Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024

Πάνος Καλίδης: «Πιστεύω ότι δεν είμαι καλός πατέρας»

Ο Πάνος Καλίδης παραχώρησε μια συνέντευξη στην εκπομπή «Πάμε...

«Σασμός»: Nέο απειλητικό σημείωμα για Μαθιό και Βασιλική!

Όσα θα δούμε στο αποψινό επεισόδιο του «Σασμού».Το νέο...

Μπο: «Θέλω να γίνω μπαμπάς και να κάνω τη δική μου οικογένεια...

Ο Μπο παραχώρησε μια συνέντευξη στην εκπομπή «Mega Καλημέρα»....

Οι ΟΠΑΠ Champions καλωσορίζουν τη Γεωργία Δεσπολλάρη

Η νεαρή αθλήτρια στίβου είναι το 12ο μέλος του...

Οι «σκληροί» του LAPD στην Αθήνα

Ειδικοί της αστυνομίας του Λος Αντζελες αποκαλύπτουν τις σχέσεις κακοποίησης ζώων και ενδοοικογενειακής βίας

Ειδικοί της αστυνομίας του Λος Αντζελες αποκαλύπτουν τις σχέσεις κακοποίησης ζώων και ενδοοικογενειακής βίας

Συγκλονιστικά στοιχεία για τη στενή σχέση ανάμεσα στην κακοποίηση ζώων και την ενδοοικογενειακή βία αποκαλύπτουν οι ειδικοί της Μητροπολιτικής Αστυνομίας του Λος Αντζελες. Οι «σκληροί» του LAPD ήρθαν στη χώρα μας μαζί με μια εισαγγελέα από τη Βιρτζίνια για να μοιραστούν με τους Ελληνες αστυνομικούς την εμπειρία τους από τα εγκλήματα εις βάρος των ζώων, που αποτελούν προθάλαμο για εγκλήματα εις βάρος ανθρώπων.

Η αστυνόμος Α’ Kelly Mulldorfer είναι ένα από τα εμπειρότερα στελέχη του LAPD με υπηρεσία 34 χρόνων και αρμοδιότητα, μεταξύ άλλων, σε θέματα κακοποίησης ζώων, διαχείρισης κινδύνων, ψυχολογικής αξιολόγησης, καταπολέμησης πορνείας και εμπορίας ανθρώπων. Μαζί της έχει έρθει ένας αξιωματικός με πείρα στη βαριά παραβατικότητα, ο επιθεωρητής Hector Sanchez.
 

3 55

Πρόκειται για έναν από τους «αδιάφθορους» του LAPD με ευδόκιμη προϋπηρεσία πέντε ετών και εξειδίκευση στη διαλεύκανση σεξουαλικών εγκλημάτων, καθώς έχει διερευνήσει περισσότερες από 100 υποθέσεις σχετικές με σεξουαλική εκμετάλλευση ανηλίκων και ενηλίκων και εμπορία ανθρώπων. Τους δύο ενστόλους συνοδεύει η ανώτερη πολιτειακή εισαγγελέας Michelle Welch, διευθύντρια της Μονάδας Δικαίου των Ζώων στην πολιτεία της Βιρτζίνια, με βραβεία για τη δράση της στην προστασία των ζώων. Η ίδια έχει οδηγήσει στη Δικαιοσύνη κυκλώματα που ασχολούνταν με παράνομη εκτροφή κατοικιδίων, κοκορομαχίες και κυνομαχίες.

4 23

Οι τρεις Αμερικανοί έδωσαν χθες συγκλονιστικά στατιστικά στοιχεία για τη στενή σχέση ανάμεσα στην κακοποίηση ζώων και την ενδοοικογενειακή βία στις ΗΠΑ, σε ημερίδα που οργάνωσαν η ΕΛ.ΑΣ., η Πανελλήνια Φιλοζωική Ομοσπονδία και ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός «Συμμαχία για την Ελλάδα», που σηματοδοτεί την έναρξη της συνεργασίας ΕΛ.ΑΣ. και LAPD! Οπως είπαν, το 85% των γυναικών και το 63% των παιδιών που φιλοξενούνται σε καταφύγια κακοποιημένων αναφέρουν περιστατικά κακοποίησης ζώων στο σπίτι τους.

6 10

Επιπλέον, το 71% των γυναικών στα καταφύγια είπε ότι ο ίδιος άνδρας που τις κακοποίησε σκότωσε ή τραυμάτισε το κατοικίδιο. Ακόμα πιο ανατριχιαστικό είναι το γεγονός ότι στο 88% των νοικοκυριών που αντιμετωπίζει κατηγορία κακομεταχείρισης ζώου υπάρχουν παιδιά που έχουν κακοποιηθεί! Από την άλλη, το 32% των παιδιών που έχουν κακοποιήσει το κατοικίδιό τους έχει υποστεί ενδοοικογενειακή βία ή την έχει δει να εκδηλώνεται στην οικογένεια.

«Δεν είναι τόσο δύσκολο να ξεπεραστεί αυτή η λεπτή γραμμή και να περάσουμε από την κακοποίηση των ζώων στην κακοποίηση των ανθρώπων» είπε η αστυνόμος Mulldorfer και πρόσθεσε: «Εχουμε αρχίσει να διερευνάμε όλα τα περιστατικά κακοποίησης και σκληρής βίαιης μεταχείρισης ζώων. Αλλεπάλληλες φορές έχουμε βρει ότι υπάρχουν και πάρα πολλά παράλληλα εγκλήματα, που αφορούν μανιακούς δολοφόνους, σεξουαλική κακοποίηση παιδιών και πολλά άλλα πολύ βίαια εγκλήματα». Κραυγαλέο παράδειγμα αποτελεί ο κατά συρροήν δολοφόνος, απαγωγέας, βιαστής και νεκρόφιλος Ted Bundy, που σκότωσε δεκάδες γυναίκες τη δεκαετία του ’70 στις ΗΠΑ. Οπως αποκαλύφθηκε, είχε μεγαλώσει με τον παππού του, που τον ανέθρεψε βάζοντάς τον να βλέπει τη θανάτωση ζώων.

140 συλλήψεις εντός του 2015

5 9

Παρών στην εκδήλωση ήταν ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ., αντιστράτηγος Δημήτριος Τσακνάκης, που ανέφερε ότι η κακοποίηση των ζώων «σχετίζεται άμεσα με το σύνολο σχεδόν των έκνομων και βίαιων συμπεριφορών» και αποτελούσε ανέκαθεν «σημάδι παθολογίας των πιο βίαιων παραβατών».

Συνοψίζοντας τη δράση της αστυνομίας για την προστασία των ζώων ανέφερε ότι από την αρχή του χρόνου έως το τέλος Οκτωβρίου οι αστυνομικοί δέχτηκαν 950 καταγγελίες για κακοποίηση, βασανισμό ή θανάτωση ζώων, επιλήφθηκαν 833 περιπτώσεων, βεβαίωσαν 469 παραβάσεις, συνέλαβαν 140 άτομα και σχημάτισαν 767 δικογραφίες.

Δείτε παρακάτω τις φωτογραφίες:


14.10.2015 espresso weekend 260x320

{{-PCOUNT-}}18{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

«Ολα στον αέρα» από τη Ζευγαρά

Η Λένα Ζευγαρά, η οποία παρασύρει με τις ερμηνείες...

Η περιπέτεια του πατέρα του Τζέιμς Καφετζή

Ποιος Τζέιμς; Ο πατέρας του, ο Λευτέρης, είναι ο...

Διπλός Λιάγκας στον ΑΝΤ1

Ο Γιώργος Λιάγκας όλα τα σφάζει, όλα τα μαχαιρώνει!...

Οι αστρολογικές προβλέψεις της ημέρας για την Τετάρτη 17 Απριλίου

ΚΡΙΟΣ: Πολλά είναι αυτά που θα λειτουργήσουν θετικά στη...

Cool στο κέντρο της Αθήνας ο Μπισμπίκης

Η νέα ταινία του Γιάννη Οικονομίδη «Σπασμένη φλέβα» άρχισε...

Η μισή ελληνική τηλεόραση (από παρουσιαστές μέχρι ηθοποιούς) φλερτάρει με την Ευρωβουλή!

«Φώτα, κάμερα, πάμε!» είναι το σύνθημα των ευρωεκλογών 2024...