Ελλειψη σπέρματος στο Ηνωμένο Βασίλειο

Να αποδείξουν την αξία τους δωρίζοντας σπέρμα, καλεί τους άντρες η διευθύντρια της εθνικής τράπεζας σπέρματος της Βρετανίας.

Να αποδείξουν την αξία τους δωρίζοντας σπέρμα, καλεί τους άντρες η διευθύντρια της εθνικής τράπεζας σπέρματος της Βρετανίας. Το ίδρυμα, έναν χρόνο μετά τα επίσημα εγκαίνιά του, αντιμετωπίζει έλλειψη σπέρματος και σχεδιάζει διαφημιστική καμπάνια μεγάλων διαστάσεων προκειμένου να καλύψει τα κενά.

Η επικεφαλής του ανεξάρτητου οργανισμού με έδρα το Μπέρμιγχαμ Λόρα Ουίτζενς αποκάλυψε ότι μόνο εννέα δωρητές επισκέπτονται τακτικά το ίδρυμα, με αποτέλεσμα να μην είναι σε θέση να ανταποκριθούν στη ζήτηση σπέρματος από τα ζευγάρια που θέλουν να αποκτήσουν παιδιά. Γι’ αυτό έχει βάλει ως στόχο να αυξήσει κατακόρυφα τον αριθμό των δωρητών μέσα σε μια πενταετία. Για να το πετύχει στοχεύει να χτυπήσει τους άντρες στο φιλότιμο.

Σποτάκια

Ακολουθώντας το παράδειγμα της Δανίας θα δημιουργήσει διαφημιστικά σλόγκαν που θα κολακεύουν τον αντρικό εγωισμό. «Αν πούμε, κύριοι, αποδείξτε την αξία σας, δείξτε έως πού μπορεί να φτάσει η καλοσύνη σας, θα έχουμε εκατοντάδες δωρητές» εξηγεί στην εφημερίδα «Guardian». Δίνει μάλιστα περισσότερη βαρύτητα στην «καλή θέληση των αντρών», παρά στα χρηματικά κίνητρα για την προσέλκυση νέων δωρητών.

Η αμοιβή για τη δωρεά σπέρματος, που εξασφαλίζεται από χρήματα που προέρχονται από κρατική επιχορήγηση, ανέρχεται σε 47,6 ευρώ, αλλά πιστεύει ότι η αύξησή της μπορεί να αποδειχτεί επικίνδυνη. «Σίγουρα θα είχαμε περισσότερους δωρητές αν πληρώναμε 68 ευρώ ή 136 ευρώ τη δωρεά» παραδέχεται. Ωστόσο, επισημαίνει ότι το χρήμα διαφθείρει, συνεπώς αν ξέρει κανείς ότι μπορεί να βγάλει 272 ευρώ την εβδομάδα για τέσσερις μήνες, μπορεί να δελεαστεί και να αποκρύψει πληροφορίες για την υγεία του.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ