Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

«TV Queens»: Χριστοπούλου στον ρόλο της καθηγήτριας

Τα αστέρια θα περάσουν από το Οpen! Nα και...

«Ο Παράδεισος των κυριών»: Η Αμαλία είναι απογοητευμένη με τον Ντίνο

Στο αποψινό επεισόδιο της σειράς «Ο παράδεισος των κυριών»...

Στο… μικροσκόπιο 20 Ελληνες Influencers που ελέγχονται για παραπλανητικές πρακτικές

Στο μικροσκόπιο των ελεγκτικών μηχανισμών μπαίνουν 20 Ελληνες influencers...

Ο Σκάι καλοβλέπει το τηλεπαιχνίδι «Still Standing» με παρουσιάστρια την Καραβάτου

Τα δημοφιλή τηλεπαιχνίδια δεν πεθαίνουν ποτέ! Από τα χέρια...

«Αναμενόμενη η τραγωδία»

Σε απόγνωση οι εργαζόμενοι στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αττικής μετά τη φονική πυρκαγιά από σχιζοφρενή, ο οποίος είχε δολοφονήσει τον θείο του

Εκτός κινδύνου νοσηλεύεται φρουρούμενος σε ειδικό θάλαμο του νοσοκομείου Σωτηρία ο επικίνδυνος σχιζοφρενής που έγινε αιτία να χάσουν τη ζωή τους τρεις ασθενείς, όταν προκάλεσε τη φονική πυρκαγιά στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αττικής εκμεταλλευόμενος τις τραγικές ελλείψεις σε προσωπικό.

Σταθερή χαρακτηρίζεται η κατάσταση των άλλων δύο ασθενών που νοσηλεύονται με αναπνευστικά προβλήματα (όπως και ο δράστης), ο ένας στο Θριάσιο και ο άλλος στο Αττικόν. Γιατροί και νοσηλευτές είχαν προειδοποιήσει επανειλημμένα ότι οι ελλείψεις σε προσωπικό θα πληρώνονταν με ανθρώπινες ζωές. Μάλιστα ο εμπρηστής (είναι γιος απόστρατου αξιωματικού της ΕΛ.ΑΣ.) είχε γίνει φόβος και τρόμος στο Δαφνί, όπου νοσηλευόταν με εισαγγελική εντολή επειδή το 2009 δολοφόνησε τον θείο του.

«Για εμάς αυτό που συνέβη ήταν αναμενόμενο. Τώρα περιμένουμε την επόμενη φορά που κάποιοι ασθενείς ή και εργαζόμενοι θα χάσουν τη ζωή τους» λέει ο πρόεδρος των εργαζομένων του ψυχιατρικού καταστήματος Νίκος Παναγούλης.

Ο υπουργός Υγείας Αθανάσιος Δημόπουλος διέταξε Ενορκη Διοικητική Εξέταση για να αποδειχτεί με ποιον τρόπο κατάφερε να βάλει φωτιά το απόγευμα της περασμένης Παρασκευής ο επικίνδυνος σχιζοφρενής, ο οποίος νοσηλευόταν απομονωμένος σε ένα κελί δίπλα στον θάλαμο με τους ασθενείς που βρήκαν τον θάνατο.

Αξίζει να τονιστεί ότι στον θάλαμο που τυλίχτηκε στις φλόγες υπήρχαν 17 βαριά ασθενείς, οι οποίοι υπόκεινται στα άρθρα 69-70 του Ποινικού Κώδικα, δηλαδή πρόκειται για άτομα με επικίνδυνες ψυχικές παθήσεις (κυρίως σχιζοφρένεια) που έχουν τραυματίσει ή έχουν διαπράξει φόνο.

Εάν σκεφτεί κάποιος ότι διατίθενται μόνο 10 ή 11 νοσηλευτές ανά τμήμα για νοσηλεία και για επιτήρηση, ενώ θα έπρεπε να ήταν 25 με 30, τότε εύκολα αντιλαμβάνεται πόσο εύκολο είναι να γίνει το κακό.

Μάλιστα τον περασμένο Μάιο συνέβη ακόμη ένα τραγικό περιστατικό, όταν ένας σχιζοφρενής που νοσηλευόταν σε άλλο τμήμα σκότωσε έναν νοσηλευόμενο την ώρα που κοιμόταν καρφώνοντάς του στο μάτι ένα κουτάλι! Τότε το σωματείο εργαζομένων είχε καταγγείλει ακόμη μία φορά τις δραματικές ελλείψεις στο Δαφνί και μάλιστα ο κ. Παναγούλης είχε δηλώσει ότι στο ΨΝΑ στο Δαφνί υπήρχαν 1.180 κενές θέσεις νοσηλευτών αλλά εργάζονταν μόνο 610, ενώ από τις 113 θέσεις γιατρών είχαν καλυφθεί μόνο οι 70.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Το Open είναι… ανοιχτό για τους «Παγιδευμένους»

To Open θέλει τον δημοφιλή ηθοποιό Μιχάλη Λεβεντογιάννη στους κόλπους...

Νίκος Αποστολόπουλος: «Η Φαίη Σκορδά είναι σαν τους αναστενάρηδες, λες και περπατάει σε αναμμένα κάρβουνα»

Ο Νίκος Αποστολόπουλος παραχώρησε μια συνέντευξη στην εκπομπή «Mega...