Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Πιτσιρικάδες είχαν πετάξει αβγά στην Καρυοφυλλιά Καραμπέτη!

Ποιος να το περίμενε ότι η καλύτερη Ελληνίδα ηθοποιός...

Τα σχέδια Κάβουρα και Τζαβέλλα για το Πάσχα

Μια σύντομη απόδραση για τις ημέρες του Πάσχα έχουν...

Στον χώρο του παλιού αεροδρομίου εντοπίστηκαν 314 βόμβες Αεροπορίας από τον Β’...

Οχι μία ούτε δύο, αλλά… 314 βόμβες Αεροπορίας από...

Ελεύθερος μετά την απολογία του ο πρώην βουλευτής των «Σπαρτιατών» Κωνσταντίνος Φλώρος

Για ένα «ατυχές περιστατικό», το οποίο, όπως είπε, αν...

Windsurfing με θέα τον Λευκό Πύργο

Μαθήματα ιστιοσανίδας για μικρούς και μεγάλους στη Νέα Παραλία της Θεσσαλονίκης

Ενα μοναδικό θέαμα θα αντικρίσουν σε λίγες μέρες όσοι βρεθούν στην ανακαινισμένη και μαγευτική παραλία της Θεσσαλονίκης. Με φόντο τον Λευκό Πύργο, εκατοντάδες πανιά από ιστιοσανίδες windsurfing φιλοδοξούν να πλημμυρίσουν τον Θερμαϊκό Κόλπο.

Θα είναι η πρώτη φορά που τα μαθήματα για το εντυπωσιακό άθλημα θα διεξαχθούν στη θαλάσσια περιοχή της πόλης και τη Νέα Παραλία, με πρωτοβουλία του ιστιοπλοϊκού ομίλου και της Active Sport Academy, της μοναδικής πιστοποιημένης ακαδημίας windsurf στη βόρεια Ελλάδα. Η ακαδημία windsurf για ανηλίκους και ενηλίκους θα λειτουργήσει πρώτη φορά στις εγκαταστάσεις του ιστιοπλοϊκού ομίλου για τέσσερα Σαββατοκύριακα με εκκίνηση τις 12 Σεπτεμβρίου. 423rwt 2Τα μαθήματα θα περιλαμβάνουν επίπεδα εκμάθησης τόσο για αρχαρίους όσο και για μεσαίους και προχωρημένους αθλητές.

Πρώτη γεύση

«Θα γίνουν μαθήματα συνολικής διάρκειας 10 ωρών και κατά τη διάρκειά τους κάθε εκπαιδευόμενος θα μπορεί να πάρει μια πρώτη γεύση για το windsurfing. Τα ένα με δύο μποφόρ που πνέουν συνήθως στον Θερμαϊκό είναι ιδανικά για τα επίπεδα ένα και δύο. Δεν θέλουμε να φυσάει περισσότερο, γιατί με έξι και οκτώ κόμβους αέρα δεν θα μάθει ποτέ κανείς να κάνει surfing!» λέει στην «Espresso» ο πιστοποιημένος προπονητής ιστιοπλοΐας Σίμος Ναλμπάντογλου, ο οποίος θα αναλάβει να μυήσει στα μυστικά του αθλήματος όσους το επιθυμούν.

Στόχος των διοργανωτών των μαθημάτων είναι να γίνουν η πόλη της Θεσσαλονίκης και ο Θερμαϊκός Κόλπος ο πρώτος αστικός αθλητικός προορισμός τόσο στη Μακεδονία όσο και στη βόρεια Ελλάδα.

Ως σήμερα, για να κάνει κάποιος το αγαπημένο του άθλημα στη Θεσσαλονίκη, θα έπρεπε να μετακινηθεί εκτός πόλης, στο Αγγελοχώρι. Με τη διοργάνωση στον Θερμαϊκό, στην «καρδιά» της πόλης, οι αθλητές δεν θα χρειάζεται να μετακινηθούν τόσο μακριά. Παράλληλα, την ώρα που θα διοργανώνονται τα μαθήματα, η πόλη θα παρουσιάζει από την πλευρά της θάλασσας μια τελείως διαφορετική και ασυνήθιστα ωραία εικόνα.

«Οπως προκύπτει από επισταμένους ελέγχους που έκαναν οι δημόσιοι φορείς, τα νερά του Θερμαϊκού είναι ασφαλή, καθώς οι μετρήσεις είναι πολύ κάτω από τα ευρωπαϊκά όρια ρύπανσης που έχει θέσει η Ε.Ε.», προσθέτει στην «Espresso» ο προπονητής ιστιοπλοΐας, σπεύδοντας να καθησυχάσει όσους φοβούνται για την ποιότητα των νερών.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου, παρουσία και του...

Κεραυνοβόλος έρωτας για τον Κασσελάκη

Εχασε τα πρωτεία στην αγάπη του συζύγου του ο...