ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΤΑΥΛΙΣΜΟ ΣΤΟ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ ΜΕΛΕΤΗΡΟΣ ΡΟΜΑ

Πραγματικότητα έκανε το όνειρό του ένας νεαρός Ρομά, που ζούσε υπό άθλιες συνθήκες σε καταυλισμό της Κεφαλλονιάς, καθώς κατάφερε να εισαχθεί στο Παιδαγωγικό Τμήμα του Πανεπιστημίου Πατρών

Πραγματικότητα έκανε το όνειρό του ένας νεαρός Ρομά, που ζούσε υπό άθλιες συνθήκες σε καταυλισμό της Κεφαλλονιάς, καθώς κατάφερε να εισαχθεί στο Παιδαγωγικό Τμήμα του Πανεπιστημίου Πατρών! Ο 19χρονος Διονύσης δεν διέθετε χρήματα για να αρχίσει τις σπουδές του, αλλά είχε την πολύτιμη βοήθεια όλων όσοι γνώριζαν την προσπάθεια που έκανε, όπως το Λύκειο Κεραμείων Αργοστολίου.

Μάλιστα, η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αργοστολίου έστειλε άμεσα επιστολή στον Δήμο Πάτρας, ζητώντας να τον αναλάβει η κοινωνική υπηρεσία, προκειμένου να σπουδάσει δίχως να έχει να αντιμετωπίσει προβλήματα στέγασης, σίτισης και ένδυσης. Πράγματι, η ευαισθητοποίηση ήταν άμεση και στον Διονύση χορηγήθηκε κάρτα για φαγητό, ενώ κινήθηκαν οι διαδικασίες για να του εξασφαλιστεί δωμάτιο στη Φοιτητική Εστία Πατρών, κάτι που επίσης έγινε.

Ο Διονύσης έζησε όλα τα παιδικά χρόνια του σε καταυλισμό. Τα τελευταία χρόνια, η οικογένειά του είχε κατάφερε να μπει σε σπίτι με ένα πρόγραμμα κοινωνικής παροχής, όπου ο νεαρός είχε καλύτερες συνθήκες για να μπορεί να διαβάζει. Από μικρός, εξάλλου, είχε κλίση στα γράμματα και τελείωσε με ευκολία το δημοτικό, το γυμνάσιο και το Βαλλιάνειο Γενικό Λύκειο Κεραμείων Κεφαλλονιάς.

Επειτα έδωσε πανελλαδικές εξετάσεις, συγκεντρώνοντας υψηλή βαθμολογία, για να περάσει στο Παιδαγωγικό Τμήμα του Πανεπιστημίου Πατρών, ενώ έχει διακριθεί και σε λογοτεχνικούς διαγωνισμούς!

24.10.2015 espresso weekend

 

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ