Τετάρτη, 8 Μαΐου, 2024

Με τα νέα αμόρε Βασάλος και Βαλαβάνη

Στην Κρήτη με τον νέο της σύντροφο η Ευρυδίκη...

Αγκαλιτσες για in love ζευγαρακια

Φωτογραφημένες αγκαλιές για δύο ακριβοθώρητα ζευγάρια της εγχώριας showbiz!...

Πρόβα καλοκαιριού από τη showbiz

Πρόβα καλοκαιριού για τα «καυτά» κορίτσια της showbiz, που...

Οσα συνέβησαν μέσα και έξω από το φετινό Met Gala στη Νέα...

«Παρέλαση» με τα γυμνά κορμιά τους έκαναν οι διασημότερες...

Διπλοθεσίτης με το… ζόρι

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος ανέλυσε τους λόγους που τον ανάγκασαν να μπει στη κυβέρνηση, ενώ βρήκε και πού κρύβεται ο… διάβολος.

Με το… ζόρι (ίσως να τον πήγαν σηκωτό στο Μαξίμου) μπήκε στην κυβέρνηση ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος και έγινε αντιπρόεδρος και υπουργός Εξωτερικών. Αυτό εκμυστηρεύτηκε στα μέλη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματός του, η οποία συνεδρίασε χθες.

«Το ΠΑΣΟΚ έπρεπε να λειτουργήσει ως πυλώνας της χώρας. Αποδείχθηκε στην πράξη ότι είναι εγγυητής της πολιτικής και κυβερνητικής σταθερότητας» δήλωσε χαρακτηριστικά προσθέτοντας ότι οι διαφορές με τη Νέα Δημοκρατία «είναι ισχυρές και προφανείς, αλλά συνεργαζόμαστε λόγω εθνικής ανάγκης». Ο κ. Βενιζέλος σημείωσε επίσης ότι όχι απλώς δεν θέλει να στηθούν σύντομα κάλπες, αλλά είναι πεπεισμένος ότι η κυβέρνηση θα εξαντλήσει την τριετία που έχει μπροστά της, καθώς οι στιγμές δεν προσφέρονται για «παιχνίδια εκλογών».

Οσον αφορά την πολυσυζητημένη Προγραμματική Συμφωνία, άφησε να εννοηθεί ότι υπάρχει κατ’ αρχήν πολιτική συμφωνία του ίδιου με τον Αντώνη Σαμαρά και ότι λίαν συντόμως θα εξειδικευτεί. «Η συμφωνία μας δεν θα είναι ένα ρητορικό κείμενο, αλλά ένα πολιτικό κείμενο. Γι’ αυτό χρειάζεται δουλειά, επιμονή και σημασία στη λεπτομέρεια. Γιατί… εκεί κρύβεται ο διάβολος», όπως είπε. Παράλληλα επιτέθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας ότι είναι σε στρατηγικό αδιέξοδο και η στάση που κρατάει αποτελεί ασέβεια μπροστά στις μεγάλες θυσίες του λαού.

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης δεν μπορούσε όμως να αφήσει ασχολίαστες και τις προ ημερών δηλώσεις Βορίδη από το βήμα του συνεδρίου της Ν.Δ. (ότι για τη σημερινή κατάσταση φέρουν μεγάλη ευθύνη οι επιλογές του Ανδρέα Παπανδρέου), καθώς και του Βύρωνα Πολύδωρα για συνεννόηση όλων των κομμάτων, ακόμη και της Χρυσής Αυγής. Οπως τόνισε, «δεν περιμένουμε πιστοποιητικά ιστορικών φρονημάτων ή δημοκρατικής και κοινωνικής επιτυχίας από κανέναν κ. Βορίδη, από κανέναν κ. Πολύδωρα. Από κανέναν. Αυτά τα έχει δώσει ο λαός, το έθνος, η μνήμη του, η Ιστορία του. Και τους ευχαριστούμε, γιατί αποδεικνύουν αυτό που λέμε». Είπε επίσης ότι «στη Μεταπολίτευση συνέβαλαν όλα τα κόμματα, και ο Κωνσταντίνος Καραμανλής και ο Ανδρέας Παπανδρέου, αλληλοσυμπληρούμενοι». Μετά τις αλλαγές προσώπων που επήλθαν με τον ανασχηματισμό πρώτος αντιπρόεδρος της Βουλής τοποθετείται ο Γιάννης Δριβελέγκας, γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας αναλαμβάνει ο Παναγιώτης Ρήγας και πρώτος κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος ο Πάρις Κουκουλόπουλος. Τέλος, την παραίτησή της υπέβαλε από την Κεντρική Πολιτική Επιτροπή του Κινήματος η Ζωή Καρκούλια. Σε επιστολή της αναφέρει ότι «αυτό το ΠΑΣΟΚ δεν έχει καμία ιστορική συνέχεια με το ΠΑΣΟΚ των αρχών της 3ης του Σεπτέμβρη».

ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΑΡΡΗΣ

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Vips με γιοτ και σούβλες σε Σπέτσες και Μύκονο

Τις παλιές, ένδοξες εποχές του θυμίζει από το βράδυ...

Γαμπρός στην Κρήτη

Με μια «σπορ θερινή» φωτογραφία ευχαρίστησε για τις ευχές...

Ταχτσίδης-Θεοδωροπούλου: «Βόμβα» χωρισμού με τρίτο πρόσωπο

«Μια φορά μονάχα φτάνει, να ραγίσει το γυαλί, η...

Δέσποινα Στυλιανοπούλου: Αγωνία για την «αδελφή» της Αλίκης

Αγωνία για την εξαφανισμένη πρωταγωνίστρια της χρυσής εποχής του...

Κώστας Σκαφίδας: Η φιλία με Καζαντζίδη, ο Περπινιάδης και η χρυσές πίστες

Επειτα από 68 ολόκληρα χρόνια στο τραγούδι, κατεβάζει ρολά....

Στη μονή της Ντάλι με «ξεναγό» τον Ξεκούκη

Κατακόμβη με λείψανα μοναχών, σκήτες μέσα σε σπήλαια που...

«Χρυσά δάκρυα» της Johnson & Johnson για το καρκινογόνο ταλκ της εταιρίας

Διατεθειμένη να πληρώσει όσο όσο για να απαλλαγεί από...

Χριστιανοί έβαλαν στο στόχαστρο την Τέιλορ Σουίφτ

Σάλο προκάλεσε με δύο νέα τραγούδια της η Τέιλορ...