Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Love is in the air: Είπε το «ναι» την ώρα της πτήσης

Η αγάπη σε κάνει να πετάς στα σύννεφα, οπότε...

Ανέβηκε επικίνδυνα η θερμοκρασία με τη νέα φωτογράφιση της Ταραμπάνκο

Η Κάτια Ταραμπάνκο έφερε τον «καύσωνα» μέσα στον Απρίλιο....

Καμπάνα σε 74χρονο που «έλουζε» με χυδαία υπονοούμενα νεαρή σερβιτόρα στην Καβάλα

Καταδικάστηκε από το δικαστήριο για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας ένας...

Παπαθωμά και Πετράκος αμφισβητούν την ύπαρξη της αφρικανικής σκόνης

«Μας ψεκάζουν, μας σκοτώνουν με χημικά» βροντοφώναξαν η Θεοφανία...

Η (καλή) πεθερά του Βαγγέλη Μεϊμαράκη

Η 80χρονη σήμερα ηθοποιός (του παλιού ελληνικού κινηματογράφου), μητέρα της συζύγου του αρχηγού της Ν.Δ. Ιωάννας Κολοκοτά, με την οποία έχει αποκτήσει δύο κόρες

Και άλλες υποδύθηκαν τον ρόλο της χαζής στο ελληνικό σινεμά, εκείνη όμως ήταν -παράλληλα- και τσαχπίνα και σέξι!

ΑΠΟ ΤΟΝ 
ΑΛΚΙΝΟΟ ΜΠΟΥΝΙΑ

Η Νίτσα Μαρούδα, 80 χρόνων σήμερα, ήρθε πάλι στην επικαιρότητα λόγω του γαμπρού της, που δεν είναι άλλος από τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη. Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας έχει παντρευτεί την κόρη της Ιωάννα (η ηθοποιός την απέκτησε από τον γάμο της με τον Συμεών Κολοκοτά) και έχει μαζί της δύο παιδιά.

Η Νίτσα Μαρούδα, αν και υποδυόταν δεύτερους, χαρακτηριστικούς ρόλους, είχε ξεχωριστή πορεία στη μεγάλη οθόνη με ατάκες που έχουν μείνει στην ιστορία, όπως είναι: «Σας χαιρέτησα; Δεν σας χαιρέτησα! Χαίρετε, τι κάνετε, καλά, ευχαριστώ» (ως Σίτσα Συναξαρίδου στην ταινία «Ο Μικές παντρεύεται») και «Θέλετε ένα περγαμόντο;» (στο φιλμ «Η αρχόντισσα και αλήτης»). Η χαριτωμένη ηθοποιός μασώντας τσίχλα και παίζοντας με νάζι τα κατάξανθα μαλλιά της rqwrtq34rt 1(μέχρι τους ώμους, τύπου Μπαρντό και ξασμένα στην κορυφή, σύμφωνα με τη μόδα της εποχής που ήθελε το μαλλί «λάχανο»), ήξερε να κερδίζει τον δικό της χώρο πλάι σε μεγαθήρια όπως η Αλίκη Βουγουκλάκη, η Τζένη Καρέζη, ο Αλέκος Αλεξανδράκης, ο Διονύσης Παπαγιαννόπουλος και τόσα άλλα μεγάλα ονόματα της χρυσής εποχής του ελληνικού σινεμά, στην οποία έδρασε και η ίδια αφήνοντας το στίγμα της.

Τα γιουβαρλάκια

Αλλοτε ως υπηρέτρια Φιλιώ στην ταινία «Μια τρελή τρελή οικογένεια» που έκανε τα γιουβαρλάκια να… χοροπηδάνε στην κατσαρόλα, άλλοτε ως Βίκυ με το τσαχπίνικο ύφος της να χαριεντίζεται με τον Αλέκο Αλεξανδράκη στο φιλμ «Δεσποινίς διευθυντής» ή ως επικίνδυνο θηλυκό που γοητεύει τον «Πίπη» (Αλίκη Βουγιουκλάκη) προκαλώντας τσακωμό στην παραγωγή «Η αρχόντισσα και ο αλήτης», μας έκανε να γελάσουμε με την ψυχή μας, αφού πρόκειται για μια αυθεντική καλλιτέχνιδα με πηγαίο χιούμορ.

Γεννήθηκε το 1935 στην Πάτρα και σπούδασε στη Σχολή Μουσικού Θεάτρου του Μενέλαου Θεοφανίδη. Η πρώτη της κινηματογραφική εμφάνιση ήταν το 1960 στην ταινία «Το αγρίμι» του Κώστα Καραγιάννη, ενώ την ίδια χρονιά ξεκίνησε τη συνεργασία της με τη Φίνος Φιλμ στην παραγωγή «Μακρυκωσταίοι και Κοντογιώργηδες» του Αλέκου Σακελλάριου. Στη συνέχεια έπαιξε σε πολλά γνωστά φιλμ, γυρισμένα τις δεκαετίες ’60-’70, μεταξύ των οποίων είναι οι «Κατήφορος», «Η ωραία του κουρέα», «Τέντυ μπόυ… αγάπη μου», «Ο Παπατρέχας», «Ο μάγκας με το τρίκυκλο», «Ενα αστείο κορίτσι», «Μην είδατε τον Παναή», «Η νεράιδα και το παλικάρι», «Ποιος Θανάσης», «Το ανθρωπάκι».

Η τελευταία της κινηματογραφική συμμετοχή ήταν το 1980 στην ταινία «Υποψήφιοι βουλευτές και βουλευτίνες». Από τηλεοπτικής πλευράς συμμετείχε στις εκπομπές «Παιχνιδίσματα», «Η γειτονιά» και «Κομμωτήριο – Ιστορίες του σεσουάρ».

Εδώ και περίπου τριάντα χρόνια έχει πάντως εξαφανιστεί από την επικαιρότητα. Μάλιστα το 1982 έκανε την τελευταία τηλεοπτική εμφάνισή της. Για πολλά χρόνια περνούσε τα καλοκαίρια στο «Πόρτο Υδρα» μαζί με τον σύντροφό της Δημήτρη, ο οποίος όμως έφυγε από τη ζωή, γεγονός που της κόστισε πολύ. Πάντως το όνομά της δεν ξεχάστηκε ποτέ. Μάλιστα πριν από τρία χρόνια ο γνωστός λογοτέχνης Θανάσης Νιάρχος δημοσίευσε στην εφημερίδα «Τα Νέα» ένα κείμενο αφιερωμένο σε εκείνη με τίτλο «Ωδή στην ηθοποιό Νίτσα Μαρούδα».

 

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Οι καλεσμένες στην επίδειξη του Paris Valtadoros «έσβησαν» τα μοντέλα

Fashion show και στο... front row παρατηρήθηκε στην επίδειξη...

Ο Σταϊκούρας θαυμαστής της sexy Μαρίας Τζινέρη

Δεν ήταν και λίγοι οι παρευρισκόμενοι σε εγκαίνια έργων...