Ερανος για το καταφύγιο πελαργών στον Δήμο Δέλτα

Διαδικτυακό «έρανο» στη γνωστή πλατφόρμα Indiegogo, με τίτλο «Βοηθήστε τα να επιστρέψουν στη φύση» και στόχο να συγκεντρωθούν 500 ευρώ σε δύο εβδομάδες προκειμένου να…

Διαδικτυακό «έρανο» στη γνωστή πλατφόρμα Indiegogo, με τίτλο «Βοηθήστε τα να επιστρέψουν στη φύση» και στόχο να συγκεντρωθούν 500 ευρώ σε δύο εβδομάδες προκειμένου να «χτιστεί» καταφύγιο πελαργών, ερωδιών και παρυδάτιων πτηνών που βρίσκονται στον Δήμο Δέλτα ξεκίνησε η Δράση για την Αγρια Ζωή.

«Χρειαζόμαστε έναν μεγάλο περιφραγμένο χώρο, ανοιχτό από πάνω, με μια λιμνούλα, προκειμένου να μπαίνουν εκεί τα πτηνά για περίθαλψη και όποτε είναι έτοιμα να φεύγουν μόνα τους» λέει η Πηνελόπη Καραγιάννη από τη Δράση, προσθέτοντας ότι για να ολοκληρωθεί έγκαιρα το «σπίτι» των πτηνών απαιτούνται υλικά και εργασίες, συνολικού κόστους 500 ευρώ. Στόχος μάλιστα είναι, σύμφωνα με την οργάνωση, η κατασκευή του χώρου επανένταξης να ολοκληρωθεί το αργότερο μέσα στο πρώτο δεκαήμερο του Σεπτεμβρίου, ώστε τα δεκάδες πτηνά να προλάβουν το μεγάλο ταξίδι για τη ζεστή Αφρική!

«Παρότι το ποσό δεν είναι μεγάλο, αδυνατούμε να το καλύψουμε, καθώς τα τρέχοντα έξοδα για τη φροντίδα των δεκάδων ζώων που παραλαμβάνουμε καθημερινά είναι πολλά. Φέτος έως τώρα έχουμε παραλάβει περίπου 1.200 άγρια ζώα» σημειώνει η κυρία Καραγιάννη. Σύμφωνα με την ίδια, τα χρονικά περιθώρια προκειμένου να μπορέσουν τα πουλιά να επανενταχθούν επιτυχώς στο περιβάλλον τους και να επιβιώσουν στενεύουν, καθώς η μετανάστευσή τους έχει ήδη αρχίσει και για τα εν λόγω είδη ολοκληρώνεται προς τα τέλη του Σεπτεμβρίου.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ