Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Βίκυ Χατζηβασιλείου: Ρούχα από δεύτερο χέρι; Ποτέ!

Δεν φοράει ποτέ ρούχα από δεύτερο χέρι η Βίκυ...

Η ηθοποιός Εφη Παπαθεοδώρου είπε «αντίο» στον ΣΥΡΙΖΑ και στηρίζει Νέα Αριστερά

Είπε «αντίο» στον ΣΥΡΙΖΑ και στέκεται στο πλάι του...

Σάσα Μπάστα: Ποιους τσάκωσε ο φακός στα γενέθλια της τραγουδίστριας

Glamorous γενέθλια για τη Σάσα Μπάστα. Η γνωστή τραγουδίστρια...

Μαρίνα Σάττι: Αποχαιρετιστήριο Eurojackpot πάρτι σε κατάστημα ΟΠΑΠ

Λίγες ημέρες πριν την αναχώρησή της για το Μάλμε...

«Αυτοί οι αγώνες βγαίνουν με την ψύχη»

Η Αλεξάνδρα Τσουκανέλη μιλά για τον άθλο της να διασχίσει διαδρομή 170 χλμ. στις Αλπεις

Η σύγχρονη εκδοχή του Φειδιππίδη είναι γένους θηλυκού και πέρασε στην ιστορία διασχίζοντας τις… Αλπεις! Η άξια διάδοχος του πιο γνωστού αρχαίου Ελληνα δρομέα, η 33χρονη Αλεξάνδρα Τσουκανέλη από τα Ιωάννινα, έγινε η πρώτη Ελληνίδα που διένυσε την εξαιρετικά δύσκολη διαδρομή των 170 χιλιομέτρων.

ΑΠΟ ΤΗΝ
ΤΖΙΝΑ ΑΡΒΑΝΙΤΗ

Ο άθλος της 33χρονης φυσιοθεραπεύτριας έκανε τον γύρο του κόσμου. Η Αλεξάνδρα συμμετείχε στον κορυφαίο αγώνα ορεινού τρεξίματος, Ultra Trail du Mont-Blanc, αθλητική διοργάνωση που θεωρείται η πλέον δημοφιλής στον πλανήτη. Σε όλη τη διάρκεια της διαδρομής κρατούσε σφικτά στα χέρια της την ελληνική σημαία και, παρά τις αντίξοες συνθήκες που αντιμετώπισε, κατάφερε να τερματίσει και να κάνει όλους τους Ελληνες υπερήφανους.

34eqw4twet 2«Θεωρώ ότι από ένα σημείο και μετά αυτοί οι αγώνες βγαίνουν με την ψυχή. Το πόση δύναμη έχεις και τι αποθέματα κρύβεις. Η αλήθεια είναι ότι είχα πολλές ατυχίες στη ζωή μου τα τελευταία χρόνια. Δεν ήταν για μένα η κατάλληλη περίοδος να επιτύχω κάτι τέτοιο και ομολογώ ότι ήταν πολύ δύσκολο να τα καταφέρω» αναφέρει στην «Espresso» η Αλεξάνδρα Τσουκανέλη.

Η ίδια περιγράφει τη συγκλονιστική εμπειρία της, καθώς έτρεχε χωρίς σταματημό (και, φυσικά, χωρίς ύπνο) επί 46 ολόκληρες ώρες, 13 λεπτά και 36 δευτερόλεπτα! «Σταματάς μόνο για λίγο στους σταθμούς ανεφοδιασμού, τρως και πίνεις κάτι για να πάρεις δυνάμεις και ενέργεια και συνεχίζεις. Δεν κοιμήθηκα καθόλου αυτές τις ημέρες. Ανέβαινα και κατέβαινα βουνά και το μοναδικό που σκεφτόμουν ήταν ο τερματισμός». Ο αγώνας είναι ο γύρος του ορεινού όγκου Mont Blanc με αφετηρία το Chamonix και οι αθλητές πέρασαν από τρεις χώρες, τη Γαλλία, την Ιταλία και την Ελβετία. Δώδεκα Ελληνες συμμετείχαν στους συνολικά πέντε αγώνες της διοργάνωσης.

Αγάπη για πεζοπορία

Η Αλεξάνδρα Τσουκανέλη άρχισε να ασχολείται με το άθλημα του ορεινού τρεξίματος ερασιτεχνικά το 2009, από την αγάπη της για πεζοπορία στα βουνά κοντά στα Ιωάννινα. Το «μικρόβιο», όπως λέει, το κόλλησε σε μια αναπάντεχη εκδρομή. «Είχα πάει για πεζοπορία στον Ολυμπο και άρχισα να βλέπω το χόμπι μου διαφορετικά. Είδα κάποιους που έτρεχαν και μου είπαν να το δοκιμάσω, γιατί ήμουν αρκετά καλή. Ετσι ξεκίνησα και όταν άρχισα να ασχολούμαι μου άρεσε πολύ» αναφέρει η 33χρονη φυσιοθεραπεύτρια.

Οι συγγενείς της στην Ελλάδα υποδέχτηκαν με ιδιαίτερη συγκίνηση την Αλεξάνδρα, αναγνωρίζοντας τις θυσίες που έχει κάνει τα τελευταία χρόνια, καθώς όλα τα έξοδα βγαίνουν από την τσέπη της. Προς το παρόν το μόνο που θέλει είναι να ξεκουραστεί και μετά να αρχίσει πάλι προπονήσεις, αναζητώντας τον νέο άθλο που θα βάλει στόχο να επιτύχει.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...