Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

Σαν τρελό… λεωφορείο

Συναγερμός σήμανε χθες το πρωί στα Λιόσια, όταν ένα...

Οικογενειακές στιγμές στα Νότια για τον Σόμμερ και τη σύζυγό του Βαλεντίνη

Οικογενειακές στιγμές στη Γλυφάδα μοιράστηκαν ο Κώστας Σόμμερ και...

Σε ειδικό χώρο και κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας ο φονιάς της...

Κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας μεταφέρθηκε, χθες το μεσημέρι,...

Αυτοκτονία για ΠΑΟΚ, «κυρίαρχος» ο Ολυμπιακός!

ΘΡΙΑΜΒΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ «ΕΡΥΘΡΟΛΕΥΚΟΥΣ» ΣΤΟ ΝΤΕΡΜΠΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΕΚ (4-0) ΚΑΙ «7×7» ΓΙΑ ΤΟ «ΤΡΕΝΟ» ΤΟΥ ΣΙΛΒΑ – ΑΠΩΛΕΙΑ ΒΑΘΜΩΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΟΚ (3-3 ΜΕ ΤΟΝ ΗΡΑΚΛΗ) ΜΕ ΜΟΙΡΑΙΟ ΤΟΝ ΜΠΕΡΜΠΑΤΟΦ

Απόλυτος «κυρίαρχος» της Σούπερ Λίγκας ο Ολυμπιακός. Ξεπέρασε και το εμπόδιο της ΑΕΚ (4-0, στο «Γ. Καραϊσκάκης» το Σάββατο) και έκανε το «7×7». Με αυτή την επίδοση (21β. σε 7 ματς) ο Μάρκο Σίλβα ισοφάρισε τα ρεκόρ των Ντούσαν Μπάγεβιτς και Λεονάρντο Ζαρντίμ στον «ερυθρόλευκο» πάγκο. Με πέναλτι-«φάντασμα» ισοφάρισε ο Λεβαδειακός τον Παναιτωλικό (2-2), ο Ατρόμητος επέστρεψε στις νίκες με μεγάλο «διπλό» στη Βέροια (1-0), ενώ στην Τρίπολη ο Αστέρας και η Ξάνθη μοιράστηκαν βαθμούς και εντυπώσεις. Εύκολα κέρδισε ο Πλατανιάς τον ουραγό Πανθρακικό (4-0) και ο Πανιώνιος την Καλλονή (2-0). Μάλιστα οι Νεοσμυρνιώτες κάνουν εντυπωσιακή εκκίνηση στη σεζόν, έχοντας 13 βαθμούς με ρεκόρ 4-1-2. Χωρίς νικητή το ντέρμπι της Θεσσαλονίκης ανάμεσα σε Ηρακλή και ΠΑΟΚ (3-3).

«ΚΟΚΚΙΝΟ» ΤΟ ΝΤΕΡΜΠΙ: Με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Ιντέγιε, που, μεταξύ άλλων, πέτυχε ένα γκολ (70’) και «μοίρασε» μία ασίστ (78’), ο Ολυμπιακός κέρδισε (4-0) προχθές στο ντέρμπι με την ΑΕΚ στο κατάμεστο «Γεώργιος Καραϊσκάκης». Ο Μποτία, με κεφαλιά, ύστερα από εκτέλεση κόρνερ του Ντομίνγκες, άνοιξε το σκορ για τους «ερυθρόλευκους» στο 28’, ενώ ο Φορτούνης πέτυχε τα άλλα δύο γκολ (78’ στην πρώτη του επαφή με την μπάλα και στο 90’+4’ με πέναλτι που κέρδισε ο Ερνάνι). Στους «κιτρινόμαυρους», οι οποίοι φώναξαν για επιθετικό φάουλ στην φάση του πρώτου γκολ, καθώς και για τρεις (21’, 31’, 68’) λανθασμένες υποδείξεις οφσάιντ, κόστισε και η αντικατάσταση του αμυντικού χαφ Σιμόες από τον επιθετικογενή Αργεντινό Ντιέγκο Μπουονανότε (63’). Μετά την αλλαγή αυτή του Τραϊανού Δέλλα, η «Ενωση» «κόπηκε» στη μέση, έγινε πιο «ευάλωτη» αμυντικά και, μοιραία, γνώρισε βαριά ήττα στο Φάληρο. Στο μεταξύ, τόσο κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης, όσο και στα αποδυτήρια, υπήρξαν αρκετές εντάσεις με τους ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων.

«ΕΜΦΡΑΓΜΑ» ΣΤΟ 92’!: Σε ματς «γκραν γκινιόλ» ο ΠΑΟΚ άφησε βαθμούς στην έδρα του Ηρακλή (3-3). Στην πρώτη ουσιαστική επίθεσή του, ο Ηρακλής κέρδισε το κόρνερ και ο Μακρής, μετά την εκτέλεσή του, έκανε την προβολή και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα (1-0). Ο ΠΑΟΚ έφερε στα «ίσια» το παιχνίδι στο 35’ με κεφαλιά του Πέλκα (1-1), αλλά ο Βέλλιος «χτύπησε» στο 43’. Μετά από τραγικό λάθος σε γύρισμα του Σάμπο, ο Βέλλιος μπήκε ενδιάμεσα και, αφού πήρε την μπάλα, πλάσαρε σωστά απέναντι στον Ολσεν (2-1). Καλύτερα μπήκε στο δεύτερο ημίχρονο ο ΠΑΟΚ, και κατάφερε να ισοφαρίσει τον Ηρακλή στο 65’. Ο Ντίμιταρ Μπερμπάτοφ «έγραψε» το 2-2 με κοντινή προβολή έπειτα από στραβοκλοτσιά του Αθανασιάδη προς την εστία. Ο ΠΑΟΚ στο 77’ πέτυχε την ανατροπή! Ο Γιώργος Τζαβέλλας βρήκε δίχτυα με απευθείας εκτέλεση φάουλ και, κάνοντας το 3-2, όλοι θεώρησαν ότι ο ΠΑΟΚ θα ήταν ο νικητής! Ομως ο Ηρακλής δεν είχε πει την τελευταία του λέξη. Ο Μπερμπάτοφ έχασε πέναλτι στο 90′ για το 4-2 και στο 92′ ο «Γηραιός» ισοφάρισε με κεφαλιά του Μπαρτολίνι!

Επαιρνε αναβολή από παιχνίδι σε παιχνίδι, ωστόσο η «Turkish Airlines» έκανε… πρεμιέρα χθες. Τα μπάνερ της τουρκικής αεροπορικής εταιρίας είχαν τοποθετηθεί πίσω από τους πάγκους των δύο ομάδων αλλά και πίσω από τις δύο εστίες.

«ΔΙΠΛΟ» ΜΕ ΛΕ ΤΑΛΕΚ: Ενα γκολ έκρινε τη συνάντηση της Βέροιας, και επιτεύχθηκε από την πλευρά του Ατρομήτου, που, με αυτή του νίκη, κατάφερε να σπάσει το σερί των τεσσάρων συνεχόμενων ηττών του (στο πρωτάθλημα), γεγονός που είχε σκορπίσει την απογοήτευση στο στρατόπεδο της ομάδας του Περιστερίου. «Μακάρι να μπορούσαμε να συνδυάσουμε το καλό ποδόσφαιρο με νίκες. Πλέον κοιτάμε μόνο τα αποτελέσματα» δήλωσε ο Μιχάλης Γρηγορίου, ενώ ο τεχνικός της Βέροιας, Γιώργος Γεωργιάδης, έδωσε συγχαρητήρια στον Ατρόμητο, που ήταν ανώτερος της ομάδας της Ημαθίας. Ο Αντονι Λε Ταλέκ σημείωσε το μοναδικό γκολ (ένα λάθος του Μαραγκού, το οποίο εκμεταλλεύτηκε ο Πίτου Γκαρσία, ο οποίος έδωσε «έτοιμο» γκολ στον Γάλλο, που σκόραρε προ κενής εστίας στο 46’), σε ένα παιχνίδι που είχε εξαιρετικό ρυθμό και πολλές φάσεις στο πρώτο, κυρίως, ημίχρονο (μεταξύ αυτών, δοκάρι για τους φιλοξενούμενους σε πλασέ του Μπρίτο στο 29’). Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν μετά το γκολ, αλλά δεν κατάφεραν να παραβιάσουν την εστία του Γκορμπούνοφ.

ΜΟΙΡΑΣΙΑ: «Γεμάτο» ματς παρακολούθησαν όσοι βρέθηκαν χθες στο «Θεόδωρος Κολοκοτρώνης», όπου ο Αστέρας Τρίπολης έμεινε στο 1-1 με την Ξάνθη. Οι γηπεδούχοι ανέλαβαν την πρωτοβουλία των κινήσεων, με τον Μπερτόλιο να στέλνει την μπάλα στο δοκάρι στο 26’, με εκτέλεση φάουλ, ενώ την ίδια κατάληξη είχε και το πέναλτι του Παπαδόπουλου στο 32’. Στην επόμενη φάση πάντως, ο Σκούρτης «έγραψε» το 1-0 (διαγώνιο σουτ έπειτα από εξαιρετική πάσα του Μπερτόλιο), σκορ το οποίο εν πολλοίς «απέδωσε δικαιοσύνη», βάσει της εικόνας των δύο ομάδων στο πρώτο ημίχρονο. Στο ξεκίνημα της επανάληψης, και δη στο 50ό λεπτό, ο Παπαδόπουλος έχασε καλή ευκαιρία για το καθοριστικό 2-0 και η… τιμωρία ήρθε αρχικά στο 55’ με την αποβολή του Εντερσον, και, ακολούθως, στο 68’ με την ισοφάριση του Νιέτο (εξαιρετικό πλασέ από πολύ δύσκολη γωνία). Παρά τον πολύ καλό ρυθμό των τελευταίων λεπτών, το ματς δεν ξέφυγε από το «Χ», με τους Αρκάδες να μένουν δίχως νίκη για 3ο σερί ματς πρωταθλήματος (0-2-1) και τους ακρίτες για 4ο (0-2-2).

«ΑΓΓΛΙΚΟ» ΜΑΤΣ: Παιχνίδι αγγλικού πρωταθλήματος θύμισε το Λεβαδειακός-Παναιτωλικός, το οποίο ολοκληρώθηκε χωρίς νικητή (2-2). Οι Αγρινιώτες, στο ντεμπούτο του Γιάννη Ματζουράκη, προηγήθηκαν 2-0 με «χτυπήματα» του Μαρκόσφκι (11’, 20’), ωστόσο δεν μπόρεσαν να διατηρήσουν το προβάδισμα των δύο τερμάτων. Ο Γιακουμάκης, με σουτ στην κίνηση, μείωσε σε 2-1 στο 40’ για την ομάδα της Λιβαδειάς, ενώ η ισοφάριση ήρθε στο δεύτερο ημίχρονο με ανύπαρκτο πέναλτι του Μάντζιου (που κέρδισε ο ίδιος) στο 47’. Τα πράγματα έγιναν ακόμη πιο δύσκολα για τους φιλοξενούμενους, που πιέστηκαν αρκετά από το 69’ και μετά, όταν και συνέχισαν με δέκα παίκτες, λόγω αποβολής του Ντιέγκο Μπεχαράνο (με δεύτερη κίτρινη μετά από αψιμαχία που είχε με τον Γιάχιτς). Η ισοπαλία εν τέλει δεν ικανοποίησε κανέναν. Ανακοίνωση κατά της διαιτησίας εξέδωσε η ΠΑΕ Παναιτωλικός. «Τα εγκλήματα συνεχίζονται από ομογάλακτους της ίδιας “σχολής”. Τιμωρία θα υπάρξει;» αναρωτιέται.

ΕΚΑΝΕ «ΣΕΦΤΕ»: Σε περίπατο μετέτρεψε το «ντέρμπι» με τον Πανθρακικό ο Πλατανιάς. Εχοντας σημειώσει, έως τη συμπλήρωση μισής ώρας παιχνιδιού, όσα γκολ είχε πετύχει τις πρώτες έξι αγωνιστικές (τρία), επιβλήθηκε των «πράσινων» της Κομοτηνής με το εμφατικό 4-0, υποχρεώνοντας τον προπονητή τους Δημήτρη Ελευθερόπουλο να δηλώσει: «Με αυτή την εικόνα που παρουσίασαμε, δεν ανήκει κανείς από εμάς στη Σούπερ Λίγκα!» Από τα τέσσερα τέρματα ξεχωρίζει το δεύτερο που σημείωσε ο Λούκα Μιλούνοβιτς (με σουτ στην κίνηση, μετά από ασίστ του Γουνδουλάκη, έστειλε την μπάλα στη γωνία του Αθανασιάδη), ενώ ο Πανθρακικός, που προβλημάτισε για μια ακόμη φορά με την εμφάνισή του, είχε μεγάλη διπλή ευκαιρία στο 30’.

ΣΟΥΠΕΡ ΜΠΑΚΑΣΕΤΑΣ: Ο Πανιώνιος νίκησε 2-0 την ακίνδυνη Καλλονή με «υπογραφή» Μπακασέτα. Ο 22χρονος επιθετικός σκόραρε δύο φορές και έφτασε τα πέντε γκολ στο πρωτάθλημα, όσα είχε πετύχει τις προηγούμενες δύο σεζόν με Αστέρα και Αρη. «Ανοιξε» το σκορ στο 11’ και «κλείδωσε» το τρίποντο με το 2-0 στο 68’, με τους «κυανέρυθρους» να κάνουν και άλλες φάσεις. Η Καλλονή ρίσκαρε στο τέλος, προσπάθησε να βγει στην επίθεση, αλλά το μόνο που κατάφερε ήταν το δοκάρι του Μανούσου στο 92’. Οι «κυανέρυθροι» ανέβηκαν στους 13 βαθμούς και «έσπασαν» την αρνητική παράδοση που είχαν κόντρα στους «νησιώτες», τους οποίους και νίκησαν για πρώτη φορά μετά από τέσσερις αγώνες στην Α’ Εθνική (μετρούσαν 0-1-3). Παράλληλα, το αήττητο σερί στη Νέα Σμύρνη έφτασε τους 15 αγώνες. Στον αντίποδα, η Καλλονή παρέμεινε στις τελευταίες θέσεις της βαθμολογίας, ενώ, μετά από τρεις εκτός έδρας αποστολές, δεν έχει σκοράρει. Οι οργανωμένοι οπαδοί του Πανιωνίου κρέμασαν πανό που έγραφε: «Κάρτα, ΑΜΚΑ, φακέλωμα, ΑΦΜ… είναι ελεύθεροι πολίτες οι οπαδοί;»

Ιβάν Σαββίδης: «Προτιμώ την πρόληψη από την καταστολή» 

«Ανήκω στην κατηγορία ανθρώπων οι οποίοι προτιμούν την πρόληψη και όχι την καταστολή. Γιατί να κάψεις τα μαγαζιά των ανθρώπων εφόσον έχεις τη δυνατότητα να αφαιρέσεις το δικαίωμα από έναν διαιτητή να σφυρίζει; Γιατί να καταφεύγεις σε τέτοια εγκλήματα; Για να τους τρομάξεις όλους;» Αποκαλυπτικός ο Ιβάν Σαββίδης και, σε συνέχεια της συνέντευξής του (στο sdna.gr) απαντά σε σχετικό με το πρωτάθλημα ερώτημα («Υπάρχουν πολλοί Eλληνες που θα αναρωτιούνται πώς πιστεύετε ότι μπορείτε να κερδίσετε το πρωτάθλημα αν δεν παίξετε κι εσείς το παιχνίδι όπως οι άλλοι»): «Εμείς και στην Αθήνα νιώθουμε σαν να είμαστε στο σπίτι μας, κι έτσι θα είναι πάντα. Εκείνοι που επιτρέπουν τέτοιες άνομες πράξεις παντού θα αισθάνονται ότι είναι ξένοι. Αυτή είναι η κύρια διαφορά του ΠΑΟΚ. Ο ΠΑΟΚ είναι παντού στο σπίτι του. Παντού. Εμείς φοβόμαστε μόνο τη δική μας συνείδηση και τον Κύριο Ιησού Χριστό».

Παναθηναϊκός: Με τον Μπεργκ στην αποστολή κόντρα σε ΠΑΣ 

Ο Μάρκους Μπεργκ συμπεριελήφθη στην αποστολή (21 παίκτες) για τον απογευματινό (17.15, Novasports 1) αγώνα με τον ΠΑΣ Γιάννινα στη Λεωφόρο, όπως είχε… προαναγγείλει ο Γιάννης Αναστασίου. Ο Σουηδός, ο οποίος είχε τραυματιστεί σε αγώνα με την εθνική ομάδα της χώρας του, ξεπέρασε το πρόβλημα και τέθηκε στη διάθεση του προπονητή του, ωστόσο δεν είναι βέβαιο ότι θα ξεκινήσει. Στην αποστολή και ο Νίνης.

Την Παρασκευή ο Αναστασίου υποστήριξε ότι ο Εσιέν πηγαίνει πολύ καλά, και είναι πιθανό στα τέλη της εβδομάδας να προπονηθεί με την υπόλοιπη ομάδα. «Με υπομονή και επιμονή τα προβλήματα λύνονται» είπε χαρακτηριστικά. Χθες εκφράστηκε (συγκρατημένη) αισιοδοξία πως ο Γκανέζος ίσως τεθεί στη διάθεση του προπονητή του στο ματς με την ΑΕΚ. Οσον αφορά τον Βέμερ, ξεκινά προπονήσεις, και αναμένεται να είναι έτοιμος για την Τούμπα.

{{-PCOUNT-}}17{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

«Ολα στον αέρα» από τη Ζευγαρά

Η Λένα Ζευγαρά, η οποία παρασύρει με τις ερμηνείες...

Κατερίνα Λιόλιου: Αυτός είναι ο νέος της σύντροφος

Το «Κατερινάκι του» είναι η αγάπη του! Το τελευταίο...

Τελετές σατανισμού στη «σκιά» του ιερού βράχου της Ακρόπολης

Μια πολύ ιδιαίτερη καταγγελία έφτασε πριν από λίγες μέρες...

«Σύμμαχος» του Καρβέλα ο Λαζόπουλος

Τη περιβόητη συνέντευξη του Νίκου Καρβέλα στη Νίκη Λυμπεράκη...

Μπαμ στην TV με τη Μαρίνα του «Σκορπιού» και την Πέπη Τσεσμελή

Ολη η αλήθεια για την απολυμένη εργαζόμενη του music...

Νοσοκόμα επιστρέφει στις ταινίες πορνό έπειτα από 15 χρόνια αποχής…

Επιστρέφει στις «ρίζες» της η 38χρονη Σάντι Σάμερς, που...