Ο ασθενής που φέρεται ότι προκάλεσε την πυρκαγιά επέστρεψε στο Δαφνί

Επέστρεψε στο Δαφνί ύστερα από τετραήμερη νοσηλεία ο ψυχικά ασθενής που φέρεται ότι προκάλεσε την πυρκαγιά…

Επέστρεψε στο Δαφνί ύστερα από τετραήμερη νοσηλεία ο ψυχικά ασθενής που φέρεται ότι προκάλεσε την πυρκαγιά από την οποία έχασαν τη ζωή τους τρεις νοσηλευόμενοι και τραυματίστηκαν ο ίδιος και άλλοι δύο.

Ο 30χρονος σχιζοφρενής βρίσκεται καθηλωμένος με ιμάντες σε θάλαμο των επειγόντων περιστατικών, αλλά δεν φρουρείται από αστυνομικούς ή δεσμοφύλακες, αφού ο εισαγγελέας υπηρεσίας απέρριψε σχετικό αίτημα της διοίκησης του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Αττικής.

Εως το απόγευμα της Παρασκευής, οπότε ξέσπασε η πυρκαγιά με τα τραγικά αποτελέσματα, ο φερόμενος ως δράστης νοσηλευόταν σε ειδικό θάλαμο σε προκατασκευασμένο κτίριο, ο οποίος ήταν διαμορφωμένος κατά τέτοιο τρόπο, ώστε να μην μπορεί να αυτοτραυματιστεί αλλά και να προστατεύονται και οι υπόλοιποι ασθενείς.

Το κτίριο όμως καταστράφηκε ολοσχερώς και πλέον υπάρχει πρόβλημα με τον χώρο νοσηλείας του, καθώς απαιτείται ειδικός χώρος μόνο για τον συγκεκριμένο ασθενή.

Το βάρος για τη φρούρηση του 30χρονου, τον οποίο οι εργαζόμενοι χαρακτηρίζουν «επιθετικό» και «επικίνδυνο», πέφτει πάλι στο νοσηλευτικό προσωπικό. Αυτό προκάλεσε την αντίδραση του Συλλόγου Νοσηλευτών Ψυχιατρικών Νοσοκομείων Αττικής, ο οποίος επισημαίνει ότι το νοσηλευτικό προσωπικό δεν έχει ρόλο φύλαξης του νοσοκομείου.

Νομοθετικό πλαίσιο

Στην ανακοίνωσή του ο σύλλογος κάνει εκτενή αναφορά στο νομοθετικό πλαίσιο και επισημαίνει ότι το νοσηλευτικό προσωπικό έχει αρμοδιότητα μόνο για την παροχή νοσηλευτικής φροντίδας, ενώ «το φυλακτικό προσωπικό έχει την αποκλειστική ευθύνη για τη φύλαξη των κρατούμενων ασθενών».

Οι νοσηλευτές χαρακτηρίζουν «απαράδεκτη» τη στάση του υπουργείου Δικαιοσύνης που «δεν αναλαμβάνει την υποχρέωσή του για τη διάθεση φυλακτικού προσωπικού για τους ασθενείς κρατούμενους με το άρθρο 69 του Π.Κ.» και τονίζουν ότι «έχει την αποκλειστική ευθύνη για τυχόν παραβατικές συμπεριφορές».

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ