Φεύγει και αφήνει πίσω του 185.000 ευρώ

Παραίτηση Κολλιόπουλου από το ΤΧΣ.

«Ορφανά» μένουν 185.000 ευρώ σε ετήσια βάση μετά τη χθεσινή παραίτηση του αναπληρωτή διευθύνοντος συμβούλου του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας Μάριου Κολλιόπουλου, τα οποία ευχόμαστε να μη βρουν σύντομα… γονική στοργή!

Ο κ. Κολλιόπουλος, με απόφαση του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, λάμβανε ετήσιες αποδοχές της τάξης των 185.000 ευρώ! Αν μη τι άλλο, πρόκειται για υπέρογκο ποσό που δεν συνάδει με την τρέχουσα δημοσιονομική κατάσταση και σίγουρα ο μέσος εργαζόμενος δεν πρόκειται να δει ούτε στα πιο τρελά του όνειρα. Αυτό που ελπίζουν πολλοί τώρα είναι να μη βρεθεί αντικαταστάτης, προκειμένου να γλιτώνει το κράτος 185.000 ευρώ κάθε χρόνο. Αλλωστε ο κ. Κολλιόπουλος ήταν αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος, που σημαίνει ότι με λίγη προσπάθεια θα μπορούσε να φέρει εις πέρας το έργο και μόνη της η διευθύνουσα σύμβουλος Αναστασία Σακελλαρίου, η οποία -παρεμπιπτόντως- αμείβεται με 215.000 ευρώ ετησίως.

Σύμφωνα με πληροφορίες πάντως, ο κ. Κολλιόπουλος αναγκάστηκε να παραιτηθεί λόγω αντιπαραθέσεων που είχε με την κ. Σακελλαρίου. Μόνο ευτυχής δεν μπορεί να είναι ο υπουργός Οικονομικών με τον θεσμό του εν λόγω ταμείου, καθώς έχει αποδιοργανωθεί πλήρως. Αρχικά είχε αποχωρήσει ο πρόεδρος του ΤΧΣ, Πολ Κόστερ, τώρα ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος, ενώ την αποχώρησή του σχεδιάζει τους προσεχείς μήνες και ο Pierre Mariani που μετέχει σε βασικές επιτροπές του Ταμείου.

Γ. ΣΑΡΡΗΣ

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ