Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Στον χώρο του παλιού αεροδρομίου εντοπίστηκαν 314 βόμβες Αεροπορίας από τον Β’...

Οχι μία ούτε δύο, αλλά… 314 βόμβες Αεροπορίας από...

Ελεύθερος μετά την απολογία του ο πρώην βουλευτής των «Σπαρτιατών» Κωνσταντίνος Φλώρος

Για ένα «ατυχές περιστατικό», το οποίο, όπως είπε, αν...

Η Ζέτα Μακρυπούλια έγινε για έκτη φορά θεία

Η Ζέτα Μακρυπούλια έγινε για έκτη φορά θεία, καθώς...

Η σύγκρουση δύο κόσμων!

Η ΙΣΠΑΝΙΑ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΚΑΛΥ ΤΕΡΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΟ ΦΕΤΙΝΟ ΕΥΡΩΜΠΑΣΚΕΤ (Μ.Ο. 88Π.) ΚΑΙ Η EΘΝΙΚΗ ΜΑΣ ΟΜΑΔΑ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΗ ΑΜΥΝΑ ΜΕΤΑ ΤΗ ΓΑΛΛΙΑ (Μ.Ο. 65,7Π.)

Ο Αμερικανός ψυχίατρος Μόργκαν Σκοτ Πεκ συνήθιζε να λέει στους ασθενείς του και να γράφει στα βιβλία του πως «πρέπει να μοιραζόμαστε τις ομοιότητές μας και να γιορτάζουμε τις διαφορές μας».

ΑΠΟ ΤΟΝ
ΓΙΩΡΓΟ ΑΔΑΜΟΠΟΥΛΟ

Κάτι που θα μπορούσε να τονίσει σε… συνεδρία με τους διεθνείς της Εθνικής μπάσκετ και εκείνους της Ισπανίας. Η Ελλάδα αντιμετωπίζει σήμερα (19.30, ANT1, OTE Sports4) τους Iβηρες στον πρώτο προημιτελικό του Ευρωμπάσκετ στη Λιλ της Γαλλίας, με στόχο την πρόκριση στην «4άδα» για πρώτη φορά μετά το 2009 και το χάλκινο μετάλλιο στην Πολωνία. Εχοντας κοινή φιλοδοξία τη νίκη αλλά και πολλές διαφορές στο παιχνίδι τους. Κυριότερη είναι η αναμέτρηση ανάμεσα στην καλύτερη επίθεση του τουρνουά, όπως είναι η Ισπανία των κατά μ.ό. 88π., κόντρα στη δεύτερη καλύτερη άμυνα της διοργάνωσης που έχουν οι παίκτες του κόουτς Φώτη Κατσικάρη, οι οποίοι δέχονται 65,7π. ανά ματς και είναι πίσω μόνο από τη Γαλλία (64,8π.).

Στη νέα συνάντηση των δύο ομάδων, η αήττητη σε 6 ματς Εθνική Ελλάδος θα επιχειρήσει να γιορτάσει αυτές τις διαφορές ώστε να προκριθεί και να αφήσει πίσω της τις 4 σερί ήττες σε νοκ άουτ αγώνες (2006 τελικός Μουντομπάσκετ, 2007 ημιτελικός Ευρωμπάσκετ, 2009 ημιτελικός Ευρωμπάσκετ και 2010 στους «16» του Μουντομπάσκετ) από την Ισπανία. Η πολυφωνία και ομαδικότητα της Ελλάδας, που έχει 7 παίκτες (Κουφός 11π., Σπανούλης 10,8π., Πρίντεζης και Μπουρούσης από 10,7π., Αντετοκούνμπο 8,5π., Καλάθης 8,3 και Ζήσης 7) με +7π. μ.ό., αντιμετωπίζει τους ταχείς γκαρντ των «φούριας ρόχας» (Ροντρίγκεθ 10π., Γιουλ 9,7π., Φερνάντεθ 6,4π.), αλλά κυρίως τον κορυφαίο σκόρερ (μ.ό. 23π.) του Ευρωμπάσκετ, Πάου Γκασόλ, και τη βοήθεια του φόργουορντ των Μπουλς, Νίκολα Μίροτιτς (13,5π.). Οι δύο αντίπαλοι είναι εξίσου δημιουργικοί (2η η Ελλάδα σε ασίστ με μ.ό. 22,5, 4οι οι Ισπανοί με 21,8), όμως ο κόουτς Κατσικάρης θέλει να «χτυπήσει» τον 35χρονο Γκασόλ στην άμυνα, καθώς γενικά η Ισπανία (ρεκόρ 4-2) έχει την 5η χειρότερη στο τουρνουά, με μ.ό. 79,5π.

Ο κ. Κατσικάρης σχολίασε πως «ξέραμε ότι στους “8” θα έχουμε σπουδαίο αντίπαλο, όμως έχουμε τον χαρακτήρα να τα καταφέρουμε». Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, άλλωστε, τόνισε στην ισπανική εφημερίδα «As» ότι «το πιο σημαντικό είναι να παίζουμε μαζί, σαν ομάδα. Εγώ ακούω τον προπονητή και τους έμπειρους Σπανούλη και Ζήση και δεν έχω άγχος. Ενας νέος παίκτης σαν εμένα μπορεί να είναι μόνο χαρούμενος που έχει τη δυνατότητα να παίξει ένα τόσο σημαντικό παιχνίδι».

Στο μεταξύ, στον δεύτερο αποψινό (22.00, OTE Sport4) προημιτελικό, η Γαλλία κοντράρεται με τη Λετονία. Τέλος, ο άλλοτε Ομοσπονδιακός τεχνικός Παναγιώτης Γιαννάκης, σχολιαστής για τον OTE TV, αποχώρησε από τη Λιλ, καθώς, μερικές μέρες μετά τη γέννηση της εγγονής του (δεύτερου παιδιού της κόρης του, Κέλλυς) ενημερώθηκε χθες για τον θάνατο της αγαπημένης του μητέρας, Καλλιόπης, η κηδεία της οποίας θα γίνει σήμερα.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου, παρουσία και του...