Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Στη φόρα βίντεο με επτάχρονο να ξυλοκοπά οκτάχρονο στην Πάτρα για να...

Δεν έχει προηγούμενο το νέο περιστατικό βίας ανηλίκων που...

O Ιερός Καθεδρικός Ναός του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στην Αλεξάνδρεια κινδυνεύει με...

Με άμεσο «σφράγισμα», λόγω φθορών, κινδυνεύει ο Ιερός Καθεδρικός...

Στη φυλακή σάτυρος που θώπευσε 22χρονη κοπέλα στη Θεσσαλονίκη

Τον δρόμο για τη φυλακή πήρε ένας 48χρονος άνδρας...

Η Μαρίνα Ασλάνογλου μιλά για τον ρόλο της στις «Ψυχοκόρες» του ANT1!

Τη στιγμή που η ταλαντούχα ηθοποιός Μαρίνα Ασλάνογλου περιοδεύει...

Ο οργασμός σώζει ζωές

Προστατεύει την καρδιά από τα εμφράγματα, καλμάρει τα νεύρα, υποχωρεί ο πονοκέφαλος και πολλά άλλα

Προστατεύει την καρδιά από τα εμφράγματα, καλμάρει τα νεύρα, υποχωρεί ο πονοκέφαλος και πολλά άλλα

ΑΠΟ ΤΟΝ
ΒΑΣΙΛΗ ΧΟΝΔΡΟΓΙΑΝΝΗ

Φάρμακο διά πάσαν νόσον αποδεικνύεται ο οργασμός. Η ευεργετική επίδρασή του δεν περιορίζεται στην απόλαυση, καθώς κάνει καλό στην υγεία και τη διάθεση με ποικίλους τρόπους.

Ο οργασμός απελευθερώνει την ορμόνη του έρωτα, οξυτοκίνη, ενδορφίνες και άλλες ουσίες που έχουν ευεργετική επίδραση στον οργανισμό, αναφέρουν ειδικοί.

Το αναγνωρίζει και ο Εθνικός Οργανισμός Υγείας της Βρετανίας, ο οποίος συμβουλεύει πως «ένας οργασμός την ημέρα τον γιατρό τον κάνει πέρα». Διένειμε μάλιστα στους φοιτητές των πανεπιστημίων της χώρας φυλλάδιο με αυτόν τον τίτλο, στο οποίο τους προτρέπει να κάνουν τακτικά σεξ ή να αυτοϊκανοποιούνται για το καλό της υγείας τους. Οπως αναφέρεται χαρακτηριστικά, ο οργασμός ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα προστατεύοντας τον οργανισμό από τη γρίπη και τις ιώσεις, καθώς αυξάνει τα επίπεδα της ανοσοσφαιρίνης Α, αντίσωμα που εντοπίζεται στο σάλιο και στη μύτη. Επίσης προστατεύει την καρδιά από εμφράγματα, γεγονός που αποδεικνύεται και από έρευνα στο Ισραήλ, που έδειξε ότι οι γυναίκες που είχαν λιγότερους οργασμούς είχαν περισσότερες πιθανότητες να υποστούν έμφραγμα.

Αντικαταθλιπτικό

Είναι επιπλέον πιο αποτελεσματικός από την ασπιρίνη στην καταπολέμηση του πονοκεφάλου, όπως αποδείχτηκε από έρευνα σε 83 γυναίκες που υπέφεραν από ημικρανίες. Οι μισές από αυτές δήλωσαν ότι μετά την κορύφωση ο πονοκέφαλος μειωνόταν αισθητά. Βελτιώνει επίσης τον ύπνο, καθώς χαλαρώνει και καλμάρει τα νεύρα. Ακόμη, μετά τον οργασμό απελευθερώνεται η πανίσχυρη ορμόνη οξυτοκίνη, η οποία ευνοεί το αίσθημα της στοργής και κάνει τους ανθρώπους πιο αξιόπιστους.

Θεωρείται δε το καλύτερο αντικαταθλιπτικό, καθώς απελευθερώνει στον οργανισμό ενδορφίνες. Ανάμεσά τους είναι και η σεροτονίνη, που είναι το βασικό συστατικό αντικαταθλιπτικών χαπιών. Ελευθερώνεται επίσης η ορμόνη προλακτίνη, η οποία έχει χαλαρωτική επίδραση, οπότε μειώνεται το στρες. Βρετανοί ερευνητές ανακάλυψαν ότι ένας οργασμός μειώνει τα επίπεδα της πίεσης του αίματος για τις επόμενες δύο εβδομάδες. Εξάλλου διάφορα τμήματα του εγκεφάλου ενεργοποιούνται κατά τη διάρκεια της ολοκλήρωσης, βελτιώνοντας τη μνήμη. Η επίδραση στον εγκέφαλο είναι τόσο μεγάλη που αντιστοιχεί στις συνέπειες που έχει η χρήση της κοκαΐνης, αναφέρει ο Αμερικανός νευρολόγος Ντέιβιντ Λίντεν, προσθέτοντας ότι έτσι εξηγείται ότι το σεξ μπορεί να γίνει εθιστικό.

Δεν κάνει όμως καλό μόνο στην υγεία, αλλά και στην εμφάνιση, καθώς έχει ισχυρή αντιγηραντική δράση και ομορφαίνει, σύμφωνα με τον δερματολόγο Μέρβιν Πάτερσον. Κάνει την επιδερμίδα του προσώπου πιο λαμπερή, συνεπώς φαίνεται πιο νεανικό. Αυτό συμβαίνει γιατί κατά τη διάρκεια του οργασμού διαστέλλονται τα αιμοφόρα αγγεία, με αποτέλεσμα να φτάνουν περισσότερο αίμα και θρεπτικά συστατικά στο δέρμα. Απελευθερώνεται επιπλέον η δεϋδροεπιανδροστερόνη (DHEA) που ανήκει στις στεροειδείς ορμόνες που δρουν εναντίον της γήρανσης.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Θύμα και… η αδελφή της Μηλιού – Η υπόθεση του άγριου ξυλοδαρμού από τον σύντροφό της

Την ώρα που το πανελλήνιο προσπαθεί να συνέλθει από...

Το Open είναι… ανοιχτό για τους «Παγιδευμένους»

To Open θέλει τον δημοφιλή ηθοποιό Μιχάλη Λεβεντογιάννη στους κόλπους...

Νίκος Αποστολόπουλος: «Η Φαίη Σκορδά είναι σαν τους αναστενάρηδες, λες και περπατάει σε αναμμένα κάρβουνα»

Ο Νίκος Αποστολόπουλος παραχώρησε μια συνέντευξη στην εκπομπή «Mega...

Στο… μικροσκόπιο 20 Ελληνες Influencers που ελέγχονται για παραπλανητικές πρακτικές

Στο μικροσκόπιο των ελεγκτικών μηχανισμών μπαίνουν 20 Ελληνες influencers...