Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Οι καλεσμένες στην επίδειξη του Paris Valtadoros «έσβησαν» τα μοντέλα

Fashion show και στο... front row παρατηρήθηκε στην επίδειξη...

Φωνή ΑμεΑ με τη Χρονοπούλου – Αυξημένος κίνδυνος αναπηρίας για πρόωρα βρέφη

Η προωρότητα, που ορίζεται ως η γέννηση πριν από...

Ανδρουλάκης και Δούκας ήπιαν τον «καφέ της ειρήνης» στο δημαρχείο της...

«Ανακωχή» για τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Νίκο Ανδρουλάκη και...

«Secret song»: Ξεκίνησαν τα γυρίσματα κι επιστρέφει με νέα επεισόδια!

Το μεγαλύτερο τηλεοπτικό event της ελληνικής τηλεόρασης, που καθήλωσε και συγκίνησε πάνω...

Εφυγε 107 ετών η μαμά τής Χρονοπούλου!

«Εφυγε» σε ηλικία 107 χρόνων η Αικατερίνη Χαϊμαντά που ήθελε να παντρέψει τη δημοφιλή ηθοποιό με στρατηγό

dqw4rtqw34 1Δεύτερη απώλεια για τη Μαίρη Χρονοπούλου! Αφού αποχαιρέτησε την οικιακή της βοηθό Λαμάρα, που ήταν ο φύλακας-άγγελός της (όπως γράψαμε στην «Espresso», η γεωργιανής καταγωγής βοηθός της, ύστερα από 15 χρόνια στο πλευρό της, επέστρεψε στην ιδιαίτερη πατρίδα της), έχασε και την πολυαγαπημένη της μητέρα.

ΑΠΟ ΤΟΝ
ΑΛΚΙΝΟΟ ΜΠΟΥΝΙΑ

Πριν από λίγες μέρες «έφυγε» από τη ζωή η γυναίκα που έφερε στον κόσμο τη δημοφιλή πρωταγωνίστρια, η Αικατερίνη Δεσποτοπούλου σε ηλικία 107 χρόνων.

Τα τελευταία επτά χρόνια αντιμετώπιζε προβλήματα άνοιας, χρειαζόταν ειδική φροντίδα, γι’ αυτό φιλοξενείτο στη «Σκέπη Πρόνοιας» στην Παιανία. «Η μητέρα μου ήταν υπέργηρη με διάφορα θέματα υγείας, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι ο θάνατός της δεν μου κόστισε, αφού έχασα έναν πολύ αγαπημένο μου άνθρωπο» λέει συγκινημένη στην «Espresso» η ηθοποιός και προσθέτει: «Επρεπε να είναι διασωληνωμένη, να την παρακολουθεί καθημερινά νοσηλευτικό προσωπικό. Οπως ξέρετε, εγώ έχω τα δικά μου προβλήματα υγείας και δεν μπορούσε να της προσφέρω αυτά που χρειαζόταν, γι’ αυτό επέλεξα αυτό το σοβαρό ίδρυμα για να μένει».

Η Αικατερίνη Δεσποτοπούλου, μια ψηλή, αρχοντική γυναίκα με πράσινα μάτια, σπούδασε στο γνωστό παρθεναγωγείο Λασκαρίδου στις αρχές του περασμένου αιώνα μαζί με τη μετέπειτα μεγάλη μας ηθοποιό Μιράντα Μυράτ. Μιλούσε αγγλικά και γερμανικά και έκανε δύο γάμους, αρχικά με τον Χρονόπουλο, από τον οποίο απέκτησε το μοναδικό παιδί της, τη Μαίρη, και στη συνέχεια με τον Δεσποτόπουλο, dqw4rtqw34 2που έφυγε από τη ζωή στα μέσα της δεκαετίας του ’80. «Το όνειρό της ήταν να μπω στην τράπεζα και, αν και δεν με βοήθησε στην καλλιτεχνική μου καριέρα, δεν μπορώ να πω ότι με απέτρεψε κιόλας.

»Πάντως δεν ήταν το στιλ της θεατρομαμάς. Ποτέ δεν ερχόταν στο καμαρίνι μου, ενώ προτιμούσε να με βλέπει στη σκηνή τις καθημερινές και όχι στις πρεμιέρες. Δεν με ήθελε ποτέ ζευγαρωμένη με έναν νέο άνθρωπο αλλά δίπλα σε έναν σοβαρό κύριο συνταξιούχο, κατά προτίμηση στρατηγό. Βέβαια ποτέ δεν της έκανα αυτήν τη χάρη και μάλλον τη διέψευσα σε όλα όσα -από προσωπικής πλευράς- επιθυμούσε για μένα» μας λέει η Μαίρη Χρονοπούλου για τη δυναμική μητέρα της.

Η κηδεία

Η νεκρώσιμος ακολουθία εψάλη στην εκκλησία του νεκροταφείου της Παιανίας, όπου και ετάφη. Η Μαίρη Χρονοπούλου επιθυμούσε να κάνει την κηδεία της μητέρας της διακριτικά, σε κλειστό κύκλο, έχοντας στο πλευρό της μόνο στενούς συγγενείς και φίλους της.

Εκεί ήταν η θεία της Γκλόρια (τρία χρόνια νεότερή της, ο ανιψιός του πατριού της, ο εξάδελφός της με τη γυναίκα του, η κολλητή της στην Παιανία Κική Χατζησταμάτη – Βες και οι καλοί φίλοι της Ανδρέας Ανδριανόπουλος, Νίκος Σταγόπουλος και Θωμάς Χούντας. Αντί για στεφάνια συγκεντρώθηκαν χρήματα για τα γεύματα των απόρων dqw4rtqw34 3του Δήμου Παιανίας. Το μοναδικό στεφάνι που υπήρχε ήταν του προέδρου του διοικητικού συμβουλίου του ιδρύματος όπου φιλοξενήθηκε η μητέρα της.

Οδηγούσε αυτοκίνητο έως τα 96 της!

Η μητέρα της Μαίρης είχε κοφτερό μυαλό και ήταν λάτρις των σταυρολέξων και μάλιστα των πιο δύσκολων. Στα νιάτα της συμμετείχε σε σχετικούς διαγωνισμούς και είχε κερδίσει πολλά βραβεία. Επίσης της άρεσε πολύ να οδηγεί το αυτοκίνητό της και εγκατέλειψε το τιμόνι όταν έγινε… 96 χρόνων. Στη γρήγορη οδήγησή της (να πούμε ότι μέχρι να αφήσει οριστικά το βολάν το κοντέρ «έπιανε» και 130 χλμ./ώρα!) είχε αναφερθεί πολλές φορές ο Θύμιος Καρακατσάνης, το σπίτι του οποίου βρισκόταν σε κοντινή απόσταση από εκείνο της Χρονοπούλου. Ο αείμνηστος κωμικός έλεγε με το γνώριμο χιούμορ του στη γυναίκα του: «Ρούλα, πρόσεχε στη διασταύρωση, κατεβαίνει… γκαζωμένη η μαμά της Χρονοπούλου!».

 

{{-PCOUNT-}}14{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Μπηχτές Μαραντίνη για χωρισμό και συνεπιμέλεια

Ο Θοδωρής Μαραντίνης έδωσε συνέντευξη στη «Real Life», μίλησε...

Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. ο μάνατζερ του τράπερ Trannos για όσα έγιναν στου Ρέντη

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις από την αστυνομική επιχείρηση «μαμούθ»...

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Ανδρέας Ανδρεόπουλος: Ο ηθοποιός άφησε το Σπίτι του Ηθοποιού και στέκεται πάλι όρθιος

Νέα ζωή για τον Τίμο Δράκο της θρυλικής τηλεοπτικής...

Η Πωλίνα Σανταλοβάκη έδωσε σημεία ζωής

Ενώ είναι μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας η...

Η Μπόμπα δεν γλίτωσε ούτε αυτή τη φορά τη διαδικτυακή γιούχα

Πρόκειται για χάρισμα και οφείλουμε να τους το αναγνωρίσουμε!...

«Ξαπλώπουλος και σία» για τους αστυνομικούς στις Φυλακές Μαλανδρίνου

Ζωή και κότα εμφανίζονται να κάνουν όλοι οι αστυνομικοί...