Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Το 2050 ο μισός πλανήτης θα φορά γυαλιά μυωπίας

Με γοργό ρυθμό εξαπλώνεται πανδημία που ωστόσο περνάει απαρατήρητη...

Baby bloom για τον κανακάρη της Μαρίας Καρλάκη

Διπλό όνομα και νησιωτικό location στο baby bloom του...

Στο ίδιο τραπέζι Μαρινάκης και χούλιγκαν

Τον πρόεδρο της ΠΑΕ Ολυμπιακός, εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη, κατονομάζει...

Η Τραϊάνα Ανανία για την υγεία του Δημήτρη Κόκοτα

Tην ώρα που η αγωνία για την υγεία του...

«Υπηρέτρια» η Λετίθια

Μαδρίτη: Το νέο βιβλίο που θα φέρει αναστάτωση στο παλάτι της Μαδρίτης με τις αντιρρήσεις του Χουάν Κάρλος για την επιλογή του διαδόχου (τότε) Φίλιππου

Μαδρίτη: Το νέο βιβλίο που θα φέρει αναστάτωση στο παλάτι της Μαδρίτης με τις αντιρρήσεις του Χουάν Κάρλος για την επιλογή του διαδόχου (τότε) Φίλιππου

Απειλή για τη βασιλική οικογένεια θεωρούσε τη Λετίθια Ορτίθ ο τέως βασιλιάς της Ισπανίας Χουάν Κάρλος, προτού εκείνη παντρευτεί τον πρωτότοκο γιο του Φίλιππο, αποκαλώντας την υποτιμητικά «la chacha», δηλαδή υπηρέτρια, πίσω από την πλάτη της.

ΑΠΟ ΤΗ ΠΕΤΡΙΝΑ ΚΑΛΑΜΑΒΟΚΙΔΗ

Οι αποκαλύψεις που αναμένεται να προκαλέσουν νέα αναστάτωση στο παλάτι της Μαδρίτης προέρχονται από το βιβλίο με τίτλο «The Court of Felipe VI», το οποίο θα κυκλοφορήσει εντός της εβδομάδας στην Ισπανία, με τις υπογραφές των aa 8δημοσιογράφων Ντανιέλ Φορκάδα του site El Confidencial και Αλμπέρτο Λάρντις του El Espanol. Σύμφωνα με τους δύο συγγραφείς, ο Χουάν Κάρλος θεωρούσε τη μέλλουσα νύφη του και νυν βασίλισσα της χώρας «το χειρότερο πράγμα που έχει συμβεί στη βασιλική οικογένεια εδώ και χρόνια» και ήταν πάντα ψυχρός απέναντί της.

Οι λόγοι

Το παρελθόν της ως δημοσιογράφος της τηλεόρασης ξένιζε το παλάτι, το οποίο φημιζόταν για την απόμακρη στάση που τηρούσε απέναντι στα media. Επιπλέον, το γεγονός ότι η Λετίθια προέρχεται από οικογένεια εργαζομένων, με πατέρα οδηγό ταξί και μητέρα συνδικαλίστρια, αποτελούσε ακόμη έναν καλό λόγο για να την αντιπαθεί. «Ο βασιλιάς δεν είδε ποτέ με καλό μάτι την άφιξη μιας δημοσιογράφου σε ένα μέρος που παραδοσιακά αποτελούσε αδιαπέραστο λιμάνι για την τέταρτη εξουσία» αναφέρουν χαρακτηριστικά οι συγγραφείς, προσθέτοντας ότι ο Χουάν Κάρλος διασκέδαζε συχνά τους φίλους του με αστεία σχετικά με την άφιξη της «la chacha» στο παλάτι. Σύμφωνα πάντα με το βιβλίο, όταν το 2003 είχε πληροφορηθεί την επιμονή του γιου του να παντρευτεί τη Λετίθια, είχε πει στους φίλους του ότι «ο Φίλιππος ετοιμαζόταν να καταστρέψει τη μοναρχία».

Αν και οι συγγραφείς του βιβλίου χρεώνουν πολλά κακά στη νυν βασίλισσα της χώρας, όπως η επιθυμία της να ελέγχει όσα δημοσιεύονται για εκείνη, η έλλειψη διπλωματίας απέναντι στους υπαλλήλους της και η έλλειψη σεβασμού απέναντι σε κάποια ζητήματα του στέμματος, παραδέχονται ότι έχει συμβάλει τα μέγιστα στη βελτίωση της δημόσιας εικόνας και την αύξηση της δημοφιλίας της βασιλικής οικογένειας.

24.10.2015 espresso weekend

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Οι καλεσμένες στην επίδειξη του Paris Valtadoros «έσβησαν» τα μοντέλα

Fashion show και στο... front row παρατηρήθηκε στην επίδειξη...

Ο Σταϊκούρας θαυμαστής της sexy Μαρίας Τζινέρη

Δεν ήταν και λίγοι οι παρευρισκόμενοι σε εγκαίνια έργων...