Το μυστικό ραντεβού των βιαστών

Ο Roosh V, ιδρυτής του blog Return of the Kings και υπέρμαχος της σεξουαλικής κακοποίησης γυναικών, ετοίμαζε event σε 43 χώρες για άντρες που θέλουν να είναι «βασιλιάδες»

Η Επιστροφή των Βασιλιάδων, event που ήταν προγραμματισμένο για σήμερα σε 43 χώρες και θα έφερνε κοντά άνδρες που, αν μη τι άλλο, δεν φέρονται στις γυναίκες σαν να είναι βασίλισσες, ακυρώθηκε, αφού προηγουμένως είχε προκαλέσει συναγερμό στις Αρχές αλλά και σε οργανώσεις προάσπισης των δικαιωμάτων των γυναικών που προειδοποιούσαν για μπαράζ βιασμών.

Ο Roosh V, ο διοργανωτής που στο παρελθόν έχει προκαλέσει αντιδράσεις με τοποθετήσεις του που χαρακτηρίζονται υπερασπιστικές για τους βιασμούς γυναικών, ακύρωσε όλες τις συναντήσεις με ανάρτηση στο blog του, με την οποία ζητούσε συγγνώμη σε όσους απογοήτευσε με την απόφασή του.

«Δεν μπορώ πια να εγγυηθώ την ασφάλεια της ιδιωτικότητας των ανδρών που θα παραστούν σε αυτές τις συναντήσεις στις 6 Φεβρουαρίου, κυρίως επειδή δεν έχουμε πια χρόνο να δημιουργήσουμε όρους ιδιωτικότητας. Αν και δεν μπορούμε να σταματήσουμε τους άνδρες που θέλουν να συναντηθούν με άλλους ιδιωτικά, δεν θα υπάρξουν επίσημες συναντήσεις Return of the Kings» διευκρίνισε ο κατά κόσμον Ντάριους Βαλιζάντεχ. Σύμφωνα με το Snopes.com, το επίσημο site της ομάδας Return of the Kings, αυτή ουδέποτε παρότρυνε για βιασμούς γυναικών την ημέρα που θα διοργανώνονταν οι συναντήσεις.

«Να γίνουν νόμιμοι»

Ωστόσο, όπως σχολιάζουν αμερικανικά sites, η σελίδα αναρτά συχνά πυκνά υλικό που έχει να κάνει με βιασμούς, συμπεριλαμβανομένης και της άποψης ότι ο βιασμός των γυναικών σε ιδιωτικούς χώρους θα πρέπει να θεωρείται νόμιμος! «Αν ο βιασμός γίνει νόμιμος, όπως προβλέπει η πρότασή μου, μια γυναίκα θα μπορεί να προστατεύει το σώμα της με τον ίδιο τρόπο που προστατεύει την τσάντα και το κινητό της» ήταν ένα χαρακτηριστικό επιχείρημα από αυτά που χρησιμοποίησε στη σχετική ανάρτησή του μέσα στο 2015 ο Βαλιζάντεχ.

Η γνωστοποίηση των προγραμματισμένων events που προωθούνταν μέσω της σελίδας της οργάνωσης στο facebook αλλά και λογαριασμών στο twitter οδήγησε στη δημιουργία σελίδων που καλούσαν σε οργανωμένες αντιδράσεις εναντίον των οπαδών του «γκουρού του βιασμού», όπως τον χαρακτηρίζουν.

Μάλιστα, στο κάλεσμα που είχε αναρτηθεί στη σελίδα της ομάδας δίνονταν σαφείς οδηγίες στα μέλη για το π;vς θα έπρεπε να διαχειριστούν όσους αντιδρούν, τόσο αυτούς που βρίσκονται σε υστερία και φωνάζουν όσο και τους πιο αποφασισμένους για δράση που θα μπορούσαν ενδεχομένως να τους επιτεθούν.

Μεταξύ άλλων, συμβούλευαν όσους θα προσέρχονταν στις συναντήσεις να «αγνοούν» τους φωνασκούντες, ενώ, αν τους πλησιάσουν δημοσιογράφοι, να μην απαντήσουν σε ερωτήσεις και απλά να χαιρετίσουν πολιτισμένα.

Οδηγίες είχαν δοθεί ακόμα και για το dresscode. «Το business casual είναι το στιλ της συνάντησης. Ούτε φτηνά μπλουζάκια με logo ούτε σκισμένα τζιν ούτε βαμμένα μάτια. Ντυθείτε σαν άνδρες».

Τέλος, όσον αφορά το φλέγον ζήτημα, τις γυναίκες, η συμβουλή ήταν η εξής: «Μην πλησιάζετε γυναίκες. Αν αυτές σας πλησιάσουν, πάρτε το τηλέφωνό τους και επικοινωνήστε μαζί τους την επόμενη εβδομάδα».

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ