αναρτήσει, ξεχωρίζει και η δική του βερσιόν της γαλανόλευκης.

43eqw4tras 4Η ανάγκη του να προσφέρει στην κοινωνία αποτελούσε έντονο χαρακτηριστικό της προσωπικότητάς του από τα παιδικά του χρόνια, όταν δήλωνε στους γονείς του Εμμανουήλ Σκαρλάτο και Χάντι Χάνσεν ότι ήθελε να γίνει αστυνομικός.

Πριν από τρία χρόνια ωστόσο κατετάγη στην Εθνική Φρουρά του Ορεγκον, το μέρος όπου μετακόμισε σε ηλικία 13 ετών μαζί με τον πατέρα του μετά το διαζύγιο των γονιών του, οι οποίοι πάντως διατηρούν εξαιρετικές σχέσεις.

Δεμένη οικογένεια

Η ηρωική πράξη του επομένως δεν αποτέλεσε έκπληξη για την πολύ δεμένη οικογένειά του. «Το να προστατεύει ανθρώπους είναι αυτό για το οποίο ζει» δήλωσε η μητέρα του προσθέτοντας ότι δεν εξεπλάγη καθόλου από τη συμπεριφορά του, ούτε πριν ούτε μετά την επίθεση, όταν ακούγονταν ιδιαίτερα «χαλαρός” από το τηλέφωνο.

Οπως ανέφερε και ο Σόλων, ένας από τους δύο αδερφούς του, ο Αλεκ ήταν σαν να τους περιέγραφε μια συνηθισμένη μέρα στη δουλειά. «Το περιμένεις κάτι τέτοιο από εκείνον. Είναι πολύ προνοητικός και αποτελεσματικός» δήλωσε με τη σειρά του, ενώ ο πατέρας ανέφερε πως η πράξη του Αλεκ μαρτυρά ανδρεία.

«Ηταν πρόθυμοι να σκοτωθούν για να σώσουν τους άλλους» είπε σε συνέντευξή του, τη στιγμή που η δεύτερη σύζυγός του και μητριά του Αλεκ, η Κάρεν, τόνισε πως ανέκαθεν ένιωθε ότι θα μπορούσε να του εμπιστευτεί τη ζωή της.

ΠΕΤΡΙΝΑ ΚΑΛΑΜΒΟΚΙΔΗ

Το χρονικό του τρόμου που έμοιαζε να έχει βγει από ταινία 

«Πάνω του!» Αυτό ήταν το σύνθημα για δράση του Αλεκ Σκαρλάτου προς τους δύο φίλους του, τους Σπένσερ Στόουν και Αντονι Σάντλερ, μόλις είδε τον ένοπλο τρομοκράτη να βγαίνει από την τουαλέτα του τρένου.

Οι τρεις τους ταξίδευαν ως απλοί τουρίστες με την αμαξοστοιχία Thalys που εκτελούσε το δρομολόγιο Αμστερνταμ – Παρίσι, ωστόσο θα επιστρέψουν στις ΗΠΑ ως ήρωες, αφού με τη βοήθεια και του Βρετανού 43eqw4tras 2επιβάτη Κρις Νόρμαν απέτρεψαν το μακελειό που προετοίμαζε ο 26χρονος Μαροκινός Αγιούμπ Ελ Χαζάνι, γνωστός στις υπηρεσίες Πληροφοριών πολλών ευρωπαϊκών χωρών ως «πιθανός ριζοσπάστης ισλαμιστής».

Ο ίδιος πάντως ισχυρίζεται ότι ήθελε μονάχα να ληστέψει τους επιβάτες.

Εχοντας ακούσει τον δράστη να οπλίζει το αυτόματο καλάσνικόφ του πίσω από τις κλειστές πόρτες της τουαλέτας, οι τρεις φίλοι όρμησαν πάνω του μόλις βγήκε, τον αφόπλισαν και τον ακινητοποίησαν.

«Είδα έναν τύπο να μπαίνει στο τρένο οπλισμένος με ένα ΑΚ και ένα πιστόλι. Στράφηκα στον Σπένσερ και του είπα: “Πάμε, πάμε”. Πρώτος ο Σπένσερ τον άρπαξε από τον λαιμό, εγώ τον έριξα κάτω και του πήρα το ΑΚ» δήλωσε ο Ελληνοαμερικανός στο αμερικανικό δίκτυο NBC, ο οποίος στη συνέχεια πήγε να ελέγξει το τρένο για να δει αν υπήρχαν και άλλοι τρομοκράτες.

Ο μόνος από τους τέσσερις που τραυματίστηκε από την επίθεση ήταν ο Στόουν, ο οποίος υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση διάρκειας δυόμισι ωρών, καθώς, όπως αποκάλυψε ο Νόρμαν, δέχτηκε πολλές μαχαιριές από τον δράστη και ο αντίχειράς του σχεδόν αποκόπηκε.

«Υπόκλιση» από τον Ολάντ

43eqw4tras 1Πρωινή δεξίωση στα Ηλύσια Πεδία προς τιμήν του Aλεκ Σκαρλάτου και των υπόλοιπων ηρώων της αμαξοστοιχίας Thalys παραθέτει σήμερα ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ (φωτό), παρουσία του Γάλλου πρωθυπουργού Μανουέλ Βαλς και των πρωθυπουργών Βελγίου και Ολλανδίας Σαρλ Μισέλ και Μαρκ Ρούτε. Την αμερικανική κυβέρνηση θα εκπροσωπήσει η πρεσβευτής των ΗΠΑ στη Γαλλία Τζέιν Χάρτλεϊ, ενώ νωρίτερα ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα είχε χαιρετίσει τον ηρωισμό τους. Ο Γάλλος πρόεδρος είχε επικοινωνία και με τον Αμερικανό ομόλογό του Μπαράκ Ομπάμα προκειμένου να τον ευχαριστήσει θερμά για την «υποδειγματική στάση» των τριών φίλων που εμπόδισαν τη σφαγή μέσα στο τρένο.

{{-PCOUNT-}}23{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Οι καλεσμένες στην επίδειξη του Paris Valtadoros «έσβησαν» τα μοντέλα

Fashion show και στο... front row παρατηρήθηκε στην επίδειξη...

Ο Σταϊκούρας θαυμαστής της sexy Μαρίας Τζινέρη

Δεν ήταν και λίγοι οι παρευρισκόμενοι σε εγκαίνια έργων...