Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Τζορτζ Κρίστι: Ο ομογενής ήταν για δεκαετίες αρχηγός λέσχης των Hells Angels

Ομογενής στις ΗΠΑ που επί 40 χρόνια υπήρξε αρχηγός...

«Εκαψαν» την Πισπιρίγκου με τις καταθέσεις τους οι τρεις νοσηλεύτριες του νοσοκομείου...

«Φωτιά» για τη Ρούλα Πισπιρίγκου ήταν οι καταθέσεις που...

Αλμπέρτο Εσκενάζη: Ζεν πρεμιέ στο πλευρό του Κόκκαλη!

Ο 72χρονος ηθοποιός Αλμπέρτο Εσκενάζη είναι υποψήφιος ευρωβουλευτής με...

Ξαπλώστρα, καφές και τα gadgets μου

Οι τρεις μεγάλες εταιρίες κινητής τηλεφωνίας και τηλεπικοινωνιών (WIND, Vodafone και COSMOTE) με ανακοινώσεις τους έκαναν γνωστό ότι υπήρξε εντυπωσιακή αύξηση της χρήσης smartphone και tablet το καλοκαίρι του 2015…

Οι τρεις μεγάλες εταιρίες κινητής τηλεφωνίας και τηλεπικοινωνιών (WIND, Vodafone και COSMOTE) με ανακοινώσεις τους έκαναν γνωστό ότι υπήρξε εντυπωσιακή αύξηση της χρήσης smartphone και tablet το καλοκαίρι του 2015 τόσο από τους Ελληνες όσο και από τους ξένους επισκέπτες των τουριστικών περιοχών της χώρας μας.

Εσπασαν όλα τα ρεκόρ στη WIND

Σύμφωνα με τα στοιχεία της WIND, στις διακοπές τους Ελληνες και ξένοι μιλούν και σερφάρουν στο internet στο κινητό τους τρεις φορές περισσότερο απ’ ό,τι τις άλλες περιόδους του χρόνου. Σύμφωνα με τα στοιχεία που συγκέντρωσε το Εθνικό Κέντρο Διαχείρισης Δικτύου της WIND και που αφορούν στο εκσυγχρονισμένο δίκτυο κινητής της εταιρίας, το αποκορύφωμα της καλοκαιρινής σεζόν είναι η εβδομάδα του Δεκαπενταύγουστου, που τα κινητά τηλέφωνα πήραν φωτιά. Η Χαλκιδική αναδείχτηκε σε αδιαμφισβήτητη πρωταθλήτρια στη χρήση του κινητού, καθώς οι φωνητικές κλήσεις στο δίκτυο της WIND αυξήθηκαν κατά 230% (!) σε σύγκριση με μια μέση εβδομάδα του έτους, ενώ αντίστοιχα αυξήθηκε επτά φορές η χρήση mobile internet. Πίσω δεν έμειναν ούτε οι Κυκλάδες, που διπλασίασαν τον όγκο κλήσεων, ενώ πενταπλάσιος ήταν ο όγκος δεδομένων που έστειλαν μέσω του κινητού τους οι επισκέπτες των κυκλαδίτικων νησιών. Ωστόσο τα Επτάνησα και συγκεκριμένα η Ζάκυνθος, η Λευκάδα και η Κεφαλλονιά είχαν τη μεγαλύτερη ποσοστιαία αύξηση στη χρήση mobile internet αυτό το καλοκαίρι, αγγίζοντας το 800%! Οι ξένοι επισκέπτες έχουν μεγάλο μερίδιο στην εντυπωσιακή αύξηση της χρήσης στο δίκτυο κινητής της WIND. Οι Άγγλοι είναι και φέτος το καλοκαίρι οι πιο ομιλητικοί στο κινητό τους, ακολουθούμενοι από τους Ρώσους και τους Ιταλούς.

Υπερδιπλασιάστηκε η κίνηση δεδομένων στη Vodafone

Εντυπωσιακή χαρακτηρίζεται η αύξηση στη χρήση δεδομένων και μέσω του δικτύου της Vodafone, με υπερδιπλασιασμό της κίνησης κατά τη διάρκεια της περιόδου διακοπών του καλοκαιριού, σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή. Αύξηση που ξεπέρασε κάθε προηγούμενο γνώρισε η συνολική κίνηση του δικτύου 4G και 4G+ της Vodafone, η οποία εξαπλασιάστηκε σε σχέση με πέρυσι. Η αύξηση αυτή είναι αποτέλεσμα της ραγδαίας ανάπτυξης της κάλυψης του δικτύου 4G και 4G+ τόσο σε αστικές περιοχές όσο και σε σημαντικούς τουριστικούς προορισμούς, η οποία επιτεύχθηκε μέσα από τις διαρκείς επενδύσεις της Vodafone στο δίκτυό της. Η μεγαλύτερη κίνηση δεδομένων πραγματοποιήθηκε σε δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς όπως, για παράδειγμα, η Ζάκυνθος όπου η αύξηση στην κίνηση δεδομένων το πρώτο δεκαπενθήμερο του Αυγούστου άγγιξε το 135% σε σχέση με πέρυσι. Ακολουθούν η περιοχή της Λακωνίας με αύξηση 111%, η Σαντορίνη με αύξηση 82%, η Κέρκυρα με αύξηση 80%, η Ρόδος με αύξηση 76%, η Κεφαλλονιά και η Μύκονος με αύξηση 70%, το Ηράκλειο με αύξηση 65% και η Χαλκιδική με αύξηση 50%.

«Μποτιλιάρισμα» στην COSMOTE

Αύξηση-ρεκόρ 80% στην κίνηση δεδομένων, κατά το πρώτο δεκαπενθήμερο του Αυγούστου, σύμφωνα με στοιχεία από το δίκτυο της COSMOTE, τα οποία ανακοινώθηκαν στις 19 Αυγούστου. Τα συνολικά δεδομένα που κινήθηκαν κατά το διάστημα αυτό ξεπέρασαν τα 1,4 Petabyte (1 Petabyte=1.000 Terabytes). Πρωταθλήτριες στη χρήση mobile internet φέτος τον Αύγουστο αναδεικνύονται η Χαλκιδική, η Μύκονος και η Πάρος, με την κίνηση δεδομένων να αυξάνεται έως και τρεις φορές σε σχέση με πέρυσι. Αντίστοιχα, η Μύκονος (+25%), η Χαλκιδική (+20%) και η Κέρκυρα (+50%) έρχονται πρώτες στην αύξηση χρήσης υπηρεσιών φωνής.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Μπηχτές Μαραντίνη για χωρισμό και συνεπιμέλεια

Ο Θοδωρής Μαραντίνης έδωσε συνέντευξη στη «Real Life», μίλησε...

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. ο μάνατζερ του τράπερ Trannos για όσα έγιναν στου Ρέντη

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις από την αστυνομική επιχείρηση «μαμούθ»...

Ανδρέας Ανδρεόπουλος: Ο ηθοποιός άφησε το Σπίτι του Ηθοποιού και στέκεται πάλι όρθιος

Νέα ζωή για τον Τίμο Δράκο της θρυλικής τηλεοπτικής...

Η Πωλίνα Σανταλοβάκη έδωσε σημεία ζωής

Ενώ είναι μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας η...

Ο Σταϊκούρας θαυμαστής της sexy Μαρίας Τζινέρη

Δεν ήταν και λίγοι οι παρευρισκόμενοι σε εγκαίνια έργων...