Τα δέκα πιο αγχωτικά επαγγέλματα

Από τους τηλεφωνητές της Αστυνομίας στους αναισθησιολόγους και τους χειρουργούς

Εργασία και στρες είναι δύο έννοιες απόλυτα συνυφασμένες, ωστόσο κάποια επαγγέλματα φαίνεται πως είναι αποκλειστικά και μόνο για πολύ γερά στομάχια.

Ο ειδικός σε θέματα καριέρας Λόρενς Σάτκιν συνέταξε μια λίστα με τα 10 πιο στρεσογόνα επαγγέλματα στις ΗΠΑ, τα οποία, όπως φαίνεται, δεν είναι πάντα και τα πιο καλοπληρωμένα.

Σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποίησε στην αμερικανική αγορά εργασίας, τα μεγαλύτερα ποσοστά άγχους έχουν οι υπάλληλοι των τηλεφωνικών κέντρων της Αστυνομίας, της Πυροσβεστικής και των ασθενοφόρων. Με μέσο ετήσιο μισθό που αγγίζει τα 34.800 ευρώ, καλούνται να διαχειριστούν ποσοστό άγχους που αγγίζει το 98,5%, ξεπερνώντας ακόμα και αυτό των αναισθησιολόγων, το ποσοστό των οποίων μπορεί να αγγίζει το 98,2%, όμως οι ετήσιες απολαβές τους, ύψους 140.300 ευρώ, τους χρυσώνουν αρκετά το χάπι.

Στην τρίτη και την τέταρτη θέση συναντάμε τα επαγγέλματα των εργαζομένων σε τηλεφωνικό κέντρο και των χορευτών, με ποσοστά άγχους 98,2 και 97% αντίστοιχα, με τις απολαβές των πρώτων να υπολογίζονται στα 34.700 ευρώ ετησίως και των δεύτερων να μην μπορούν να εκτιμηθούν.

Γυναικολόγοι

Οι γυναικολόγοι – μαιευτήρες στις ΗΠΑ, με μέσο ετήσιο μισθό που εκτιμάται ότι αγγίζει τα 189.600 ευρώ, έρχονται στην πέμπτη θέση, με ποσοστό άγχους της τάξης 96,5%, ενώ σχεδόν στα ίδια επίπεδα, 96,2%, κυμαίνεται και το άγχος των χειρουργών, οι οποίοι κερδίζουν 212.000 ευρώ τον χρόνο.

Κυβερνήτες, συγκυβερνήτες και μηχανικοί αεροσκαφών καταλαμβάνουν την έβδομη θέση των πιο στρεσογόνων επαγγελμάτων των ΗΠΑ, με ποσοστό άγχους 95,2% και ετήσιες απολαβές 116.300 ευρώ. Ακολουθούν οι κοινωνικοί λειτουργοί και οι νοσηλευτές του Τμήματος Αιμοληψιών με ποσοστό άγχους 95% και απολαβές ύψους 47.000 και 28.100 ευρώ αντίστοιχα. Η λίστα ολοκληρώνεται με τους αναλυτές δελτίων ειδήσεων, οι οποίοι αμείβονται με 74.500 ευρώ για να διαχειριστούν ποσοστό άγχους που αγγίζει το 94,7%.

ΠΕΤΡΙΝΑ ΚΑΛΑΜΒΟΚΙΔΗ

 

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ