Σε ισχύ το 23% ΦΠΑ στα δίδακτρα των ιδιωτικών σχολείων

Δεν αναστέλλεται προς το παρόν η εφαρμογή του μέτρου για την καταβολή ΦΠΑ 23% επί των διδάκτρων στην ιδιωτική εκπαίδευση (ιδιωτικά σχολεία, φροντιστήρια, κέντρα ξένων γλωσσών, ΙΕΚ, κολέγια). Σύμφωνα με πληροφορίες από το υπουργείο Οικονομικών, παρά το γεγονός ότι το ζήτημα τέθηκε επί τάπητος χθες το μεσημέρι σε ανώτατο κυβερνητικό επίπεδο, δεν εκδόθηκε τελικά η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που θα «πάγωνε» την επιβολή του ΦΠΑ 23%.

Αντίθετα η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων εξέδωσε εγκύκλιο με την οποία δόθηκε στα ιδιωτικά εκπαιδευτήρια παράταση μέχρι τις 8 Σεπτεμβρίου ώστε να προχωρήσουν στις αναγκαίες μεταβολές στα λογιστικά τους βιβλία, ενώ, όπως επισημαίνεται, οι λοιπές υποχρεώσεις τους ισχύουν κανονικά. Πάντως ορισμένες πηγές δεν αποκλείουν αυτή η περίοδος να μπορεί να αξιοποιηθεί για εκ νέου διαβούλευση του ζητήματος στο εσωτερικό της κυβέρνησης.

Υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα και με δηλώσεις του υπηρεσιακού αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Τρύφωνα Αλεξιάδη, η αναστολή θα είχε δίμηνη ισχύ και στόχο την επανεξέταση του μέτρου από την κυβέρνηση που θα προκύψει μετά τις εκλογές της 20ής Σεπτεμβρίου. Εκτός από γονείς, εκπαιδευτικούς και ιδιοκτήτες ιδιωτικών εκπαιδευτηρίων, το μέτρο είχε προκαλέσει την αντίδραση και της Κομισιόν, η οποία τονίζει ότι η αύξηση του ΦΠΑ αντίκειται στην κοινοτική νομοθεσία. Η μεταβολή του ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση περιλαμβανόταν στην πρόσφατα επικυρωμένη από τη Βουλή δέσμη μέτρων.

{{-PCOUNT-}}4{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ