Μέντιουμ στην υπηρεσία της αστυνομίας

Οι Βρετανοί καλούν και όσους θεωρούν ότι διαθέτουν έκτη αίσθηση να συνεισφέρουν στις έρευνες για αγνοουμένους

Μέντιουμ σαν τον Πάτρικ Τζέιν της τηλεοπτικής σειράς «The Mentalist» θα μπορούν σύντομα να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους και επίσημα στη βρετανική αστυνομία για την ανεύρεση αγνοουμένων.

Το Κολέγιο Αστυνόμευσης, που αποτελεί το επίσημο συμβουλευτικό όργανο των αστυνομικών Αρχών της χώρας, εξέδωσε οδηγία με την οποία καλεί τους ντετέκτιβ να μην παραβλέπουν στις έρευνές τους για την ανεύρεση πολιτών που αγνοούνται τα στοιχεία που τους δίνουν τα μέντιουμ. Το ίδρυμα πηγαίνει ένα βήμα πιο πέρα, συμπεριλαμβάνοντας στις εναλλακτικές πηγές απόκτησης στοιχείων και τις «μάγισσες» ή όσους είναι διορατικοί.

Η έκθεση που δημοσίευσε επισημαίνει ότι περιπτώσεις αγνοουμένων με υψηλό προφίλ συνήθως ελκύουν μια σειρά ανθρώπων που υποστηρίζουν ότι έχουν έκτη αίσθηση. Σπεύδει ωστόσο να προσθέσει ότι υπάρχουν περιπτώσεις που τα μέντιουμ έχουν καλές προθέσεις και θέλουν να βοηθήσουν. Γι’ αυτό συμβουλεύει τους αστυνομικούς να ελέγχουν τα κίνητρά τους, τις μεθόδους που χρησιμοποιούν και τις συνθήκες υπό τις οποίες υποστηρίζουν ότι «λαμβάνουν την πληροφορία».

Σε κάθε περίπτωση, τους καλεί να καταγράφουν όλες τις πληροφορίες από όπου και αν προέρχονται, «συμπεριλαμβανομένων και των πληροφοριών που προέρχονται από άτομα τα οποία αυτοπροσδιορίζονται ως μέντιουμ» (ειδικά μάλιστα αν στο παρελθόν πληροφορίες που έδωσαν σε άλλες περιπτώσεις αποδείχτηκαν ακριβείς). Επισημαίνει ωστόσο ότι σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να τους αποσπούν από την ανεύρεση αποδεικτικών στοιχείων ή να αλλάζουν τη στρατηγική των ερευνών. Οποιαδήποτε αλλαγή επιτρέπεται μόνο αν οι πληροφορίες επαληθεύονται.

Μετά τη δημοσίευση της έκθεσης η οργάνωση για την ανεύρεση αγνοουμένων Missing People αντέδρασε με επιφυλακτικότητα, εκφράζοντας αμφιβολίες για το κατά πόσο οι πληροφορίες από μέντιουμ μπορούν να αποδειχτούν χρήσιμες.

ΒΑΣΙΛΗΣ ΧΟΝΔΡΟΓΙΑΝΝΗΣ

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ