Μπαταρία για φορτισμένο κινητό επί επτά μέρες

Η πρώτη μπαταρία υδρογόνου που θα μπορεί να κρατάει φορτισμένο το smartphone για μία εβδομάδα είναι γεγονός…

Η πρώτη μπαταρία υδρογόνου που θα μπορεί να κρατάει φορτισμένο το smartphone για μία εβδομάδα είναι γεγονός. Το πρωτότυπο που δημιούργησε η βρετανική εταιρία Intelligent Energy είναι τόσο λεπτό που μπορεί να προσαρμόζεται στα έξυπνα κινητά χωρίς να χρειάζονται τροποποίηση ή να αυξάνει τον όγκο τους.

Η τεχνολογία που χρησιμοποιείται είναι παρόμοια με εκείνη στα αυτοκίνητα με υδρογόνο, αλλά προσαρμοσμένη στις ανάγκες που επιβάλλουν οι μικρές διαστάσεις που πρέπει να έχει η μπαταρία στα κινητά. Η ενέργεια παράγεται στις κυψέλες καυσίμου από την ένωση του υδρογόνου με το οξυγόνο, εκλύοντας ταυτόχρονα θερμότητα και υδρατμούς. Η μόνη τροποποίηση την οποία πρέπει αναγκαστικά να έχει το smartphone που θα λειτουργεί με μπαταρίες υδρογόνου είναι μικρές τρύπες πάνω από την μπαταρία, ώστε να βγαίνουν οι υδρατμοί που παράγονται από τη λειτουργία της.

Το πρωτότυπο που δημιούργησε η εταιρία φορτίζεται με αέριο υδρογόνο μέσω μικροσυσκευής που μοιάζει με το βύσμα για ακουστικά.

Ωστόσο έχει ήδη σχεδιάσει πρωτοποριακό εξωτερικό φορτιστή με επαναφορτιζόμενες «δεξαμενές υδρογόνου» μικρού μεγέθους, που θα αρκούν για φόρτιση επτά ημερών. Ονομάζεται «Upp» και πρόσφατα κέρδισε το πρώτο βραβείο καινοτομίας στα Edison Awards. Η εταιρία ανακοίνωσε ότι αναμένεται να ολοκληρώσει το πρότζεκτ του φορτιστή μέσα στα επόμενα δύο χρόνια. Η τιμή του υπολογίζεται στα 203 ευρώ, ενώ κάθε επαναφόρτιση της «δεξαμενής υδρογόνου» από την εταιρία εκτιμάται ότι θα κοστίζει γύρω στα 8 ευρώ.

ΒΑΣΙΛΗΣ ΧΟΝΔΡΟΓΙΑΝΝΗΣ

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ