Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Η Μέριλιν των ουσιών

Βαθιά βυθισμένο στην κόλαση της ηρωίνης ήταν μοντέλο που...

Οι αθέατοι γαμομπελάδες του «Μπόρατ»

Προβλήματα που «σέρνονταν» για χρόνια κρύβονται πίσω από το...

Η επιστολή του «σφαγέα» των Αγίων Αναργύρων στην άτυχη Κυριακή

Ανατριχίλα προκαλεί το περιεχόμενο μιας από τις επιστολές που...

Selfie θανάτου για αισθητικό

Μια selfie κόστισε τη ζωή σε Ρωσίδα αισθητικό με...

Στα χαρακώματα του Stratego

Ελληνογερμανικός πόλεμος για το αργυρό μετάλλιο του πρωταθλήματος

Ελληνογερμανικός πόλεμος για το αργυρό μετάλλιο του πρωταθλήματος

«Πόλεμος» μεταξύ της Ελλάδας και της Γερμανίας για τα… παιχνίδια στρατηγικής τους βρίσκεται σε εξέλιξη, με τη χώρα μας να θεωρείται -όσο παράξενο και να φαίνεται- στρατιωτική υπερδύναμη, κορυφαία στον σχεδιασμό μαχών!

Αυτό βέβαια δεν συμβαίνει σε πραγματικά πεδία μάχης, αλλά στο γνωστό Stratego, ένα παιχνίδι στο οποίο η Ελλάδα κατέχει μια πρωτιά που λίγοι φαίνεται ότι γνωρίζουν. Συγκεκριμένα, στο 18ο παγκόσμιο πρωτάθλημα Stratego που έγινε πρόσφατα στο Βατερλό η χώρα μας αποδείχθηκε άξια διάδοχος του… στρατάρχη Μπλούχερ που κατανίκησε τον Ναπολέοντα, αφού κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο! Αν μάλιστα δεν είχε κάνει ένα λάθος ο διαιτητής, όπως υποστηρίζουν οι Ελληνες παίκτες, θα είχε κατακτήσει το ασημένιο, το οποίο έχει απονεμηθεί στη Γερμανία. Δεν αποκλείεται όμως να το χάσει, εφόσον η Ελλάδα κερδίσει την προσφυγή που έχει καταθέσει!

«Το πρόβλημα λοιπόν δημιούργησε ένας Γερμανός παίκτης. Οταν έπαιζε με έναν δικό μας, ενώ έκανε επίθεση με στρατάρχη στον στρατάρχη του και τον έβγαλε εκτός παιχνιδιού, έπρεπε να βγάλει και τον δικό του, γιατί είναι ισόβαθμοι. Ομως δεν τον έβγαλε και στις επόμενες κινήσεις έκανε επίθεση με το ίδιο πιόνι στον στρατηγό του Ελληνα παίκτη. Δηλαδή κράτησε μέσα στο παιχνίδι το πιο ισχυρό πιόνι, ενώ κανονικά έπρεπε να βγει εκτός παιχνιδιού. Ο διαιτητής ήταν Γερμανός και θεωρούμε ότι πήρε λανθασμένη απόφαση για ισοπαλία. Οι κανόνες είναι ξεκάθαροι για κόκκινη κάρτα στον Γερμανό και νίκη για τον Ελληνα. Η Ελλάδα έκανε ένσταση και πιστεύω ότι σε λίγες μέρες το αποτέλεσμα θα αλλάξει. Η Γερμανία θα χάσει τον αγώνα και η χώρα μας θα πάρει τη δεύτερη θέση» περιγράφει στην «Espresso» ο πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Stratego Σταύρος Σεκερτζής.

1 136

«Εδώ και δύο χρόνια και λόγω της κρίσης το Stratego καταγράφει ανοδική τάση. Για εμάς είναι άθλημα, αλλά ουσιαστικά πρόκειται για ένα επιτραπέζιο παιχνίδι που μπορεί να το παίξει κάποιος με κόστος μόλις 20 ευρώ. Είναι ένα παιχνίδι στρατηγικής, που βοηθάει τον παίκτη να σκέφτεται και να ακονίζει το μυαλό του, καθώς πρέπει να αντιμετωπίσει πολλά πράγματα μέσα στον ελάχιστο χρόνο των τεσσάρων δευτερολέπτων που δίνει το χρονόμετρο, όπως μια μπλόφα. Θεωρώ ότι όσο παίζεις τόσο πιο έξυπνος γίνεσαι. Χρειάζεται ένστικτο και απαιτείται καλή μνήμη για να θυμάσαι τα κρυφά πιόνια του αντιπάλου» προσθέτει ο πρόεδρος της ομοσπονδίας.

Καταξίωση

Το Stratego είναι ατομικό παιχνίδι με μακρά ιστορία, αφού χρονολογείται από το 1908! Η εθνική ομάδα αποτελείται από τέσσερις παίκτες. Οι Ελληνες διεθνείς είναι πλέον καταξιωμένοι, καθώς πέρυσι κατέκτησαν το χρυσό και φέτος είναι στην πρώτη τριάδα, όποιο κι αν θα είναι το αποτέλεσμα της προσφυγής. Του χρόνου θα έχουν το προνόμιο να είναι μία από τις πέντε καλύτερες ομάδες της Ευρώπης που θα παίξουν στο πανευρωπαϊκό τουρνουά, το οποίο πρώτη φορά θα διεξαχθεί σε ένα χώρο όπου η στρατηγική παίζει καταλυτικό ρόλο: στο Ευρωκοινοβούλιο!

 

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Παράταση για τον «Ασχημο»

Με περισσότερες από 120 παραστάσεις από την αρχή της...

Και η Καίτη Κουτσολιούτσου δήλωσε άγνοια για το σκάνδαλο της εταιρίας, την οποία μιμήθηκε και η Hermès

Δημιουργική… έμπνευση ακόμη και στον οίκο Hermès είχαν προκαλέσει...

Αστραψαν τα φλας στη βράβευση επιτυχημένων επιχειρηματιών και δημόσιων προσώπων της Θεσσαλονίκης

Επιτυχημένοι επιχειρηματίες και δημόσια πρόσωπα της Θεσσαλονίκης βραβεύτηκαν στο...

Η «καταραμένη» φαμίλια της Ηλιούπολης: Εκτέλεσε τη μάνα του με καραμπίνα και αυτοκτόνησε

Δολοφονία και αυτοχειρία φαίνεται πως είναι το επικρατέστερο σενάριο...

ΗΠΑ: Ζευγάρι αδιανόητης διαστροφής

Παντρεμένη νοσοκόμα και ο σύζυγός της, που έχουν δύο...

Κατερίνα Λιόλιου: Αυτός είναι ο νέος της σύντροφος

Το «Κατερινάκι του» είναι η αγάπη του! Το τελευταίο...