Ο Τσίπρας jr στο νήπιο της αριστοκρατίας

Η Περιστέρα δίπλα στον πρωτότοκο γιο της Φοίβο-Παύλο, την πρώτη μέρα στη Σχολή Χιλλ στην Πλάκα

Στο πιο παλιό σχολείο της χώρας ξεκίνησε τη μαθητική πορεία του ο μεγάλος γιος του τέως πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα!

Ο χθεσινός αγιασμός ήταν η πρώτη ημέρα του Φοίβου-Παύλου στο νηπιαγωγείο της Σχολής Χιλλ στην Πλάκα, όπου τον συνόδευσε η μητέρα του Περιστέρα Μπαζιάνα. Η σύντροφος του Αλέξη Τσίπρα δεν μπορούσε παρά να είναι παρούσα σε αυτήν τη σημαντική στιγμή της ζωής του παιδιού της και έφτασε μαζί του στο ιστορικό κτίριο της οδού Θουκυδίδου 9, όπου παρακολούθησε τον καθιερωμένο αγιασμό μαζί με τους υπόλοιπους γονείς. Μάλιστα η κυρία Μπαζιάνα συνομίλησε με αρκετούς από αυτούς καθώς και με το εκπαιδευτικό προσωπικό της ιδιωτικής Σχολής Χιλλ, που είναι ένα από τα πλέον ιστορικά σχολεία της χώρας. Για την ακρίβεια, η Σχολή Χιλλ είναι το παλαιότερο σχολείο στην Ελλάδα, το μοναδικό που λειτουργεί αδιάλειπτα εδώ και 184 χρόνια! Ιδρύθηκε το 1831 από τον Αμερικανό ιεραπόστολο Τζον Χιλλ και τη γυναίκα του Φάνι Φράνσις Μιούλιγκαν, την εποχή που ακόμη πρωτεύουσα του νεοσύστατου ελληνικού κράτους ήταν το Ναύπλιο! Τέσσερα χρόνια αργότερα, το 1835, η Σχολή Χιλλ έγινε το πρώτο σχολείο της χώρας στο οποίο λειτούργησε νηπιαγωγείο.

Διακρίσεις

Το σχολείο αποτελείται από νηπιαγωγείο και δημοτικό και βρίσκεται από το 1833 στο ίδιο ακριβώς σημείο, στη συμβολή των οδών Νικοδήμου και Θουκυδίδου. Το κτίριο όπου στεγάζεται σήμερα και φοιτούν περίπου 280 παιδιά ανεγέρθηκε τη δεκαετία του 1930. Στο πέρασμα του χρόνου η Σχολή Χιλλ έχει λάβει αρκετές διακρίσεις για την ποιότητα του εκπαιδευτικού έργου της και τη συνεισφορά της στην παιδεία.

Οσο για τα δίδακτρα που θα καταβάλει το ζεύγος Τσίπρα; Το συνολικό ποσό του υποχρεωτικού προγράμματος ανέρχεται σε 5.700 ευρώ τον χρόνο για το νηπιαγωγείο και σε 6.200 για την Α’ δημοτικού. Τα έξοδα μεταφοράς μαθητών κυμαίνονται από 850 ως 1.400 ευρώ, ενώ οι προαιρετικές δραστηριότητες αρχίζουν από τα 175 ευρώ και φτάνουν έως τα 1.750 ευρώ τον χρόνο.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ