Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Ο αληθινός Φόρεστ Γκαμπ: Έτρεξε από την μια άκρη της Αφρικής στην...

Σαν να ήταν ο Φόρεστ Γκαμπ, άνδρας πήγε τρέχοντας...

Χάρης Σιανίδης: «Θέλω το team της ”Beautiful People PR” Events να την...

Ο Χάρης Σιανίδης είναι ο ιδρυτής και εμπνευστής της...

Προδοσία εκ των έσω για Αντζελίνα Τζολί

Προδομένη από το «αίμα της» φέρεται ότι νιώθει η...

Το σατανικό σχέδιο μητέρας, η οποία κατήγγειλε τον πρώην σύζυγό της για...

Με τη «βούλα» του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθηνών απαλλάχτηκε από...

Ενα πολύ rock bar

Εχοντας μόλις επιστρέψει στο γραφείο από τις καλοκαιρινές διακοπές, αυτό που χρειαζόμουν ήταν κάτι να με «επαναφέρει» στην πραγματικότητα και μάλιστα άμεσα…

Εχοντας μόλις επιστρέψει στο γραφείο από τις καλοκαιρινές διακοπές, αυτό που χρειαζόμουν ήταν κάτι να με «επαναφέρει» στην πραγματικότητα και μάλιστα άμεσα. Ρίχνω ένα «βαριεστημένο» τηλέφωνο στον φωτογράφο μας: «Φιλαράκι, για πες κάνα καλό μαγαζί μήπως πεταχτούμε αύριο βραδάκι μετά τη δουλειά για ένα χαλαρό ποτό». «Αύριο βράδυ, φίλε, θα είμαι στη Νέα Σμύρνη, θέλεις να περάσουμε μια βόλτα από το Επιτόκιο;». «Εγινε! Λοιπόν, τα λέμε εκεί κατά τις 11.00». Αγγλος στο ραντεβού του, 11.00 «νταν» ήταν εκεί έξω από το μαγαζί (Κ. Παλαιολόγου 19).

Η σχετική δυσκολία στο να βρω κάπου κοντά μια θέση πάρκινγκ (τέλη Αυγούστου σημειωτέον) με βάζει σε υποψίες. Περνώντας την είσοδο επιβεβαιώνομαι: τραπέζι θα βρούμε με δυσκολία, τουλάχιστον περιμετρικά της μπάρας. Βρίσκω τον Θανάση, που έχει το γενικό «κουμάντο». «Αυτό που βλέπεις είναι κάτι συνηθισμένο για το μαγαζί. Υπάρχει στάνταρ πελατεία που περνάει για ένα ποτό σχεδόν καθημερινά. Με το ζόρι καταφέραμε φέτος το καλοκαίρι να κλείσουμε το μπαρ για τρεις μερούλες, ίσα να μπορέσουμε να πάρουμε μια ανάσα» μου εξηγεί. Τίποτα όμως δεν είναι τυχαίο. Μιλάμε για ένα από τα πιο διαχρονικά στέκια στη Νέα Σμύρνη, που λειτουργεί ανελλιπώς από το 1987, αν και δεν βρίσκεται εκεί που «χτυπάει» η καρδιά της διασκέδασης, στα πέριξ δηλαδή της πολύβουης πλατείας.

Παρέα με το Επιτόκιο έχουν μεγαλώσει γενιές και γενιές ψαγμένων ξενύχτηδων της πόλης. Εδώ θα έρθεις για να ακούσεις ροκ κυρίως κομμάτια, χωρίς να σημαίνει ότι τις Δευτέρες, για παράδειγμα, θα λείψουν οι «μπλουζ» και «μαύρες» αναφορές. Πάνω απ’ όλα όμως θα έρθεις (και θα ξαναέρθεις) για να πιεις την μπίρα σου. Ο κατάλογος έχει, εκτός από βαρέλι (πέντε διαφορετικές, συν τον top μπιροσωλήνα), άλλες έξι ετικέτες, αλλά δεν περιορίζεται εκεί. Θα βρεις και κρασιά, σανγκρία, κοκτεϊλάκια και «σκληρά» ποτά σε τιμές που χοντρικά αρχίζουν από τα 5 ευρώ.

ΑΠΟ ΤΟΝ
ΚΩΣΤΑ ΓΙΑΝΝΟΥΛΟΠΟΥΛΟ 

d345fw35rtg 1

d345fw35rtg 3

d345fw35rtg 4

d345fw35rtg 5

εξοδος

erq3w4rtfqwe 5ΜΑΓΕΥΤΙΚΟ ΣΚΗΝΙΚΟ

Σε μια καταπληκτική τοποθεσία, ακριβώς πάνω στην πανέμορφη παραλία της Ιαλυσού στη Ρόδο, το Costa mare cafe bar restaurant κάνει εδώ και περίπου επτά χρόνια τη διαφορά. Ενας all day χώρος, όπου μπορείτε να έρθετε με την ησυχία σας από νωρίς το πρωί για να απολαύσετε βουτιές και καφεδάκι (συνοδεία σνακ ή κρέπας) και να συνεχίσετε μέχρι αργά το βράδυ με ποτάκι, cocktails ή με κάποιο από τα πιάτα της κουζίνας στον χώρο του εστιατορίου. Μην παραλείψετε όμως σε καμία περίπτωση να φύγετε νωρίτερα από την ώρα που ο ήλιος χάνεται μέσα στη θάλασσα, γιατί το μαγευτικό σκηνικό δεν αποτυπώνεται ούτε σε καρτ ποστάλ!

Ατμόσφαιρα σπιτικής αυλής

Παλαιότερα ήταν μια «κλασική» καφετέρια, αλλά εδώ και erq3w4rtfqwe 4περίπου ενάμιση χρόνο έχει μεταμορφωθεί σε «παραδοσιακό» καφενείο. Ο λόγος για ένα από τα πιο in μαγαζιά στον πεζόδρομο της πλατείας Κουκακίου, την Αυλή (Γ. Ολυμπίου 4). Μιλάμε για ένα μαγαζί που δεν ήταν, αλλά έχει πλέον γίνει στέκι, με τον κόσμο να ανανεώνεται διαρκώς, δίνοντάς σου την εντύπωση ότι είναι πάντα γεμάτο! Εδώ ο πελάτης μπορεί να έρθει από νωρίς το πρωί, οπότε και ξεκινάει η μέρα με το καφεδάκι, έως αργά μετά τα μεσάνυχτα, όπου τον πρώτο λόγο έχουν τα ποτά. Ομορφη, ζεστή ατμόσφαιρα, με τις χρωματιστές καρεκλίτσες να δίνουν μια, κατά τη γνώμη μου, pop «πινελιά» στο σκηνικό. Από τα ατού του θεωρώ ότι είναι οι μεζέδες που προσφέρει ο κατάλογος, όλα παρασκευασμένα με πολύ μεράκι, τα οποία μπορούν κάλλιστα να συνοδέψουν το ούζο, το τσιπουράκι, τη ρακή ή την μπιρίτσα. Να τονίσω ότι το όλο πακέτο δεν θα κοστίσει σε καμία περίπτωση ο κούκος αηδόνι. Ενδεικτικά αναφέρω ότι το μεγάλο ποτήρι μπίρα το πλήρωσα 3 ευρώ, ενώ ο καφές κοστίζει μόλις 2,5 ευρώ.

erq3w4rtfqwe 3ΓΙΑ ALTERNATIVE ΚΟΣΜΟ

Πολύ κοντά στη στάση μετρό Κεραμεικός, το Second skin (Δαμοκλέους 8), το «παιδί» του dj Γιώργου Φακίνου, αποτελεί από το 2008 το place to be για όσους αναζητούν εναλλακτικό τρόπο διασκέδασης. Μεγάλο (τηρουμένων των αναλογιών) industrial μαγαζί, που «διαιρείται» σε δύο χώρους. Το αχανές main stage του ισογείου, που ενδεικνύεται για χορό μέχρι τελικής πτώσης, και το περισσότερο «ερωτικό» red room, στο οποίο φτάνεις ανεβαίνοντας τα φωτισμένα με neon γαλάζια σκαλοπάτια. Η μουσική σε γενικές γραμμές κινείται σε rock και goth επιλογές, ανάλογα με το stage, ενώ κατά καιρούς εδώ έχουν διοργανωθεί και ψαγμένα θεματικά parties, όπως τα περίφημα Torture Garden που έχουν γράψει τη δική τους σελίδα erq3w4rtfqwe 2στη νύχτα. Οσο για το Σάββατο 5 Σεπτεμβρίου; Στο main floor τα πλατό αναλαμβάνει ο Γιώργος Φακίνος με industrial, EBM, Dubstep και -φυσικά- goth επιλογές, την ώρα που στο red room η μουσική θα είναι metal, nu metal και alternative rock διά χειρός DR.D.

ΒΟΥΤΙΑ ΚΑΙ COCKTAILS

Σε μία από τις πλέον δημοφιλείς παραλίες του Κιάτου και σε αναζήτηση μέρους για μια γρήγορη βουτιά στη θάλασσα, έπεσα τυχαία στο Itsy Beachy Bar. Ενα cozy μαγαζί που εσχάτως έχει καταφέρει να γίνει must για όποιον θέλει να αράξει από νωρίς το πρωί για να απολαύσει τον καφέ, το σνακ ή τον χυμό του, να κάνει «χάζι» στην ατελείωτη περαντζάδα του πεζόδρομου, να ακούσει τις lounge -κυρίως- μουσικές επιλογές και φυσικά να κάνει την απαραίτητη βουτιά στα συνήθως πεντακάθαρα νερά του Κορινθιακού. Οσοι είστε ακόμα σε διακοπές σπεύσατε!

erq3w4rtfqwe 1Πάρτι με άρωμα Ελλάδας

Στο εμπορικό κέντρο Ionia Center, το αγαπημένο Boom boom club (Λεωφόρος Ηρακλείου 350) συνεχίζει ακόμη μία σεζόν να διασκεδάζει το φανατικό κοινό του! Ενα mainstream club που δίνει δυναμικά το «παρών» στα βόρεια προάστια για περίπου 25 χρόνια, έχοντας διαγράψει μια, κακά τα ψέματα, αξιοζήλευτη πορεία στη νύχτα της Αθήνας. Πού ποντάρει; Στα καθαρά ποτά, στους επαγγελματίες djs που αναλαμβάνουν την κονσόλα, στο καταπληκτικό ηχοσύστημα που δεν «μπουκώνει» τα τραγούδια (κάτι που κάνει τη διαφορά) και στα τελευταίας τεχνολογίας φωτιστικά που κάνουν τη βραδιά των πελατών του αξέχαστη. Τον πρωταγωνιστικό ρόλο εδώ κρατάει η μουσική. Από τα πλατό, οι Βασίλης και Δημήτρης φροντίζουν για όλες εκείνες τις λεπτομέρειες οι οποίες συνθέτουν αυτό που λέμε «ποιότητα» στη διασκέδαση: αξέχαστα ελληνικά κομμάτια από παλιότερες κυρίως δεκαετίες, αλλά και ορισμένα πιο «σύγχρονα» περάσματα σχηματίζουν ένα πολύ δυνατό μουσικό παζλ που σε οδηγεί σε χορό μέχρι τελικής πτώσης, που σε τελική ανάλυση είναι και το ζητούμενο!

{{-PCOUNT-}}21{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Και η Καίτη Κουτσολιούτσου δήλωσε άγνοια για το σκάνδαλο της εταιρίας, την οποία μιμήθηκε και η Hermès

Δημιουργική… έμπνευση ακόμη και στον οίκο Hermès είχαν προκαλέσει...

Παράταση για τον «Ασχημο»

Με περισσότερες από 120 παραστάσεις από την αρχή της...

ΗΠΑ: Ζευγάρι αδιανόητης διαστροφής

Παντρεμένη νοσοκόμα και ο σύζυγός της, που έχουν δύο...

Αστραψαν τα φλας στη βράβευση επιτυχημένων επιχειρηματιών και δημόσιων προσώπων της Θεσσαλονίκης

Επιτυχημένοι επιχειρηματίες και δημόσια πρόσωπα της Θεσσαλονίκης βραβεύτηκαν στο...

Κατερίνα Λιόλιου: Αυτός είναι ο νέος της σύντροφος

Το «Κατερινάκι του» είναι η αγάπη του! Το τελευταίο...

«Μουρμούρα» για Μπάμπη χωρίς το έτερον ήμισυ

Με τη δημοφιλή κωμική σειρά του τηλεοπτικού κοινού «Μην...