Επαναστατική θεραπεία για τη στυτική δυσλειτουργία

Επαναστατική θεραπεία με κρουστικά κύματα, που θα αρχίσει να εφαρμόζεται στο «Γ. Γεννηματάς», υπόσχεται να βάλει τέλος στη στυτική δυσλειτουργία

Τέλος στα προβλήματα στυτικής δυσλειτουργίας υπόσχεται να δώσει με λύση «αστραπή» μια νέα θεραπεία με κρουστικά κύματα, που θα αρχίσει να εφαρμόζεται από την ερχόμενη εβδομάδα στο ανδρολογικό ιατρείο της Α’ Ουρολογικής Κλινικής του ΑΠΘ στο νοσοκομείο «Γ. Γεννηματάς».

Η επαναστατική μέθοδος αφορά ασθενείς με καρδιαγγειακά νοσήματα και σακχαρώδη διαβήτη, που αντιμετωπίζουν ταυτόχρονα και πρόβλημα στυτικής δυσλειτουργίας.

Είναι ανώδυνη και αποτελεσματική, γίνεται σε μία ή δύο ημίωρες συνεδρίες ανά εβδομάδα και ολοκληρώνεται σε διάστημα μόλις ενάμιση μήνα. qe78fehuyfsfy9s 1«Υπολογίζεται ότι ένας στους πέντε άνω των 60 ετών πάσχει από οργανική στυτική δυσλειτουργία, η οποία έχει αγγειακή αιτιολογία σε ποσοστό 70%» αναφέρει ο διευθυντής της Α’ Ουρολογικής Κλινικής του ΑΠΘ, καθηγητής Δημήτρης Χατζηχρήστου.

Τεχνολογία

Η εφαρμογή της τεχνολογίας των κρουστικών κυμάτων στα σηραγγώδη σώματα του πέους προκαλεί τη δημιουργία νέων αγγείων (νεοαγγειογένεση) και την αύξηση της αιματικής ροής, με αποτέλεσμα τη βελτίωση της αιμάτωσης του οργάνου και την επίτευξη καλύτερης ποιότητας στύσης.

Τα αποτελέσματα μελετών έχουν δείξει ότι από τους ασθενείς που ανταποκρίνονται στα χάπια για στυτική δυσλειτουργία, ένα ποσοστό 60-70% δεν θα χρειάζεται πλέον χάπια μετά την εφαρμογή των κρουστικών κυμάτων.

Σε ασθενείς που δεν ανταποκρίνονται στη θεραπεία με τα χάπια της στύσης από το στόμα, ένα ποσοστό περίπου 50% θα ανταποκρίνεται στα φάρμακα μετά τη θεραπεία.

Η διατήρηση των αποτελεσμάτων φαίνεται ότι παραμένει μακροπρόθεσμα, εφόσον ο ασθενής ρυθμίσει τους παράγοντες κινδύνου που επιδρούν αρνητικά στα αγγεία (να διακόψει το κάπνισμα και να ελέγξει τον σακχαρώδη διαβήτη, τη χοληστερίνη και την υπέρταση).

«Προσπαθούμε στο νοσοκομείο “Γ. Γεννηματάς” να προχωρούμε σε νέα μονοπάτια που ανοίγει η επιστήμη, ώστε να είμαστε στο πλευρό ολοένα και περισσότερων ασθενών προσπαθώντας να δώσουμε λύσεις» τονίζει ο διοικητής του νοσοκομείου Γιώργος Παπαδόπουλος, που αποκαλύπτει ότι το ιατρείο για την αντιμετώπιση της στυτικής δυσλειτουργίας θα λειτουργήσει σε έναν χώρο του νοσοκομείου, όπου παλαιότερα λειτουργούσε ξυλουργείο!

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται για ραντεβού στο ανδρολογικό ιατρείο του νοσοκομείου «Γ. Γεννηματάς», στο τηλέφωνο 2310-963102.

13.09 

{{-PCOUNT-}}13{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ