Καθηγητής πανεπιστημίου με πολεμικό υλικό και αρχαία!

Δεν έκρυβε μόνο ένα οπλοστάσιο αλλά και έναν ολόκληρο αρχαιολογικό θησαυρό άγνωστης προέλευσης ο 57χρονος καθηγητής πανεπιστημίου της…

Δεν έκρυβε μόνο ένα οπλοστάσιο αλλά και έναν ολόκληρο αρχαιολογικό θησαυρό άγνωστης προέλευσης ο 57χρονος καθηγητής πανεπιστημίου της Λειψίας που συνελήφθη έπειτα από έφοδο της Αντιτρομοκρατικής σε ένα ακατοίκητο σπίτι της ιδιοκτησίας του στην Πτολεμαΐδα.

Αρχικά, οι αστυνομικοί ανακάλυψαν το πολεμικό υλικό το οποίο αποτελούσαν -μεταξύ άλλων- 12 οπλοβομβίδες, πέντε πολεμικά τυφέκια, ένα υποπολυβόλο, δύο περίστροφα, 31 επιθετικές, 32 αμυντικές και 37 χειροβομβίδες άλλων τύπων, 62.434 φυσίγγια διαφόρων τύπων και διαμετρημάτων, διάφορες μεταλλικές συσκευασίες με εκρηκτική ύλη ΤΝΤ, 41 μεταλλικά κουτιά με πλήθος εξαρτημάτων και ανταλλακτικών στρατιωτικού υλικού, φωτοβολίδες και άλλα αντικείμενα. Ολα κατασχέθηκαν, εξετάστηκαν από πυροτεχνουργούς του Στρατού και του ΤΕΕΜ και παραδόθηκαν για φύλαξη σε στρατιωτική μονάδα της περιοχής.

Παράλληλα, στην Εφορεία Αρχαιοτήτων Κοζάνης παραδόθηκαν τα αρχαία αντικείμενα που βρέθηκαν στο εγκαταλειμμένο κτίριο, τα οποία ήταν δύο ακέραιοι πήλινοι κάνθαροι με γραπτή διακόσμηση τύπου «Δυτικής κλιτύος», ένας ακέραιος πήλινος ερυθρόμορφος κρατήρας, δύο ακέραια πήλινα μονόμυξα λυχνάρια, ένα άωτο σκυφίδιο, δύο τμήματα μολύβδινου αγγείου, ένα ακέραιο ασημένιο στρεπτό βραχιόλι και μία ακέραια χάλκινη οκτώσχημη πόρπη.

Ολα εξετάζονται από αρχαιολόγους για να χρονολογηθούν και να διαπιστωθεί από ποια περιοχή προέρχονται. Οι αστυνομικές Αρχές συνεχίζουν τις έρευνες προκειμένου να διαπιστωθεί ο τρόπος και ο χρόνος απόκτησης του οπλισμού και των αρχαίων, ενώ δεν προέκυψε έως τώρα σύνδεση του συλληφθέντα με κάποια τρομοκρατική οργάνωση.

Δείτε τις φωτογραφίες: 

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ